ryba na parze - 1502 przepisów (strona:7/101)

Warzywa po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 227

owocowej dr Dąbrowskiej. Jest to beztłuszczowa wariacja mieszanki warzyw, której używamy do przygotowania naszej ulubionej ryby po grecku. Warzywa przygotowane w ten sposób możemy też dodać do ryby przygotowanej na parze podczas wychodzenia z diety. Wtedy będziemy się rozkoszować rybą po grecku w wersji light. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny

Kulinarne przygody Gatity
Łosoś z takim sosem? 144

WYKONANIE Sos sojowy łączymy z przyprawą i sokiem z limonki. Wkładamy do marynaty łososia. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Można w między czasie obrócić rybę.  Gotujemy na parze lub pieczemy w piekarniku. Jak kto woli. Do ryby podajemy wyżej wymieniony sos. SMACZNEGO   Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój

W kuchennym oknie Ewy
Łosoś w papilotach z ziemniakami hasselback 197

swoje ulubione połączenie: cytryna, koperek i oczywiście ryba. Zainspirowana wpisem Pauli postanowiłam do łososia pieczonego w folii podać ziemniaki hasselback. Do tego także warzywa ugotowane na parze i sos do ryby , w którym jestem zakochana. Wspaniałe połączenie :) Składniki (dla 2 osób): 2 dzwonka łososia sok z połowy cytryny koperek pieprz 2 plasterki cytryny 2 łyżeczki masła(...)Jeśli użyje się niewielkich naczyń, obie potrawy można piec w jednym czasie w piekarniku. Do łososia i ziemniaków podałam także warzywa ugotowane na parze (brokuły i kalafior). Wszystkiego dopełnia sos do ryby

Pasja Smaku
Dorsz gotowany na parze 313

jakiegoś czasu miałam ochotę na surówkę z kiszonej kapusty, a do niej najlepiej pasuje ryba. Żeby było zdrowiej to taka gotowana na parze i młode ziemniaczki prosto z przydomowego ogródka. Pycha :) Dorsz gotowany na parze: Składniki: duży filet z dorsza cytryna koperek Wykonanie: 1. Filet rozmrozić, odsączyć z wody, w zależności od jego wielkości pokroić

Pasja Smaku
Marynowana biała ryba 115

parze i zalana aromatyczną marynatą. Do tego dania można użyć każdą inną rybę o białym mięsie. Taką rybę można podać na świąteczny stół, na różne imprezy rodzinne i nie tylko. Składniki: • 3 filety z flądry lub innej ryby • sok z 1 cytryny • sól, biały pieprz Marynata • 1 szklanka octu • 4 szklanki wody(...)pieprzem. • Kawałki ryby ułożyć na sitku, które zawiesić nad garnkiem z gotującą się wodą, przykryć i gotować porcjami na parze przez 2 minuty. • Tak ugotowaną rybę ułożyć w szklanym naczyniu. • Cebulę obrać, pokroić w krążki i przełożyć rybę. • Zagotować składniki marynaty i przestudzoną zalać rybę. Wstawić do lodówki

To co kocham
OKON MORSKI PIECZONY W ZIOLACH a'la GORDON RAMSAY 132

nakładamy luźno drugi arkusz folii aluminiowej i mocno zwijamy brzegi, aby utworzyć szczelny pakiet ( wokół ryby powinno znajdować się sporo wolnego miejsca na wytwarzającą się podczas pieczenia  parę, dzięki której ryba się ugotuje.  Okonia odstawiamy na około 2 godziny w chłodne miejsce, aby smaki oraz aromaty ziół i przypraw przeniknęły do ryby. Krok 6. Okonia pieczemy

Moja Książka Kucharska
Maślany dorsz z estragonem i kolendrą 249

Liść kolendry suszony Lubczyk suszony Mleko 3,2% tł Cytryna Mąka jaglana Przygotowanie: 1/ Filety nacieramy solą, kolendrą i estragonem, skrapiamy cytryną i przekładamy do pojemnika Zalewamy rybę mlekiem i dajemy parę plasterków cytryny. Odstawiamy na parę godzin do lodówki. 2/ Wyjmujemy rybę z lodówki. Obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki są już prawie gotowe rozgrzewamy

Kuchnia PROzdrowotna
Ryby wspomagają organizm i odchudzanie co dnia 116

ryby, np. pstrąg. Pstrąg należy do ryb z rodziny łososiowatych. Pstrągi żyją w wodach słodkich, głównie w rzekach i górskich strumieniach, gdzie istnieje bystry prąd. Mięso z pstrąga jest bardzo cenione w gastronomi. Jakie pstrągi są najlepsze ? Najlepsze są ryby świeże i małe do 20 dekagramów. U świeżego pstrąga łuska jest gładka, przylega do skóry i jest błyszcząca. Świeżą rybę(...)najwięcej ze wszystkich ryb słodkowodnych cennych kwasów omega-3. I dlatego jest bardzo ważnym wspomagaczem naszego serca i układu krążenia, wpływa na odnowę i wzrost komórek, wspomaga układ kostny. A także przywraca skórze młody wygląd, wspomaga nasze oczy. Najmniej kaloryczne, co jest niezmiernie ważne podczas kuracji odchudzającej są pstrągi podobnie jak i inne ryby ugotowane na parze

ProstePesto.pl
Antar na parze ( smarowany chrzanem ) 159

zdecydowanie tęskniłam za czymś lekkim po tych wszystkich świątecznych smakołykach. Ryby zawsze w zamrażarce są .Ostatnio udało mi się nawet kupić takie małe antary ( pasują po jednym na porcję dla nas )- padło więc na nie . Na smażone ( pieczone) już patrzeć nie mogę - czyli gotowane .Najlepiej na parze .A żeby nie były zupełnie ,,jałowe" -to dodałam nutkę ostrości

Buniabaje w kuchni
Karmazyn z warzywami na parze 221

nowość. Okazała się bardzo dobra, więc kiedy zobaczyłam ją świeżą, postanowiłam spróbować przyrządzić w prostej fit wersji na obiad. Tak jak lubię - na parze, z niewielką ilością przypraw i dodatkiem warzyw. Polecam wszystkim lubiącym ryby, bo karmazyn jest naprawdę smaczny ;) Chciałam was też zachęcić do polubienia fanpage'a Fitkota . Byłoby miło mieć do kogo kierować posty ;) Jestem też(...)Karmazyn z warzywami na parze ok. 250 g karmazyna (tusza) 1 niewielki batat brokuł sól pieprz olej kokosowy koperek ostra papryka sok z cytryny Rybę oczyścić. Przełożyć do naczynia do gotowania na parze, doprawić pieprzem i koperkiem. Batata obrać ze skórki, umyć i pokroić w kostkę. Brokuł podzielić na różyczki. Warzywa umieścić w osobnym naczyniu do gotowania

FitKot
Szczupak i cukinia gotowane na parze 161

Kupiłam dziś małe okrągłe cukinie. Mają zielono-szary kolor. Są bardzo miękkie i smaczne . Postanowiłam ugotować je na parze razem z dzwonkami szczupaka i ziemniakami. Postawiłam na delikatne doprawienie tak by nie zdominować smaku ryby i cukinii. Podaję składniki na 1 porcję. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Paprykarz domowy - ryba 185

przykryciem do całkowitej miękkości warzyw przez około 30 minut. Po tym czasie wyjać ziarna ziela angielskiego, liście laurowe i zmiksować blenderem na gładką masę.  Filety ryby ugotować na parze, następnie rozdrobnić widelcem na małe kawałki. Ryż ugotować w 1 szklance wody z solą. Do warzyw dodać rybę, ryż, przecier pomidorowy, roztarty czosnek, przyprawić solą, pieprzem i słodką

Jadło i czytadło
Ryba i parowar to świetny duet! 138

rybą zawsze miałam problem. Co zrobić, by była smaczna - smażyć, piec, gotować... Skoro mam już parowar (przypadkiem czy nie), to uznałam, że należy sprawdzić, czy faktycznie ryba gotowana na parze jest smaczna. I jest. Przepyszna wręcz! A do tego przygotowuje się ją niemal błyskawicznie!  W pół godziny od wyjęcia ryby z lodówki cały obiad już jest na stole

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ryby w diecie dzieci 122

ryby powinny znajdować się w naszym menu wiesz na pewno. Media słusznie rozgłaszają, że należy je jeść co najmniej 3 razy w tygodniu. Ale co z żywieniem dzieci? Kiedy można maluszkowi podać rybę, ile powinien jej zjeść i jak mieć pewność, że jest to w stu procentach bezpieczne? Rybka dla maluszka W pierwszych trzech latach życia ryby są niezwykle ważne(...)prawidłowego rozwoju. Dlatego ryby należy wprowadzić jak najszybciej, miej więcej w tym samym momencie, kiedy w diecie dziecka zaczyna pojawiać się mięso czy jajko. 10-12 miesięczny maluch powinien jeść ryby już 1-2 razy w tygodniu. Ponad roczne dziecko może je jeść już 3 razy w tygodniu. Początkowo podaje się maluchowi mięso ryby przygotowane na parze

Codogara
Morszczuk z warzywami i kaszą pęczak 195

trudniejszej od pierwszej (podobno każda jest inna) i trzy tygodnie temu zostałam mamą tym razem małej Mai :))) To tyle jeśli chodzi o wytłumaczenie się ;))) Teraz ryba - została razem z warzywami ugotowana na parze, do tego kasza pęczak z dodatkiem bazylii i pomidorowej passaty, doprawiona wszystko solą i pieprzem. Tak trochę dietetycznie i zdrowo ;)) Miłego dnia wszystkim życzę :)) Składniki: filety(...)mnie 3 sztuki) 2 marchewki mała cukinia pietruszka żółta papryka kukurydza z puszki kasza pęczak passata (ilość wedle uznania) bazylia sól pieprz Rybę oprószam solą i pieprzem. Warzywa kroję, wszystko wkładam do garnka do gotowania na parze. Gotuję około 20-25 minut. Kaszę gotuję według przepisu na opakowaniu. Passatę przekładam do rondelka, dodaję świeżą bazylię, doprawiam solą, pieprzem, podgrzewam

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania