ryba na parze - 1502 przepisów (strona:10/101)

Warzywne frytki 133

pomidorami i bazylią. Dodać oliwę i wymieszać. Przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok 30 minut. Warzywne frytki podałam z rybą gotowaną na parze ale można podać je również z ulubionym mięskiem

Olga Piecze i Gotuje
Łosoś na parze z sosem imbirowym (Salmone al vapore con crema di zenzero) 168

ponownie zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Filety z łososia skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Rybę gotujemy na parze ok. 15-20 minut. Ugotowane filety z łososia podajemy z sosem imbirowym. **** PREPARAZIONE Per prima cosa preparate la crema di zenzero. Pelate lo zenzero e tagliatelo a fettine. Sbucciate

La grande e la piccola cuoca
makrela pieczona z masłem czosnkowym 167

stopni, przez 20 min.  Następnie rozchylamy arkusz folii, zmniejszamy temperaturę do   170 stopni i pieczemy dalsze 10 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, zastawiając w nim rybę jeszcze na parę minut.  Następnie makrele wyjmujemy i podajemy, z pieczywem, surówką, lub z innymi ulubionymi dodatkami

Miód i pieprz
Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym - dzieci to lubią! 119

się ości. Czy jest na to jakaś metoda, oprócz wybierania ości pęsetą przed przyrządzeniem ryby? Oczywiście! Proste i smaczne danie w postaci małych, smakowitych kuleczek z mięsa ryby, ugotowanych na parze. To jest lepsze niż mielony! 😉   Nie rozumiem do końca, dlaczego tak jest, […] Artykuł Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym -> dzieci to lubią! pochodzi z serwisu

Wiszniówka
Skandynawska surówka z ogórka 233

rozpuszczenia. Ogórka i cebulę kroimy na cienkie plasterki, najwygodniej – mandoliną. Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Ta surówka najczęściej podawana jest do ryb – to idealna para dla smażonego, gotowanego i pieczonego łososia, pstrąga. W krajach skandynawskich używana jest jako dodatek do hamburgerów i hot-dogów. Świetnie komponuje się z klasycznymi mięsnymi klopsikami w jasnym

Karo in the Kitchen
Pomarańczowa surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 135

zbyt gwałtowna zmiana pozostanę w słodkawym klimacie. Będzie za to zdecydowanie mniej kalorycznie i trochę kwaskowato czyli pomarańczowa surówka z kapusty pekińskiej i marchewki. Pasuje doskonale do ryb gotowanych na parze i delikatnych dań z drobiu. Chrupiąca marchewka dobrze współgra z pomarańczą , a cytrynowy ocet dodaje ostrości delikatnej kapuście." Czytaj więcej

Wiem co jem
Ryba z warzywami w galarecie 102

Ryba w galarecie doskonale sprawdzi się zarówno jako uzupełnienie świątecznego stołu jak również jako przekąska na karnawałowe spotkanie z przyjaciółmi. Moją rybę ugotowałam na parze a galaretę przygotowałam na bazie bulionu, w którym gotowały się warzywa. Dodatek gotowanego jajka i zielonego groszku jest ciekawym urozmaiceniem dla tego dania

Milion Smaków
Pstrąg łososiowy na parze 160

włożyć do lodówki na minimum godzinę. Po wyjęciu z lodówki pstrąga posypać lekko przyprawą do ryb, oprószyć solą, pieprzem cytrynowym i mocno posypać ziołami prowansalskimi. Tak przygotowaną rybę gotować na parze 12-15 minut

Passions hobbies life
Chrzan tarty 140

śmietanę, odrobinę cukru i znów ucieram Przechowuję go w szczelnym słoiczku, jest o wiele intensywniejszy niż ten kupny :) i ZDROWSZY Uwielbiam do wędliny, ale również do jaj i ryb A dodane parę łyżeczek chrzanu do utartego czerwonego buraka czynią go o wiele smaczniejszym, no i mamy ćwikłę :) Warto mając chrzan zrobić sobie błyskawiczny   sos chrzanowy

Proste Potrawy
Kurczak a'la Saltimbocca, puree z marchewki i tagliatelle z cukinii- czyli gotowanie na parze ze smakiem 180

sporo czasu. Co można ugotować na parze? Do gotowania na parze znakomicie nadają się warzywa, ryż, kasze oraz chude mięso (drób, cielęcina) i ryby. Potrawy ugotowane na parze wcale nie muszą być mdłe i bez smaku. Chcąc podkreślić smak i aromat potraw, można wcześniej zamarynować produkty, użyć ziół i przypraw. Do naczynia/garnka z wodą

Smakowity Blog Kulinarny
Łosoś z warzywami w sosie chrzanowym 121

Bardzo lubię łososia,dlatego jeśli mam okazję staram się przygotować danie z tej ryby. Gotowany z warzywami na parze, polany sosem chrzanowym,  posiada wyjątkowy smak. Danie szybkie warto wypróbować. SKŁADNIKI ok 1/2 kg. łososia -filet sól , pieprz warzywa rożne- typu  marchew, kalafior, por, brokuł, ziemniaki ( właściwie to, co mamy) pół cebuli szklanka śmietany 18% 2 łyżeczki(...)chrzanu olej WYKONANIE Warzywa kroimy na drobne, łososia również dzielimy na dwa trzy kawałki, przyprawiamy. Wkładamy do garnka , do gotowania na parze. Wszytko gotujemy ok 45 min. Sos do ryby Cebulę  kroimy w kostkę i podsmażamy. Wlewamy śmietanę i dodajemy chrzan. Chwilę dusimy na małym ogniu. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Pasta rybna z dorsza i sieji z koperkiem i cytryną z szybkowaru 158

wbij ją w środek najgrubszej części ryby i po wyjęciu przyłóż natychmiast do ust. Jeśli igła będzie wyczuwalnie gorąca, ryba doszła i należy ją wyjąć. Prawidłowa temperatura ugotowanej ryby powinna być poniżej 100 ° C . Dobrze ugotowana nie rozpadnie się. wywaru z gotowania ryb nie wylewaj. Jeśli nie masz(...)chwili, przecedź przez sitko i zamroź - będzie fantastyczną bazą do zrobienia sosu do rybyRyby gotuj w wywarze, w otwartym garnku, nie pod ciśnieniem! Do przepisu można użyć samego dorsza lub dowolnej innej białej ryby. Ja wymieszałam dorsza z sieją, bo akurat ją miałam i musiałam zużyć:-). Do pasty dolałam oliwy

Szybko Szybkowar
Dietetyczny obiad z łososiem i warzywami na parze 166

Planuje pozbyć się kilku kilogramów, ale nie jest to łatwe. Nie lubię diet ani niesmacznych dietetycznych dań. Będę szukała czegoś co będzie mi smakowało mimo że

Kuchnia Pokoleń
pasta z wędzonej ryby 158

pasta z wędzonej ryby Kilka składników i parę minut pracy wystarczy by na kanapkach poczuć wyborny smak własnoręcznie przygotowanej pasty z wędzonej ryby. Dziś pastę wykonam z piklinga ( zawsze zdumiewa mnie pomysłowość handlowców, którzy nawet zwykłego śledzia nazwą w egzotyczny sposób), ale równie dobrze możemy ją wykonać z każdej ryby o tłustym mięsie, takiej jak makrela, czy też pstrąg

Miód i pieprz
Zimowy dorsz Skrei gotowany na parze 134

dorsz Skrei. To kolejne danie z jego udziałem. Tym razem kupiłam kawałek tuszy, podzieliłam na dzwonka i ugotowałam na parze.  Dodatkiem był pyszny ryż z jajkiem i smażone boczniaki.  W zależności od tego jakiej grubości są dzwonka ryby, gotowanie może zająć trochę więcej czasu niż podałam. Należy do ryby po 7 minutach po prostu zaglądać.  Jeżeli

Stare Gary
Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem 147

Składniki 2 kawałki łososia ze skórą 1 brokuł 250 g szpinaku 3 ząbki czosnku przyprawa do ryb sól, pieprz sos: 1 jogurt naturalny 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku … Czytaj dalej Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem

czarrna od kuchni
HALIBUT SMAŻONY - przepis na halibuta smażonego w mące 250

delikatnej panierce. Halibut to przepyszna ryba, delikatna w smaku i właściwie nie posiada ości. Halibuta można przyrządzić na wiele sposobów: smażyć, upiec lub ugotować na parze. Do smażenia panierujemy rybę w mące albo w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Halibuta smażymy na sklarowanym maśle lub na tzw. głębokim oleju. Halibut smażony prosty przepis. Szybkie i łatwe gotowanie jest

Moja Książka Kucharska