ryba na parze - 1502 przepisów (strona:9/101)

Zupa rybna z karpia 359

kawałki, tym szybciej. Nie muszą być jednak całkiem ugotowane, gdyż dojdą w zupie. Możemy oczywiście od razu dodać kalafiora do wywaru. Ja wolę jednak, gdy jest przygotowany osobno na parze – wtedy zachowujemy smak kalafiora, a zupa ma bardziej rybny aromat. Po 30-45 minutach gotowania wywaru całość przecedzamy. I tutaj dwie możliwości – jeżeli robimy pierogi z karpia, to czynimy(...)wywaru możemy dodać również posiekane grzyby czy inne warzywa z gotowania – wedle uznania. Jeśli karpia użyliście do pierogów, to w tym momencie dodajemy rybę – jaką macie i gotujemy ok. 15 minut. Można rybę przygotować na parze i dodać przed samym podaniem, wtedy wywar wystarczy tylko zagotować. Przyprawiamy do smaku. Pyszna zupa rybna gotowa

MarcinChef
Ryba na parze ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 175

Dziś będzie nie tylko smacznie , ale i zdrowo. Mam dla Was przepis na przepyszną , delikatną rybę przygotowaną na parze … z farszem szpinakowym z dodatkiem suszonych pomidorów , którymi dogodził mi PROVITUS . Przepisy takie pokazują , że danie dietetyczne wcale nie musi być złe … i kojarzyć nam się np. ze szpitalnym jedzeniem ;) Rybka niesamowicie syci …a podana(...)łyżki - sól – do smaku - pieprz – do smaku - gałka muszkatałowa – do smaku - czosnek – 1 ząbek - sok cytrynowy – 1 łyżka   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczone ryby nacieramy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem cytrynowym i odstawiamy do lodówki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy drobno posiekany czosnek a następnie umyty szpinak. Chwilkę razem przesmażamy a następnie doprawiamy solą i odrobiną

Ostra na Słodko
Spaghetti carbonara ze szparagami podane z rybą na parze 129

jajka 2 łyżki startego sera, np. gran gusto, parmezanu lub płatków drożdżowych nieaktywnych sól, pieprz ryba 0,3 kg polędwicy, np. z mintaja przyprawa do ryb Rybę umyć, osuszyć, przyprawić i szczelnie owinąć w papier do pieczenia. Przygotowaną rybę ugotować na parze (kilka minut pod przykryciem). Makaron ugotować al dente  (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) . W międzyczasie(...)gorący makaron  (nie przelewać go zimną wodą!) . Całość chwilę ze sobą przesmażyć. Patelnię zdjąć z ognia i od razu wlać przygotowany sos. Wszystko ze sobą wymieszać. Makaron i rybę przełożyć na talerze. Danie od razu podawać.  Etapy przygotowywania spaghetti carbonara ze szparagami Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Pstrąg na parze z egzotyczną salsą 171

Postne danie na dzisiejszy obiad wcale nie musi być nudne, polecam pstrąga w ziołach gotowanego na parze z egzotyczną salsą o smaku ananasa i curry. Składniki: 2 wypatroszone pstrągi 1 łyżka ziół do ryb Pieprz cytrynowy do smaku Sól do smaku Sok z cytryny 1 łyżka oleju rzepakowego Egzotyczna salsa: 3 grube plastry świeżego ananasa 3 plastry cytryny(...)miąższem, mieszamy w misce, doprawiamy curry oraz solą i cukrem brązowym, dodajemy musztardę oraz jogurt naturalny, mieszamy wszystko razem, salsę wkładamy na 2 godziny do lodówki. Ryby układamy w misce paro waru i gotujemy około 20 minut, podajemy z egzotyczną salsą. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Pstrąg łososiowy z pęczakiem, buraczkami i wędzonym twarogiem 391

Pstrąg łososiowy przygotowany w foli aluminiowej na patelni jest podobny do ryby gotowanej na parze. Smaczny i aromatyczny dzięki temu, że dusi się w sosie własnym. Podałam go z kaszą pęczak, różową od pieczonego buraczka ćwikłowego i z wyraźnym smakiem wędzonki dzięki twarogowi. Taką sałatkę z buraczkiem można podać na ciepło jak również na zimno. Polecam na lekki, zdrowy(...)trochę wody, a kiedy zawrze, położyć zawinięte filety. Dusić z jednej strony około 5 minut, a potem przewrócić za pomocą łopatki na drugą stronę. Czas duszenia zależy od grubości ryby. Podlewać wrzątkiem, gdyby woda zdążyła odparować zanim pstrąg będzie gotowy. Buraczka ugotować lub upiec w piekarniku zawijając w folię aluminiową. Kaszę pęczak ugotować w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami

https:KKuchniaMniam
Bananowy sernik Nigelli 202

część z Was wie z mojego profilu na FB - wybraliśmy się na parę dni nad polskie morze. Na naszych talerzach przez te parę dni królowała ryba, którą jakoś nieczęsto jadamy w domu. Zdarzyło się również przegryzać coś słodkiego lecz po raz kolejny potwierdziło się, że nic nie może się równać z domowym sernikiem ;) Bananowy sernik z przepisu Nigelli został zrobiony(...)pełną, taką, na którą mogłaby skapywać woda) stawiamy naczynie żaroodporne i wypełniamy je wrzątkiem, który po prostu gotujemy w czajniku. Całość pieczemy 70 minut. Po upieczeniu studzimy i chłodzimy parę godzin w lodówce. Przed podaniem topimy krówki z łyżką śmietany kremówki w kuchence mikrofalowej lub na gazie i polewamy tym ciasto. Smacznego :)   Kochani, mam do Was pytanie: czy interesowało

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Terrina z łososia z zielonym groszkiem 104

serdecznie po przepis, zróbcie terrinę i zaskoczcie swoich domowników, nie tylko prezentami, ale też eleganckim daniem z rybą #naturalniebałtyckie  w roli głównej.   Terrina  z łososia z zielonym groszkiem Łosoś bałtycki Jeden z najbardziej pożądanych gatunków ryb. Łosoś jest rybą drapieżną, dwuśrodowiskową (anadromiczną). Żyje w wodach czystych o wartkim nurcie. Tarło odbywa w rzekach, gdzie młode pozostają(...)serka kanapkowego śmietankowego 2-3  łyżki soku z  cytryny 3 łyżeczki żelatyny sól pieprz kilka podłużnych plasterków ogórka   świeży koperek Wykonanie: Oprószoną solą rybę gotujemy na parze prze 15 minut. Gdy przestygnie zdejmujemy skórę i wraz ze śmietaną, serkiem i sokiem z cytryny blendujemy na gładką masę. Dodajemy sól i pieprz, mieszamy. Żelatynę zalewamy

Kulinarne przygody Gatity
Organizujemy 40-te urodziny. Jak je zaplanować i o czym pamiętać? Przydatne rady i sprawdzone life hacks 102

kucharzy i zamówić catering. Tutaj macie duże pole do popisu, bo możecie wybrać ten ciężkostrawny, czyli oparty na dużej ilości mięsa, ale także bardziej fit, czyli z dodatkiem ryb gotowanych na parze. Możecie także zdecydować się na opcję wege, ale z tego rozwiązania wielu panów będzie niezadowolonych. Także ciasta i tort możecie zamówić. Dobrym wyborem jest choćby tort

Moja smaczna kuchnia
Warzywne frytki 164

pomidorami i bazylią. Dodać oliwę i wymieszać. Przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok 30 minut. Warzywne frytki podałam z rybą gotowaną na parze ale można podać je również z ulubionym mięskiem

Olga Piecze i Gotuje
Łosoś na parze z sosem imbirowym (Salmone al vapore con crema di zenzero) 194

ponownie zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Filety z łososia skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Rybę gotujemy na parze ok. 15-20 minut. Ugotowane filety z łososia podajemy z sosem imbirowym. **** PREPARAZIONE Per prima cosa preparate la crema di zenzero. Pelate lo zenzero e tagliatelo a fettine. Sbucciate

La grande e la piccola cuoca
makrela pieczona z masłem czosnkowym 195

stopni, przez 20 min.  Następnie rozchylamy arkusz folii, zmniejszamy temperaturę do   170 stopni i pieczemy dalsze 10 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, zastawiając w nim rybę jeszcze na parę minut.  Następnie makrele wyjmujemy i podajemy, z pieczywem, surówką, lub z innymi ulubionymi dodatkami

Miód i pieprz
Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym - dzieci to lubią! 144

się ości. Czy jest na to jakaś metoda, oprócz wybierania ości pęsetą przed przyrządzeniem ryby? Oczywiście! Proste i smaczne danie w postaci małych, smakowitych kuleczek z mięsa ryby, ugotowanych na parze. To jest lepsze niż mielony! 😉   Nie rozumiem do końca, dlaczego tak jest, […] Artykuł Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym -> dzieci to lubią! pochodzi z serwisu

Wiszniówka
Skandynawska surówka z ogórka 259

rozpuszczenia. Ogórka i cebulę kroimy na cienkie plasterki, najwygodniej – mandoliną. Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Ta surówka najczęściej podawana jest do ryb – to idealna para dla smażonego, gotowanego i pieczonego łososia, pstrąga. W krajach skandynawskich używana jest jako dodatek do hamburgerów i hot-dogów. Świetnie komponuje się z klasycznymi mięsnymi klopsikami w jasnym

Karo in the Kitchen
Pomarańczowa surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 165

zbyt gwałtowna zmiana pozostanę w słodkawym klimacie. Będzie za to zdecydowanie mniej kalorycznie i trochę kwaskowato czyli pomarańczowa surówka z kapusty pekińskiej i marchewki. Pasuje doskonale do ryb gotowanych na parze i delikatnych dań z drobiu. Chrupiąca marchewka dobrze współgra z pomarańczą , a cytrynowy ocet dodaje ostrości delikatnej kapuście." Czytaj więcej

Wiem co jem
Ryba z warzywami w galarecie 138

Ryba w galarecie doskonale sprawdzi się zarówno jako uzupełnienie świątecznego stołu jak również jako przekąska na karnawałowe spotkanie z przyjaciółmi. Moją rybę ugotowałam na parze a galaretę przygotowałam na bazie bulionu, w którym gotowały się warzywa. Dodatek gotowanego jajka i zielonego groszku jest ciekawym urozmaiceniem dla tego dania

Milion Smaków
Pstrąg łososiowy na parze 187

włożyć do lodówki na minimum godzinę. Po wyjęciu z lodówki pstrąga posypać lekko przyprawą do ryb, oprószyć solą, pieprzem cytrynowym i mocno posypać ziołami prowansalskimi. Tak przygotowaną rybę gotować na parze 12-15 minut

Passions hobbies life