Budzicie się rano, idziecie do lodówki zrobić coś na śniadanie, a tam..przeciąg. Została ryba w puszce, jajko i parę rzeczy w słoikach. Genialny pomysł! Pasta na kanapki ;) Moja ulubiona, smak dzieciństwa! :) Potrzebujemy: puszkę rybną, u mnie śledź w sosie pomidorowym od Łosoś Ustka 3 ugotowane jaka 1 kiszony ogórek pół czerwonej cebuli łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu
MamaOskarkaGotowanie na parze jest bardzo szybkie i bardzo zdrowe. Przygotowanie łososia to około 50 minut z gotowaniem. Dzięki gotowaniu na parze unikamy przykrego zapachu smażonej ryby. Do takiego gotowania nadaje się garnek i zwykły durszlak plus pokrywka. Potrzebujemy: 150-200g kawałek świeżego łososia 1 łyżeczka pieprzy cytrynowego - koniecznie 1/4 łyżeczki soli Dekoracja garść mixu sałat
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Ryba po grecku to danie, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie wigilijnego stołu. Poznajcie moją interpretację tego pysznego przepisu, idealnego zarówno na wigilijną wieczerzę, jak
DietologParę dni temu wpadłam na pomysł upieczenia ryby pod kruszonką. Nie chciałam, żeby to był po prostu dorsz lub po prostu łosoś, dlatego wybrałam grenadiera. Uparłam się jednak na rybę ze śnieżnobiałym mięsem, żeby dobrze komponowała się na zdjęciu z kruszonką. Bo kruszonka miała być zielona i to tak miało dobrze wyglądać. No nie wygląda źle, ale chyba spodziewałam się
Kardamonovywarzywami, które chyba znajdą się w kuchniach większości z Was. I muszę przyznać, że wychodzi przepyszny! Ma kremową konsystencję i tworzy niezwykle smakowitą "masę". Natomiast ryba ułożona na naczyniu do gotowania na parze odznacza się soczystością i nienagannym smakiem. Składniki (ok. 2-3 porcje): 2-3 dzwonki wybranej ryby (ja użyłam 2 z pstrąga, ponieważ były dość duże(...)wraz z olejem, solą i pieprzem. Przełóż do misy Multicookera REDMOND RMC-250E , zalej wodą i jeszcze raz zamieszaj. Oczyszczone kawałki łososia ułóż na naczyniu do gotowania na parze i przełóż do misy w multicookerze. Łososia oprósz solą i pieprzem oraz opcjonalnie skrop sokiem z cytryny. Zamknij pokrywę multicookera, ustaw program "RICE/GRAIN" . Czas ustaw na 45 minut
Zdrowie na języku :Pświątecznym obżarstwie czas na lekkie danie obiadowe. My dzisiaj planujemy zrobić pysznego, delikatnego łososia przygotowanego na parze. Danie bardzo smaczne, lekkie dla żołądka (któremu zdecydowanie po świętach przyda się odpoczynek :)), a przy tym jakie zdrowe! Dostarcza nam pełnowartościowego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 oraz pełno witamin i składników mineralnych. Jedynym minusem jest niestety cena takiego łososia(...)Następnie ucieramy na niego nieco skórki z cytryny. Delikatnie skrapiamy cytryną i umieszczamy w parowniku na około 12 minut. Czas może się wydłużyć lub skrócić w zależności od grubości ryby. Podajemy od razu po przygotowaniu z plasterkami cytryny. Smacznego
Kolizje Smakównamówić do przygotowania odchudzonej wersji rillettes, z łososia z dodatkiem aromatycznych ziół i cytryny. Ostateczna postać rillettes zależeć będzie od dodatków i sposobu przygotowania ryby. Łososia można ugotować na parze lub upiec. Łosoś z parownika będzie bardziej suchy i bardziej zwięzły niż upieczony w piekarniku. Aby rillettes było wyraziste dodaję szczypiorek lub niewielką ilość posiekanej szalotki(...)cytryny (ewentualnie jeśli lubicie) 1/2 łyżeczki wędzonej papryki lub mielonej papryki sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Filet z łososia posmarować oliwą z oliwek za pomocą pędzla (aby ryba nie wysychała podczas pieczenia), przełożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Łososia piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 minut, do lekkiego zrumienienia ryby. Po upieczeniu ryby
Codziennik Kuchennyplastry, reszta do wyciśnięcia na rybę po upieczeniu) Przygotowanie: Rybę umyć, osączyć i ewentualnie podzielić na dzwonka Na folii aluminiowej położyć 3 plastry cytryny i parę plastrów masła Na to ułożyć posoloną rybę, posypać pieprzem oraz zalać pomidorami Na wierzchu można ułożyć pokrojony świeży pomidor Folię szczelnie zawinąć i piec przez około 30 min., ja piekłam w prodiżu
Proste Potrawytaką rybą to jej umycie, osuszenie i ułożenie na warzywach. Ryba przygotowana według poniższego przepisu jest zdrowa, lekka i bardzo smaczna. Dobrze smakuje podana z ryżem i warzywami, wraz z którymi była pieczona. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Ryba pieczona w piekarniku Składniki na rybę z piekarnika. 50 dkg świeżej ryby w całości(...)soli czarny pieprz do smaku 1 cytryna sparzona wrzątkiem i pokrojona na plastry Jak zrobić pieczoną rybę. Rybę oczyścić po czym naciąć ostrym nożem w kilku miejscach z obu stron. Kolejno natrzeć solą oraz pieprzem. Do środka ryby włożyć kilka gałązek rozmarynu oraz parę plasterków cytryny. Do formy do pieczenia włożyć pomidorki koktajlowe, pozostały rozmaryn wraz z pozostałymi plastrami cytryny
MeCooksalarm… Jemy zbyt mało ryb . Ciasna Kuchnia w nadchodzący weekend pokaże Wam ciekawy przepis, pomysł na rybę, który z pewnością się Wam spodoba. Świeża ryba, która na talerzu będzie aromatyczna, i delikatna i parę na prawdę fajnych dodatków – to musi się udać Pomysł na rybę w prostym wydaniu Ciekawy nie oznacza trudny. Jak sami zobaczycie, przepis będzie bardzo
Ciasna Kuchniałososia w innej wersji niż w sushi - po prostu jakoś tak mnie nie przekonuje :) Postanowiłam jednak przełamać moje lęki i przygotowałam łososia gotowanego na parze. Była to jedna z najbardziej soczystych i delikatnych ryb, jakie kiedykolwiek jadłam! Polecam naprawdę każdemu - nawet jeśli nie jesteś miłośnikiem ryb to gwarantuję, że to danie Ci posmakuje. Nie ma konieczności używania bambusowego(...)imbiru, szczypioru i papryki. Układamy nasze filety z łososia skórą do dołu, polewamy przygotowanym wcześniej sosem i przykrywamy resztą składników. Na koniec pęczek świeżej kolendry. Zamykamy i gotujemy na parze 20 minut. Gotowe! :) Wskazówka: Na dolnym poziomie parownika dodatkowo zrobiłam młode ziemniaczki z szalotką. Wspaniale uzupełniają się z naszym łososiem
Tajskie smakirybę, zajrzyj do środka; mięso powinno przylegać do ości nawet po rozchyleniu; test wody – gdy włożymy rybę do naczynia z wodą, świeża – zatonie, nieświeża – zostanie na powierzchni. Smażona flądra z czosnkiem i rozmarynem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 flądry 2 ząbki czosnku 2 gałązki rozmarynu sok z cytryny sól morska czarny pieprz mąka pszenna do obtoczenia ryby klarowane(...)pieprzem. Odstawiamy na 15 minut. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Ryby dokładnie obtaczamy w mące pszennej. Smażymy z obydwu stron na rozgrzanym klarowanym maśle z dodatkiem rozmarynu i plasterków czosnku. Uważamy, żeby czosnek się nie przypalił, bo będzie gorzki. Usmażoną rybę podajemy z gotowanymi na parze ziemniakami posypanymi koperkiem
Kulinarne przygody Gatitybyło dobre! Moja jest odrobinę ostrzejsza, ale tak lubię. Zupa rybna Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki 1 opakowanie łososia surowego ze skórką (wszystkie ryby kupiłam w biedrze (to nie reklama) ) 1 opakowanie fileta z dorsza 1 opakowanie drobnych krewetek 1 cebula kawałek pora 1 seler z natką 3 marchewki (starte na tarce) 1 pietruszka(...)pozostałe warzywa, prócz cebuli. Niech się gotuje, aż warzywa trochę zmiękną. Krok 2 Cebulę pokroić w kosteczkę. Rybę pokroić na kawałki wielkości powiedzmy 2-3 cm. Z łososia najpierw zdjęłam skórkę bo była z łuskami. Przesmażyć rybę, krewetki i cebulkę przez parę sekund na bardzo gorącym tłuszczu i wrzucić wszystko do zupy. Doprawić papryką i pastą tom kha. Można dodać
CoolinarniePLskładniki prawdopodobnie zawsze znajdują się w waszej lodówce. Ma doskonały smak i pasuje do wielu potraw. Bez obaw możecie serwować go np. ze szparagami, jajkami, rybami lub warzywami gotowanymi na parze. Co więcej, sos holenderski stanowi również potrawę wielu innych sosów: bearneńskiego, maltańskiego lub muślinowego. Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis. Jestem pewna, że gdy raz spróbujecie, będziecie chcieli
Okolice PalnikaOliwa aromatyzowana nie tylko ładnie wygląda, jest też zdrowym i smacznym dodatkiem do przystawek, sałatek, ryb, mięsa czy makaronu. Wystarczy parę małych, szklanych butelek, trochę ziół, papryczka, czosnek i odrobina czasu, aby smak lata cieszył domowników jeszcze przez długie miesiące. Taka oliwa świetnie spisuje się jako szybki i wygodny sposób na doprawienie dania. Podana
To co kocham