ryba na parze - 1502 przepisów (strona:21/101)

Łosoś wędzony na ciepło - w woku 156

czasu kiedy zobaczyłam Jamie'go Oliver'a wędzącego rybę w domu na patelni , a było to parę lat temu, zawsze miałam ochotę na sprawdzenie tej metody. Ale czas mijał i jakoś nie było okazji. Ostatnio na FB natknęłam się na zdjęcia takich wędzonek i tym razem ciekawość zwyciężyła. Łosoś wyszedł bardzo smaczny, dymu praktycznie nie było  - wok został przeze(...)niej łososia, skórą do dołu. Przykryć, wszystko dobrze uszczelnić dodatkową folią i wędzić na niewielkim ogniu przez 8 - 10 minut, aż łosoś jest gotowy. Po tym czasie, gdy ryba jest gotowa, należy wyłączyć grzanie i pozostawić wszystko w zamknięciu na dodatkowe na 3 minuty. Pozwoli to wszelkie resztkom dymu i ciepła przeniknąć do ryby. Podawać z sałatą. Smacznego

Stare Gary
Dorsz Curry w żółtym Kroeung 95

kraj, bez wątpienia spróbujesz tego dania, bo jest uważana za narodową potrawę tego kraju.  Czym jest dokładnie Amok? Jest to, gotowany na parze, podobny do musu krem ​​z pasty Kroeung, z rybą rzeczną i mlekiem kokosowym, podawany zwykle w kubku z liści bananowca lub łupinach orzecha kokosowego. Brzmi wspaniale, prawda. Moja wersja może ciut odbiega wyglądem

RafalCook
Dorsz po brazylijsku 150

cytryn masło i kostka rosołowa np. drobiowa lub rybna Przygotowanie:  Najpierw przygotowujemy marynatę z soku z cytryny, kuminu i czosnku. Marynujemy rybę po wierzchu i w środku i odstawiamy do lodówki na parę godzin. Następnie przygotowujemy farsz z 2 łyżek masła, cebuli i kostki rosołowej. Na roztopione masło wrzucamy cebulę i kostkę rosołową i smażymy na wolnym ogniu. Wyciągamy

Smaki Brazylii
Grillowany łosoś z kozim serem, grillowanym mango i gruszką z prostą sałatką i brokułem na parze 225

    Składniki: 350-400 gram filetu z łososia 200 gram brokuł garść roszponki pół mango 1 mała gruszka 50 gram koziego sera, u mnie francuski

Mango Papaja
Dorsz w panko 137

Pewnie już parę razy na moim blogu spotkaliście się z produktem "Panko". Ale jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, że panko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, które poprzez swoją fakturę sprawiają, że jest ona delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca, niż typowa panierka z bułki tartej. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju(...)razem wykorzystałam ją do przygotowania filetów z dorsza. I tak jak myślałam ryba wyszła delikatna w środku a chrupiąca na zewnątrz. Pycha. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Soczysty schab w sosie musztardowo – cebulowym 268

Każde duszone mięso wieprzowe doskonale smakuje jeśli podamy je w sosie cebulowo – musztardowym. W towarzystwie ziemniaków czy kaszy będzie doskonałym pomysłem na pyszny obiad. schab w

sierotka maRysia w kuchni
Cukinia na słodko w słoiku – cukinia jak ananas przepis 147

Cukinia to zdrowe warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Doskonale smakuje w postaci, cukiniowej tarty czy tradycyjnego leczo. Warto ją też zamarynować w słoiku, a

sierotka maRysia w kuchni
Tarciuch z cukinią. Tarta cukiniowa 153

Tarta cukiniowa to przepyszne danie, które można przyrządzić w błyskawicznym tempie. Tarciuch wykonany jest z ciasta kruchego, a jego głównym dodatkiem jest lekko uduszona cukinia. Ma

sierotka maRysia w kuchni
Ziemniaczane placuszki z sosem ogórkowym – placki ziemniaczane z sosem tzatziki 152

Placki ziemniaczane z sosem tzatziki są pysznym daniem, które może być podane jako szybki obiad, czy obiadokolacja. Wyjątkowego smaku dodaje im sos z dodatkiem świeżego ogórka

sierotka maRysia w kuchni
Placek po meksykańsku z ulubionym sosem. Jaki sos do placków ziemniaczanych? 203

Placki po meksykańsku to pyszne danie, które zachwyca swym oryginalnym i niepowtarzalnym smakiem niejednego smakosza. Warto je podać z ulubionym sosem. Zatem jaki sos do placków

sierotka maRysia w kuchni
Przysmaki chińskiej kuchni w pigułce 184

Wybór takich dań jest ogromny. Nie zmienia to jednak faktu, że najpopularniejszą potrawą związaną z chińską kuchnią jest kaczka po pekińsku. Warte spróbowania są też ryby (zarówno te smażone, jak i gotowane na parze), które podaje się wraz z warzywami. Kuchnia chińska chętnie sięga też po owoce morza, które są ciekawym składnikiem wielu orientalnych dań. Chińczycy okazują także zamiłowanie

Codogara
Łosoś gotowany na parze z salsą pomidorowo - paprykową 161

Jeść trzeba i ktoś musi to przygotować. No to dzisiaj rybka. Troszkę inna niż standardowo i podana z innymi dodatkami. Jest to jednak wspaniałe danie na lato, skusicie się? :) Ryba: filety z łososia , sól , pieprz , łyżeczka ziaren pieprzu , łyżka pociętej suszonej trawy cytrynowej - opcjonalnie, cytryna . Salsa: 3 duże pomidory , 2 średnie czerwone słodkie papryki , główka czosnku , mały pęczek zielonej(...)szerszym garnku zagotowujemy wodę (nalaną do ok. 1/4 wysokości) z dodatkiem ziaren pieprzu i trawy cytrynowej. Nad wodą ustawiamy rybę ułożoną na przykład na metalowym sicie (lub durszlaku) i przykrywamy. Gotujemy około 20 minut - do miękkości ryby.  Pomidory i paprykę w całości ułożyć na płaskiej blasze i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 220 stopni. Czosnek owinąć folią aluminiową

Codzienna kuchnia niecodzienna
Poisson Meuniere – ryba według młynarzowej – z sosem z brązowego masła i cytryny 170

opcją – niczego więcej nie trzeba już więcej gotować, a świetnie wchłonie maślany sos. Jeśli macie ochotę na warzywny dodatek do tej ryby, poza ziemniakami świetnie sprawdzą się delikatne zielone szparagi, zielony groszek, marchewka albo brokuł na parze lub z wody. Dokładnie sprawdzamy czy w kupionych filetach nie ma ości. Jeśli są, wyjmujemy je pęsetą, ryby oczyszczamy i osuszamy papierowymi

Karo in the Kitchen
Grillowany łosoś z kaszą gryczaną z karmelizowaną gruszką oraz orzechami i brokuł na parze 296

    Wczoraj oceniliśmy to danie jako najlepsze jakie jedliśmy w naszym życiu. Coś w tym jest, idealny balans między wszystkimi smakami. Spróbujcie, polecam.    

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania