ryba na parze - 1502 przepisów (strona:28/101)

Ziemniaki faszerowane pstrągiem 198

smętnie w niego patrzyłam. Miałam ambitne plany zrobienia koperkowego ,,mleczka" z pstrąga , jajek i kopru na parze .Tyle , że plany mi przeszły- jest za gorąco- zrobię kiedy indziej. Zaczęłam od obrania ziemniaków licząc , że ostatecznie zjemy po paseczku smażonej ryby , ziemniaki i jakąś surówkę. Jak popatrzyłam na ziemniaki to uświadomiłam sobie że są jednakiej wielkości i kształtu

Buniabaje w kuchni
Najlepsza pieczona dorada 101

pieczona dorada jaką zjesz. Dajemy na to gwarancję. Jeśli z tego przepisu nie wyjdzie ci najlepsza pieczona dorada to zwracamy kasę za ryby. Czas : 60 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2   Dorada jest tak pyszną rybą, że naprawdę szkodą ją popsuć jakimś kiepskim przepisem. Dlatego skorzystać z receptury sprawdzonej, która daje gwarancję, że na twoim stole wyląduje najlepsza(...)folię aluminiową. Szczelne opakowania sprawia, że wszystkie aromaty zostają w środku, a najlepsza pieczona dorada dusi się na parze, we własnych sokach. Czas pieczenia jest długi – 50 minut – i to na dodatek w wysokiej temperaturze. Jeśli martwisz, że ryba się spali – to niepotrzebnie. Będzie w sam raz! Składniki: 2 dorady 6 łyżek dobrej oliwy 2 łyżki soku

Niedzielny kucharz
Łosoś pieczony w folii z ziołami 117

pietruszki, czosnku i bazylii przygotowaliśmy puree z pietruszki oraz lekką sałatkę z jarmużu. Palce lizać, taki obiadek chciałoby się jeść częściej nie patrząc na fakt, że łosoś jest tłustą rybą i jest kaloryczny. Jako fakt to równoważący można dodać, że łosoś to wspaniałe źródło wielonasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasów omega-3, a upieczenie go z dużą ilością natki pietruszki(...)sposób przygotować każdy kawałek marynowanego łososia. Przygotowaną rybę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 o C z termoobiegiem . Łosoś pieczony w folii z ziołami będzie gotowy po 20-25 minut, w zależności od wielkości kawałków ryby. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Łosoś pieczony w folii z ziołami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Carpaccio z buraka z serem pleśniowym i orzechami włoskimi 131

bardzo cienkie plastry surowej wołowiny podawane z oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Takie carpaccio można przygotować również z warzyw czy ryb. Ja ze względu na porę roku postanowiłam przygotować je z buraków, które ugotowałam na parze. Do tego ser pleśniowy oraz orzechy włoskie, które doskonale się uzupełniają. Dodatkowo do ozdoby talerza użyłam sałaty strzępiastej, ponieważ akurat

Życie ze smakiem
Żabnica z salsą z awokado 171

Pierwszy raz kupiłam tą rybę. Ładne białe mięsko, bez ości. Dla mnie to wielki plus. Przygotowanie ryby – jak macie rybę ze skórą to skórę usunąć. Skropić rybę cytryną, doprawić solą i czarnym pieprzem. Skropić rybę oliwą z oliwek i obsypać natką pietruszki. Przygotowanie salsy – miąższ z awokado wydrążyć i pokroić w małą kostkę. Cebulę, pomidorki pokroić drobno. Natkę(...)doprawić solą i pieprzem. Odstawić na kilka minut. Rozgrzać girl – położyć rybę na gorący gril. Smażyć z każdej strony 2-3 minuty lub aż ryba będzie przesmażona. To zależy od grubości ryby. Grubsze kawałki trzeba smażyć dłużej. Podawać rybkę na salsie z dodatkiem warzyw ugotowanych na parze. Moja propozycja na dietetyczny obiad. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Wegański pasztet z warzyw z zupy 166

gryczaną, startą marchewkę, usmażoną cebulkę, dodajemy bułkę tartą i mąkę ziemniaczaną, 4 łyżeczki chrzanu i doprawiamy przyprawami. Około 2 łyżeczki przyprawy do ryb, 1 łyżeczkę soli ziołowej, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich 1 łyżeczkę papryki słodkiej i dodatkowo parę szczypt soli i pieprzu.  6. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, jeśli używamy formy silikonowej

Mój pomysł na
Jak się nie przejeść w Święta? 162

Wielkanoc . Kapusta z grzybami, tradycyjny barszcz czy kompot z suszu, to potrawy nie tylko niskokaloryczne, ale bardzo korzystne dla zdrowia. Także ryby, w szczególności, jeśli będziemy je przygotowywać we właściwy sposób. Pieczenie w folii, gotowanie na parze czy grillowanie na specjalnej patelni, rezygnacja z panierki i zasmażanych sosów drastycznie „odchudzi” tradycyjne wigilijne potrawy. Śledzia, zamiast w śmietanie, możemy podać

Szybko Tanio Smacznie
Łosoś w rękawie pieczony z porem 133

Czas na łososia. Obecnie dostępny w wielu sklepach i bardzo dobrze, bo to smaczna i zdrowa ryba. Ogólnie ryby są zdrowe, można je nie tylko smażyć, ale piec, gotować w wodzie, i na parze. Dzisiaj łosoś trochę inaczej, upieczony w rękawie foliowym. Składniki: Łosoś (kawałki ) 1 por Pieprz cytrynowy Sól Wykonanie: Łososia myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym

Smaki Ewy
Pstrąg łososiowy na parze z kaszą gryczaną i warzywami 198

Ryby i kaszę często lubię jeść. Idealne połączenie na bardzo szybki i smaczny obiad, który robi się w niecałe 15 minut. :) Składniki: 80g płatu z pstrąga

Truskawkowa Fiesta
Obiad w 30 minut – Pieczony pstrąg z białym winem i cytryną 117

idealne otwarcie weekendu. Kiedy w piątek po pracy podpierasz się nosem ze zmęczenia, a ostatnie o czym chce Ci się myśleć jest gotowanie, kup rybę, koperek i cytrynę, dopraw lekko białym winem, wsadź do piekarnika i … zdrzemnij się pół godzinki, albo pobaw się z dzieckiem. A później(...)rzeczy zrobiła się prawie sama. Pieczony pstrąg – przepis: Składniki: 1 średniej wielkości pstrąg na osobę cytryna parę łyżek białego, wytrawnego wina pęczek koperku sól, biały pieprz masło Dodatki: sałata białe pieczywo lub kilka ziemniaków do upieczenia Wykonanie: Ryby umyj, oczyść, zdejmij z nich łuski. Ułóż w wysmarowanej masłem lub oliwą formie. Do środka każdego

Patchwork
Obiad w 30 minut – Pieczony pstrąg z białym winem i cytryną 122

gruncie rzeczy zrobiła się prawie sama. Pieczony pstrąg – przepis: Składniki: 1 średniej wielkości pstrąg na osobę cytryna parę łyżek białego, wytrawnego wina pęczek koperku sól, biały pieprz masło Dodatki: sałata białe pieczywo lub kilka ziemniaków do upieczenia Wykonanie: Ryby umyj, oczyść, zdejmij z nich łuski. Ułóż w wysmarowanej masłem lub oliwą formie. Do środka każdego pstrąga włóż posiekany koperek

Patchwork
Łosoś w sosie kurkowo-koperkowym 136

kurek 1 słoik sosu jasnego uniwersalnego Łowicz świeżo mielony pieprz do smaku WYKONANIE Łososia umyć i pozbawić skóry. Jeżeli są w nim ości, to wyciągnąć je pęsetą. Tak przygotowaną rybę przełożyć do miski lub głębokiego talerza, skropić cytryną i zostawić na 15 minut.  Kurki umyć, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do garnka. Dodać sos jasny uniwersalny, umyty(...)minut, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypalił. Gotowy sos doprawić świeżo mielonym pieprzem. Łososia ugotować na parze (około 12 minut), podzielić na porcje i przełożyć na talerze. Nałożyć ziemniaki, sałatkę i polać sosem kurkowo-koperkowym rybę i ziemniaki.  #Łowicz

Passions hobbies life
Ryby są super! Nowa książka Lidla! - Karol Okrasa i Dorota Wellman 178

poszczególnych częściach ryby dostępnych w sprzedaży - jak powstaje rybny filet czy tuszka. Tu dowiemy się też jak dobrze przyprawiać ryby oraz trochę więcej o sposobach i możliwościach jej przygotowania - o pieczeniu w soli, grillowaniu, gotowaniu na parze czy spożywaniu na surowo! I kiedy już przejdziemy przez tą całą wiedzę dochodzimy do piątego rozdziału - 80 pysznych i zupełnie nowych(...)sosie limonkowym czy klopsiki z karpia z suszonymi owocami. Podsumowując - książka jest świetnym źródłem inspiracji i informacji. Jest idealna dla osób początkujących, jak i zaawansowanych - zarówno jeśli chodzi o ryby, jak i umiejętności kulinarne. Przepisy nie sprawią większych trudności, a wręcz przeciwnie sporo przepisów jest szybkich i łatwnych do zrobienia. My już nie możemy się doczekać, aż wkroczymy z nią

Plate of Joy