Kiedy przeczytałam na słoiczku mojego ulubionego chrzanu tartego jaki ma skład, to wzięłam sprawy w swoje ręce i utarłam go sobie sama :) Na słoiczku małymi literkami oprócz smacznych składników widnieją takie cuda jak : skrobia modyfikowana kukurydziana, guma guar - stabilizator, pirosiarczyn sodu - przeciwutleniacz. To wszystko chyba nie na mój żołądek :( :( A przecież chrzan sam w sobie to samo zdrowie, ale w takim połączeniu to chyba już nie :( Składniki : około 30 dag chrzanu w korze... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula