Składniki : kilka kawałków ryby - ja miałam suma olej do smażenia sól , pieprz ewentualnie mąka cytryna Przygotowanie : Dzwonka ryby skropić obficie sokiem z
Proste PotrawySkładniki : 50 dag fileta np. z mintaja, morszczuka lub innej ryby morskiej 1 i 1/2 szklanki gotowego bulionu warzywnego - ja zrobiłam z kostki 3 jajka
Proste PotrawySKŁADNIKI 200 g wędzonego łososia 1 mała cebula natka pietruszki 3 łyżki oleju z oliwek 200 ml śmietany sojowej 4 łyżki wódki 500 g makaronu wstążki
zielonacukinkaSkładniki : dowolna ryba -może być filet rybny 1/3 szklanki octu 2 szklanki wody ziele 3 ziarna , pieprz 4 - 5 ziaren liść laurowy 1 płaska łyżeczka
Proste Potrawyświeżej cytryny. Do czego pasuje taki sos? Cytryna i kapary to dobrzy przyjaciele ryb, dlatego możesz śmiał podać ten sos do wszystkich rybnych potraw : ryby grillowanej, pieczonej, kotlecików rybnych czy rybnych burgerów. Spróbujcie również, jak będzie smakował z zimnymi wędlinami oraz jako sałatkowy dressing (np. do surówki z marchewki). W tle pity z grillowaną
Chilli Czosnek i Oliwadniowej imprezie przygotowanej w ramach konkursu Blogerchef, w towarzystwie wielu sympatycznych osób: blogerów, sponsorów, organizatorów, szefów kuchni, obserwatorów zgromadzonych w Łasku k/ Łodzi. Dzisiaj chcę Wam przedstawić moją wariację potrawy do przygotowania, której zabierałam się odkąd wróciłam z warsztatów z Adamem Chrząstowskim. Okrasa z pstrąga wg A. Chrząstowskiego była naprawdę cudowna, zarówno dla oka, jak i dla kubków smakowych(...)chili Winiary Rybę pozbawiamy ości, lekko rozgniatamy za pomocą widelca. 5 dkg masła ucieramy mikserem na puch. Z pozostałego masła należy przygotować tzw. brązowe masło . W tym celu masło rozpuszczamy na patelni, na chwilę zwiększamy płomień i chwilę smażymy aby masło się zrumieniło. Nie bójmy się że popsujemy potrawę, takie masło nadaje całkowicie odmienny aromat potrawom. Rybę mieszamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprawda stek z rekina i to w dodatku z japońskim smaczkiem to nie koniecznie polska tradycja wielkanocnego postu , ale świat się globalizuje , a w końcu rekin też ryba. Potrawa jest jak najbardziej postna. A jakich przypraw dodamy to już chyba nie ma znaczenia . W każdym razie w tym ,,szale,, przygotowań do Świąt ( którym podobno nie uległam) takie podejście do rybki
Buniabaje w kuchniniedawno ten rarytas i chciałam zrobić zupę o podobnym lub choć przybliżonym składzie, smaku i aromacie :) Myślę,że się udało, skorzystałam z podpowiedzi na blogu kulinarnym "Potrawy z ryb ", ale oczywiście ciut zrobiłam po swojemu :) Składniki; ja miałam tylko duże i małe dzwonko ryby oraz łeb łososia marchew, pietruszka kawałek pora i selera cebula
Proste PotrawyRybę umyć, podzielić na dzwonka, osuszyć i skropić sokiem z cytryny Po około 20 min. rybę ponownie osuszyć i posolić, posypać pieprzem Ja obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Pycha...,smacznego. Robi się szybko i prosto.To zaleta tej potrawy
Proste PotrawySkładniki : około 1 kg ryby -np. łososia ze skórą 1 niepełna szklanka świeżych liści bazylii 2 ząbki grubo pokrojonego czosnku oliwa , 2 łyżki soku
Proste PotrawyMrożone płaty z mintaja mogą być podstawą do przygotowania szybkiego obiadu. Należy wyjąć je z zamrażalnika co najmniej 2-3 godz. przed smażeniem. Składniki : 2
Proste PotrawySkładniki : 2 duże dzwonka ryby mąka tyle by zrobiło się ciasto gęstości mniej więcej tego na naleśniki (około 1-2 łyżek) jajko sól, pieprz olej
Proste PotrawySkładniki: pół puszki 390 g krojonych pomidorów około 50 dag ryby tołpyga - świeżej lub rozmrozonej 1 pomidor świeży sól, pieprz masło 1 cytryna ( 3 plastry
Proste PotrawySkładniki : 4 dzwonka fileta z mintaja 3 ziemniaki białko sól, pieprz kawałek pora cukinia, tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Ziemniaczki ścieramy na tarce o grubych oczkach
Proste PotrawyDziś obiad był tylko dla mnie. Nie musiałam więc przesadzać z ilością czy wyszukanym menu, który zabrałby mi dużo czasu :) Było szybko, łatwo i smacznie. Oto
Proste Potrawy