Antar nadziewany jabłkiem z imbirem

Antar nadziewany jabłkiem z imbirem

Antar nadziewany jabłkiem z imbirem

Moja ,, fiksacja" na punkcie antara nie ma końca. Uwielbiam tą rybę. Białe mięso bez tego irytującego mocnego rybiego zapachu. Fantastycznie komponuje się z dodatkowymi smakami ( marynatami cytrusowymi, ziołami). Jest jedną z niewielu ryb które smakują mi gotowane na parze. Z przyjemnością sprawdzam z czym można antara podać by zyskał na smaku. Dziś zamarynowanego w bardzo prostej cytrusowej marynacie obsmażam na maśle a potem wypełniam jabłkowo-imbirowym nadzieniem. Czytaj więcej »... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 17 stycznia 2014 17:33:39

pierwszy raz słyszę o takiej rybie, muszę poszukać w sklepie i wypróbować jak tak zachwalasz:)

Bunia Babciagramolka, 17 stycznia 2014 18:16:55

Szukaj- nie pożałujesz jest pyszny nawet usmażony po prostu obtoczony w mące i skropiony cytrynką

Żyć nie umierać, 17 stycznia 2014 22:31:58

Ja takiej rybki jeszcze nie jadłam, zresztą nie słyszałam nawet o niej! Dziękuję, za kolejny fajny przepis:)