roladki z fileta - 500 przepisów (strona:15/34)

Rolada z cukinią, fetą i suszonymi pomidorami 196

Wstawiam przepis na roladkę, którą zrobiłam już jakiś czas temu. Zdarza mi się, że nie publikuję przepisów na bieżąco, fakt, jednak zwykle po przygotowaniu dania, od razu zabieram się za napisanie o nim czegoś i taki szkic czeka sobie po prostu „na swój czas”. Tym razem nie zrobiłam tego i teraz, jak nie trudno się domyśleć(...)głowie pustkę. Przepis wstawiam za autorką. Fajna rolada – tyle napiszę;) 1 filet z indyka 800 g lub 2 większe piersi kurczaka 100 g szynki parmeńskiej 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami Dodatkowo: po 1 łyżeczce oliwy i masła 1/2 cukinii 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku pół pęczka natki pietruszki 30 g sera

Smaki Na Talerzu
Roladki z kurczaka z camembertem, zielonymi oliwkami owinięte prosciutto 208

Bardzo pyszne roladki z serowo oliwkowym środkiem. Do tego aromatyczna natka pietruszki i wyrazista w smaku szynka prosciutto. Roladki idealnie sprawdzą się na rodzinnych spotkaniach. Pokrojone w plastry sprawdzą się jako smaczna przekąska. 1 podwójny filet z piersi kurczaka Słodka czerwona papryka Przyprawa do mięsa Sól Pieprz ½ pęczka natki pietruszki 150 g sera feta 70 g sera camembert(...)zielonych oliwek Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (u mnie wyszło 5 szt). Każdy płat rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy słodką czerwoną papryką, przyprawą do mięsa, solą i pieprzem. Na każdym płacie rozsmarowujemy ser feta, rozkładamy posiekaną natkę pietruszki, plastry sera camembert oraz pokrojone w kółeczka zielone oliwki. Każdą roladkę zwijamy w ciasny rulon i owijamy szynką prosciutto. Mięso przesmażamy

VioletoweKucharzenie
Roladki z cukinii z kurczakiem i mozarellą 133

Wczoraj były roladki z dorsza, a dziś chcę podzielić się przepisem na roladki z cukinii z kurczakiem i mozarellą. Jeśli lubicie potrawy z cukinii z dodatkiem filetów z piersi kurczaka, to ten przepis jest dla Was. Polecam Składniki na 2 porcje: – 2 średnie cukinii – 200g fileta z piersi kurczaka – 4 ząbki czosnku – sól i pieprz(...)odstawić na 30 minut. Ser zetrzeć na tarce ( małe oczka). Podsmażone i ostudzone plastry cukinii ułożyć na desce, posmarować musztardą, na musztardę wyłożyć mięso i posypać serem. Zawinąć w roladki, nadziać na patyczki do szaszłyków. Gotowe roladki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Ja podałam z sosem śmietanowo- musztardowym. 2 łyżki śmietany wymieszałam

Smaki Armine
Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą 181

sera typu feta - 1 mała cebula - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - oliwa z oliwek do smażenia - wykałaczki do zwijania roladek Piersi z kurczaka filetujemy, tak żeby z jednej powstały 2 kotlety. Następnie rozbijamy tłuczkiem. Filety muszą być cienkie, należy jednak uważać, żeby ich nie przedziurawić, kurczak jest bardzo delikatny. Następnie mięso doprawiamy solą i pieprzem.  Teraz(...)szpinak.  Czekamy aż zmniejszy swoją objętość, po czym dodajemy drugi ząbek czosnku oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Doprawiamy solą i pieprzem.  Gdy farsz będzie gotowy, pora na zrobienie roladek. Na całej powierzchni kurczaka układamy szpinak, następnie pokrojoną w kostkę fetę i zawijamy roladkę. Można pomóc sobie wykałaczką. Roladki smażymy na oliwie z oliwek przez kilka minut aż się zarumienią

Zgrabne Gotowanie
Roladki z marchewką, cebulą i cukinią 144

3 pojedyncze filety z kurczakaFarsz :1 marchewka1 cebula1/2 cukiniisól do smakupieprz kolorowy do smaku2 łyżki masła1 łyżeczka bułki tartejDodatki :bułka tarta do panierowania ( 1 część

Ewa w kuchni
Roladki z kurczaka z greckim farszem 400

kosteczkę, a szczypior drobno siekamy. Wrzucamy do miseczki i dodajemy ser feta. Wszystko dokładnie mieszamy.Farsz nakładamy na filet tak aby od brzegu było około 1 cm mięsa wolnego od farszu- dzięki temu farsz nie będzie się wydostawał na zewnątrz. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.Roladki smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy tłuszczem z patelni

Czerwona Porzeczka
Roladki z kurczaka 197

Roladki to świetna propozycja na rodzinny obiad. Można przygotować je dzień wcześniej a w dniu podania upiec w piekarniku. Mięso pieczone w folii jest soczyste, nie wysuszone. Polecam, są naprawdę pyszne a ich piękny zapach roznosi się po całym mieszkaniu :) 4 filety z kurczaka 8 plastrów szynki wędzonej lub gotowanej zioła(...)prowansalskie sól, pieprz czosnek granulowany Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy wzdłuż na 2 płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem. Filety oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem. Od strony, którą zawiniemy do środka posypujemy ziołami i układamy plaster szynki. Zwijamy roladki i zawijamy je w folię aluminiową błyszczącą stroną do środka. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Na 10 minut

Smakołyki Asi
Panierowane Roradki z Kurczaka z Szynka i Pieczarkami 123

grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym rozbitym Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek. 5. Zwinąć na roladki. 6. Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką. 7. Smażyć na oleju z każdej strony

Dziś Ja gotuje
Panierowane Roradki z Kurczaka z Szynka i Pieczarkami 144

grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym rozbitym Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek. 5. Zwinąć na roladki. 6. Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką. 7. Smażyć na oleju z każdej strony

Dziś Ja gotuje
Panierowane Roradki z Kurczaka z Szynka i Pieczarkami 137

grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym rozbitym Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek. 5. Zwinąć na roladki. 6. Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką. 7. Smażyć na oleju z każdej strony

Dziś Ja gotuje
Roladki z kurczaka ze szparagami 148

plastry szynki parmeńskiej oliwa z oliwek 1/3 szklanki białego wytrawnego wina Szparagi oczyść i podgotuj przez 5 minut w lekko osolonej wodzie. Filet z kurczaka rozbij, popieprz i na środku ułóż podgotowane szparagi. Zawiń w roladkę, owiń plastrami szynki parmeńskiej i zepnij wykałaczką. W garnku rozgrzej łyżkę oliwy i obsmaż roladkę ze wszystkich stron, wlej wino i duś

Kuchnia bezglutenowa
ROLADY DROBIOWE Z MIĘSEM MIELONYM 155

tutaj dogodzić mężusiowi?Cały tydzień poza domem  więc chociaż przez dwa dni niech zje dobrze i smacznie.Tym razem padło na roladki z mięsem mielonym,pomysł z Wielkiej Księgi Specjałów s.Anastazji. Składniki:   3 pojedyncze filety z kurczaka 20 dag mięsa wieprzowego 1 pęczek natki pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku jajka sól,pieprz bułka tarta Mięso kurczaka przeciąć

Niespełnione zdolności kulinarne
dorsz szpinakiem nadziany w parowarze gotowany... 170

seler starty i rzodkiewki starte, podsmażać z 3 minuty dodać twaróg ze Strzałkowa i mieszając połączyć składniki, zostawić do wystudzenia 2 większe filety podzielić na 3 części każdy i na każdym kawałku nakładać szpinak zwinąć roladkę i wykałaczką spiąć roladki ułożyć w naczyniu do ryb w parowarze w dolnym pojemniku ułożyć na naci selera młodą obraną marchew, młode ziemniaki

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z wątróbką 256

Krucha wątróbka, suszone pomidory i odrobina przypraw a wszystko spakowanew delikatne filety z udek kurczaka i upieczone w warzywach.   Składniki:-8-10 filetów z udek kurczaka-25 dkg wątróbki drobiowej-puszka groszku konserwowego-2 marchewki-1 cebula-10 suszonych pomidorów-przyprawa barbecue-słodka papryka-sól, pieprz-2 łyżki pokrojonej natki pietruszki-olej   Udka delikatnie rozbijamy(...)Dwie łyżki groszku zgniatamy widelcem na papkę.   Do wątróbki dodajemy pognieciony groszek, 1/3 pokrojonych pomidorów,natkę pietruszki i mieszamy.   Wątróbkę nakładamy na udka, zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.   Roladki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do naczyniażaroodpornego.   Na pozostałym oleju podsmażamy do zeszklenia cebulę z marchewką.   Dodajemy groszek

Maminek kulinarny
Roladki drobiowe ze szparagami i fetą 218

się sezon na szparagi,a trwa o n bardzo krótko więc korzystajmy i jedzmy te bardzo wartościowe warzywo.   Roladki drobiowe ze szparagami i fetą w bardzo chrupiącej otoczce to moja propozycja na wiosenny obiad.   1 podwójny filet z kurczaka 16 szt zielonych szparagów ok. 80 g sera feta sól pieprz panierka: 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy(...)Filet z kurczaka umyć,osuszyć i podzielić na 4 kotlety. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem.  Przygotować szparagi.  Odłamać z każdego szparaga twarde końcówki  po czym wrzucić na 2 minuty do osolonego wrzątku,wyjąć,przelać zimną wodą i osączyć.  Na każdym płacie mięsa i ułożyć po 4 szparagi i kawałek fety,zwinąć roladkę

Kolorowa kuchnia Elki