roladki z fileta - 500 przepisów (strona:24/34)

Roladki drobiowe z boczkiem i suszonymi pomidorami 213

Poza tym w roladkach znalazło się wszystko, co lubimy - ser, suszone pomidory, włoskie przyprawy, pierś z kurczaka i boczek. Do tego sporo warzyw, sos jogurtowy i pyszne danie gotowe! :) Roladki drobiowe: 500 g piersi z kurczaka lub mięsa z udek kurczaka 100 g boczku w plastrach kilka łyżek pasty z suszonych pomidorów 30-40 g sera żółtego lub mozzarelli(...)sól i pieprz Najpierw przygotowujemy kurczaka: myjemy go, osuszamy ręcznikiem, a następnie pozbywamy się wszystkich chrząstek, błonek i tłuszczu.  Połówki piersi przekrawamy na pół, by otrzymać po 2 filety z jednej piersi. Następnie grubszą część przekrawamy w poprzek na pół. Piersi układamy na desce, przykrywamy folią spożywczą lub zwykłą torebką śniadaniową i drobno rozbijamy. Następnie każdą część doprawiamy

Cooking Monster
Roladki z kurkami, serem i pietruszką 215

wszystkich tych, którzy uwielbiają kurki tak jak ja! Takie roladki z podpieczoną cebulką, czosnkiem, aromatem pietruszki i ciągnącym serem są rewelacyjne! 300 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 100 g kurek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki 1 szklanka żółtego sera Sól Pieprz 1 jajko Bułka tarta do panierowania Oliwa z oliwek Dodatkowo(...)szklanki wody 100 g ryżu 5 łyżek mrożonego groszku 1 łyżka suszonej marchewki Sól Filety z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Każdy płat rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Kurki oczyszczamy i myjemy. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy kurki, dusimy do miękkości. Ser ścieramy na tarce

VioletoweKucharzenie
Roladki z pstrąga łososiowego w szynce parmeńskiej oraz kasza gryczana z dodatkami 195

wody, przyprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy całość kilka minut Ryba.. Filet z pstrąga kroję na 4 części, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny z każdej strony. Następnie zawijam każdy kawałek w rulon i ponownie każdy rulon zawijam w plaster szynki parmeńskiej. Takie roladki układam w naczyniu żaroodpornym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Mango Papaja
Roladki ze szpinakiem i serem w boczku na białym sosie 399

Bardzo elegancki i syty obiad w formie roladek wypełnionych szpinakiem i ciągnącym się serem. Smaku nadaje wędzony boczek i kremowy sos z natka pietruszki. Przugotowując ten wpis zapraszam Was na zaprzyjaźniony portal Kobiece Porady gdzie znajdziecie wiele ciekawych artykułów i  przepisów kulinarnych . 600 g filetu z piersi kurczaka Sól Pieprz 300 g mrożonego szpinaku 1,5 łyżki masła(...)Gałka muszkatołowa Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Szpinak dusimy w garnku na maśle do momentu rozmrożenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce na średnich oczkach. Na każdym płacie mięsa układamy szpinak i starty ser. Zwijamy w ciasny rulon. Wierzch roladki owijamy wędzonym boczkiem

VioletoweKucharzenie
Kotlet de volaille - kurczak z masłem czosnkowym 650

Przepyszny sposób na kurczaka, mięso jest niesamowicie miękkie i soczyste. Po rozkrojeniu roladki wypływa rozpuszczone, aromatyczne masełko - palce lizać! Potrzebujemy: 2 duże piersi z kurczaka olej do głębokiego smażenia 3-4 łyżki masła 3 ząbki czosnku 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki 1 łyżkę soku z cytryny sól i pieprz mąkę i bułkę tartą do obtaczania 2 roztrzepane jajka wykałaczki(...)solą i pieprzem. Dzielimy na 4 części i formujemy wałeczki o grubości ok. 1 cm. Wstawiamy do lodówki. Piersi przecinamy na pół aby powstały nam z jednej piersi dwa filety. Piersi włożyć pomiędzy przeźroczystą folię i roztłuc tłuczkiem. W międzyczasie wstawiamy na gaz olej aby się dobrze rozgrzał. Na każdej piersi układamy wałeczek z masła i zawijamy. Pamiętajmy

Kolejny blog o gotowaniu
Roladki drobiowe z mozzarellą w sosie śliwkowym 306

nutę i przełamuje słodycz śliwki. Oczywiście zamiast szynki parmeńskiej możecie wykorzystać inny rodzaj suszonej szynki – serrano, szwarcwaldzką, francuską – każda z nich będzie pasować nadając nieco inną nutę. Roladki drobiowe z mozzarellą w sosie śliwkowym są wbrew pozorom proste i szybkie w przygotowaniu, a w połączeniu z kaszą czy ryżem są obiadem, którym możecie poczęstować także gości. Sos śliwkowy(...)łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Filety z kurczaka rozbić na dość cienkie kotlety (najlepiej przez folię, żeby jak najmniej zniszczyć mięso). Delikatnie posypać solą (ale nie za dużo, bo suszone szynki są już słone) oraz pieprzem. Oprószyć ziołami. Mozzarellę pokroić w niedługie paski i ułożyć na każdym z kotletów. Każdy kotlet zawinąć w roladkę. Przygotowane roladki dodatkowo zawinąć w plastry

Pociąg Do Kuchni
Zraziki wołowe z ogórkiem i suszonym pomidorem na parze 165

pieprzem, smarujemy musztardą oraz posypujemy oregano wraz z suszoną cebulą. Każdy filet dzielimy na 2-4 mniejsze, podłużne kawałki. Ogórki i pomidory kroimy na słupki (ćwiartki), a szynkę rwiemy na mniejsze części. Przy krótszym brzegu kładziemy po kawałku szynki, słupku ogórka i pomidora. Zawijamy dokładnie w roladkę i spinamy wykałaczką, w celu uniknięcia jej rozwijaniu się. Wszystkie roladki umieszczamy

Be Fit Be Strong
Filety z kurczaka faszerowane ricottą z kurkami i pieczarkami. 211

Odstawiamy i po wystudzeniu łączymy z ricottą. Nadzieniem smarujemy przygotowane filety.    Za pomocą foli formujemy roladę i wkładamy na pół h do lodówki. Na patelni, którą możemy wstawić do piekarnika, podgrzewamy masło klarowane i dwie łyżki oleju rzepakowego. Dorzucamy połówki nieobranych główek czosnku. Podsmażamy nasze roladki po ściągnięciu folii (możemy je złączyć dodatkowo wykałaczkami), dwie minuty

BaRepas
Grillowana rolada z kurczaka ze szpinakiem i figami 191

tymianku.   Cukinię kroimy na bardzo cienkie plasterki, które układamy na filecie, na szerokości. Na cukinię układamy przecięty na pół plaster sera żółtego, oliwki i polędwiczkę (na długości fileta). Całość zwijamy na roladę, zaczynając od strony z dodatkami. Roladę przekładamy na natłuszczoną oliwą folię aluminiową i zwijamy ją jak cukierek (końcówki foli skręcamy). Cebulki obieramy ze skórki, zawijamy(...)czasu, do czasu obracając ją, żeby ładnie upiekła się z każdej str. Cebulki również grillujemy.  Jeśli pogoda nam nie sprzyja lub nie macie grilla to można roladki upiec w piekarniku, a figi podsmażyć na patelni. Na talerzu układamy liście szpinaku, dodajemy pokrojona roladę, figi, physalis, cebulki i całość polewamy sosem koperkowym. Ozdabiamy świeżym tymiankiem. Smacznego :)   Rada: Figi należy

Moniki Smakołyki
Przepisy na grilla! Dania z rusztu, sałatki i dodatki do grilla! 412

POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ PRZEPIS TUTAJ SZASZŁYKI ZAWIJAŃCE PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANY FILET Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ SHISH KEBAB Z GRILLA PRZEPIS TUTAJ GRILL ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE BURGERY Z WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ PSTRĄG PIECZONY Z MASŁEM ZIOŁOWYM PRZEPIS TUTAJ CAMEMBERT Z GRILLA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE ROLADKI WARZYWNE PRZEPIS TUTAJ SZPARAGI W BOCZKU PRZEPIS TUTAJ   SAŁATKI DO GRILLA

Blog z Apetytem
Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem 149

Bardzo zdrowe rybne roladki z szpinakowo-ryżowym nadzieniem z mini marchewkami. Całości smaku dodaje śmietanowy sos. 6 płatów mintaja Przyprawa do ryb 200 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 100 g ryżu 100 g mini marchewek 0,5 szklanki bulionu 2 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% 0,5 łyżeczki świeżego(...)koperku Sól Pieprz Filety z mintaja rozmrażamy. Doprawiamy przyprawą do ryb z każdej strony. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. W osobnym garnku gotujemy do miękkości ryż. W kolejnym mini marchewki.  Szpinak mieszamy z ugotowanym ryżem. Na każdy płacie ryby układamy po całości

VioletoweKucharzenie
Roladki z kurczaka na brązowym ryżu w ostrym sosie 123

dnie wysypujemy suchy ryż. Następnie rozkładamy przesmażoną cebulę z pieczarkami. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na kotlety). Przyprawiamy przyprawą do mięsa, solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Na każdym płacie układamy plasterki żółtego sera. Mięso zwijamy w ciasny rulon, tak aby nie wypłynął nam ser. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. W garnku gotujemy masło z wodą

VioletoweKucharzenie
Roladki z fileta z kurczaka z brzoskwinią i żurawiną 213

zredukowania płynu Po przestudzeniu owoców blanszować je na sos. Przygotowanie : Filet z kurczaka przekroić na cienkie płaty, lekko rozbić i posypać pieprzem Każdy płat posmarować lekko musztardą, ułożyć na nim kilka ugotowanych, odłożonych owoców żurawiny oraz pokrojony kawałek brzoskwini, mięso zrolować ( można pomóc sobie spinając je wykałaczką ) Każdą roladkę zanurzyć w roztrzepanym jajku, potem bułce tartej Smażyć na głębokim

Proste Potrawy
Rolada z piersi z indyka nadziewana jajkiem pieczona z lubczykiem. 197

przy różnych świątecznych wydarzeniach, jak ona to nazywa, gniazdka, czyli roladki z piersi indyczej, pieczone w pieczarkach i cebuli. Inspirowany tym daniem stworzyłem jedną dużą roladę, którą nadziałem pięcioma jajami, a cebulę i pieczarki wykorzystałem również do nadzienia. Samo mięso piekło się w lubczyku i warzywach.... Czego użyłem? -filet z indyka -15 pieczarek drobno posiekanych -2 cebule drobno posiekane

BaRepas
Sałatka szpinakowa z roladą z kurczaka 179

Soczyste, smaczne z kurczaka roladki na świeżym szpinaku poukładane, kilka składników do tego dodane, skropione sosem koperkowym dało w efekcie finalnym, sałatkę o smaku wyjątkowym. Składniki na 2 porcje: 50 g serka śmietankowego np. z ziołami, przyprawa uniwersalna , sos sałatkowy koperkowo- ziołowy, filet z kurczaka, listki świeżej bazylii, 2 garści świeżego szpinaku, 2 bardzo małe cebulki czerwone, 2 łyżeczki

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania