roladki z fileta - 500 przepisów (strona:19/34)

Najlepsze przepisy z blogów #9 | Boże Narodzenie 164

czas na odpoczynek i czas z bliskimi Śledzie korzenne http://quchniaosobista.blogspot.com/ Śledzie z suszonymi grzybami http://www.jusiagotuje.pl/ Filety śledziowe w marynacie na słodko http://www.obiadgotowy.pl/ Najprostsze śledzie http://smakuje.blox.pl/ Śledzie z cebulką z koperkiem i słonecznikiem http://www.kuchniokracja.hanami.pl/ Roladki z kruchej szynki http://szczypta.com/ Rolada z indyka https://mydishesandsweets.wordpress.com/ Pierożki drożdżowe z kapustą https://yummycookingwithilka.blogspot.com/ Pasztet z fasoli

Kuchnia Bazylii
Poniedziałkowy "fit" - Filet z kurczaka z botwinie gotowany na parze 192

kurczaka 8-10 liści botwiny sól, pieprz    PRZYGOTOWANIE: Liście botwiny myjemy osuszamy i układamy na foli spożywczej. Filet z kurczaka oprószamy solą i pieprzem i układamy na liściach. Następnie z pomocą folii zwijamy całość w roladkę. Mięso ma być owinięte liśćmi.      Związujemy boki folii i wkładamy takie zawiniątka do garnka do gotowania na parze

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki z kurczaka nadziewane marchewką 110

Niecodzienny obiadek i niecodzienne roladki. Młoda marchewka, chrupiąca i aromatyczna w roli nadzienia świetnie się sprawdziła. Mięsko delikatne i mięciutkie, wprost rozpływało się w ustach. Składniki na 4 porcje: • 4 piersi z kurczaka • 8 małych młodych marchewek • 100 g sera żółtego • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki sosu sojowego • olej do smażenia(...)szczyptą cukru przez 15 minut. • Ser żółty zetrzeć na tarce. • Każdy filet z kurczaka przeciąć na 2 płaty, rozbić, posypać solą i pieprzem. • Na rozbity płat mięsa posypać żółty ser, na końcu położyć marchewkę i zwijać roladki. • Obsmażyć na oleju z każdej strony. • Podlać 1/2 szklanki wody, dodać sos sojowy

To co kocham
Pieczone roladki z piersi z kurczaka z warzywami i ziemniakami (Involtini di pollo con verdure e patate al forno) 229

weekendowy rodzinny obiad proponuj ę  Wam pyszne pieczone roladki z piersi kurczaka z farszem z marchewki oraz żółtej i czerwonej papryki.  Do roladek podałam  ziemniaki w formie wachlarzyków oraz  pieczone warzywa: cukini ę , pomidorki , paprykę i szalotkę . Całość przyprawiłam świeżym rozmarynem, szałwią(...)tarce ścieramy marchewki, pół czerwonej i pół żółtej papryki kroimy w podłużne paski. Na każdy filet kładziemy startą marchew, kawałki żółtej i czerwonej papryki, listek szałwii. Doprawiamy solą i pieprzem.   Mięso z farszem zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.   Dno i boki żaroodpornego naczynia smarujemy olejem. Wykładamy cukinię

La grande e la piccola cuoca
DEVOLAY Z SZYNKĄ I SEREM 305

roladki drobiowe wypełnione pysznymi farszami. Jednym z nich jest szynka i ser. Można spotkać się z tradycyjnym farszem czyli pieczarki i ser lub masło i natka pietruszki, które wypływa po przekrojeniu. Te najczęściej podawane w restauracjach. Devolay powinny być smażone na głębokim oleju, dzięki temu nie rozwalają się, mięso jest soczyste, a wierzch chrupiący i złocisty.  ~~SKŁADNIKI~~ duże filety(...) myjemy, osuszamy. Kroimy wzdłuż na pół. Rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety. Każdy rozbity filet oprószamy przyprawą ( przyprawę do kurczaka mieszamy z solą i pieprzem ) z jednej strony. Układamy plaster sera, plaster szynki, plaster sera i szynki. Ciasno zwijamy.  Jajka roztrzepujemy. Zanurzamy roladki. Następnie obtaczamy w bułce tartej. Ściskamy dłońmi, aby bułka tarta dokładnie przywarła w każdym kącie

Kuchnia Paulettes
Roladki ze szpinakowym środkiem w szynce szwarcwaldzkiej 141

Roladki są fenomenalne w smaku! Kruche mięso, aromatyczny szpinak z czosnkiem i fetą oraz ciągnący żółty ser. A atutem tego dania jest pomidorowy sos, który jest przepyszny! Jest gęsty bez grama mąki! 600 g fileta z piersi kurczaka Sól Pieprz 1 łyżka masła 300 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 100 g sera feta 10 czarnych oliwek(...)kosteczkę ser feta. Szpinak odstawiamy do przestudzenia. Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem (jak na kotlety).Każdy płat mięsa przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie rozkładamy szpinak z serem feta wymieszane z pokrojonymi oliwkami,  na nim starty na bardzo małych oczkach ser żółty. Całość zwijamy w ciasną roladkę i owijamy dokładnie szynką szwarcwaldzką. Roladki układamy

VioletoweKucharzenie
Rolada drobiowo-wieprzowa ze śliwką 288

mielone w miseczce doprawiamy również solą ,pieprzem wyciśniętym przez praskę czosnkiem i ulubionymi ziołami mieszamy i wykładamy na nasze filety, z brzegu układamy w rzędzie śliwki(nie trzeba ich wcześniej moczyć bo zmiękną odczas pieczenia) i zwijamy naszą roladkę od strony śliwek. gotową roladkę obwiązujemy mocno sznurkiem (ja wkładam jeszcze kilka śliwek na wierzchu pod sznurek) pieczemy

Swojskie jedzonko
ZRAZY WOŁOWE 164

pieprzem i suszonym oregano, wkładamy kolejno pomiędzy dwa arkusze folii spożywczej i rozbijamy na cienkie filety.  Każdy filet smarujemy musztardą i układamy plaster boczku. Wzdłuż krótszego boku kładziemy słupek ogórka i ósemkę cebuli. Zwijamy w ciasną roladkę, spinamy wykałaczką. W szerokim garnku zagotowujemy z zielem angielskim i listkami laurowymi. Redukujemy płomień (powinien lekko mrugać). Na patelni

cool and minty
Roladki z pieczarkami, kukurydzą i fetą 178

Szybkie w przygotowaniu roladki z dodatkiem pieczarek z cebulka, słodkiej kukurydzy i słonego sera feta. Wszystkie smaki idealnie się komponują. 500 g fileta z piersi kurczaka Sól Pieprz 4 łyżki kukurydzy 100 g sera feta 200 g pieczarek 2 cebule 1 jajko Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem

VioletoweKucharzenie
Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) 294

Cordon bleu to nic innego jak panierowany filet z cielęciny ( ewentualnie schabu) wypełnioną serem i szynką. Najczęściej w formie kieszonki wypełnionej dodatkami, w mojej wersji jako roladka. Niezwykle popularny, bardzo prosty i smaczny  J Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) Składniki: 2 sznycle cielęce lub grubsze plastry schabu 2 plastry ulubionej szynki  2 plastry żółtego sera 1 jajko

Mania Gotowania
Roladki z łososia w szynce parmeńskiej z serem gorgonzola 315

Wykonanie: Ser połączyć ze śmietaną i rozpuścić na bardzo małym ogniu. Filet z łososia pokroić wzdłuż na cienkie plastry ok 3 mm. Na plaster z szynki parmeńskiej nałożyć trochę rozpuszczonego sera i rozsmarować. Następnie położyć na to plaster łososia i znów posmarować serem. Zwinąć w roladkę. Tak zrobić z pozostałymi składnikami. Podawać z zieloną sałatą i różnymi nowalijkami (ogórek

Anielskie Smaki
Roladki drobiowe ze szparagami 171

równe) pęczek zielonych szparagów 2 łyżki serka Philadelphia zielone pesto sól, pieprz Przygotowanie : Filety z piersi kurczaka lub indyka rozbić na w miarę cienkie kotlety. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, posmarować serkiem Philadelphia, nałożyć niewielką ilość zielonego pesto, następnie położyć 3 szparagi, mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec

Codzienne Gotowanie
Rolada z indyka 169

Nowy Rok trzeba dobrze zacząć a święto Trzech Króli to doskonała ku temu okazja by przygotować coś wyjątkowego,no i smacznego. Tak więc na świąteczny obiad

Kolorowa kuchnia Elki
Zrazy wołowe 140

szklanki rosołu lub bulionu wołowego lub drobiowego 1/3 cebuli 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Wołowinę rozbić tłuczkiem na cienkie filety, doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano, posmarować musztardą. Następnie przy krótszym brzegu położyć słupek ogórka i papryki. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju z każdej strony na dobrej większej patelni na większym ogniu. W garnku zagotować rosół

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche al forno 180

pieprzem. Warzywa polewamy 3 łyżkami wody, przykrywamy i na małym ogniu dusimy ok. 10 minut. Na każdy filet kładziemy podduszone warzywa oraz 1-2 morele przekrojone na pół. Doprawiamy solą i pieprzem.   Mięso z farszem zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.   Dno i boki żaroodpornego naczynia smarujemy olejem. W ykładamy roladki, skrapiamy je oliwą

La grande e la piccola cuoca
Karczma Maciejówka w Czajowicach 144

smaki, profesjonalna obsługa. Wszyscy byliśmy oczarowani bez dwóch zdań. Zamówiliśmy: Niecka karczmarza (na dwie osoby) mięsa smażone na grillu: filet z drobiu, schab, mięsa pieczone: żeberka i karczek, mix pierogowy, ziemniaki, frytki, zestaw surówek, dwa rodzaje sosów. Naprawdę imponujące! Roladki drobiowe faszerowane szynką i serem otulone sezamem w sosie koperkowo - bazyliowym, ziemniaki (to danie w górnej części zdjęcia). Pyszne

Karola gotuje