roladki z fileta - 500 przepisów (strona:20/34)

Roladki z łososia w szynce parmeńskiej z serem gorgonzola 284

Wykonanie: Ser połączyć ze śmietaną i rozpuścić na bardzo małym ogniu. Filet z łososia pokroić wzdłuż na cienkie plastry ok 3 mm. Na plaster z szynki parmeńskiej nałożyć trochę rozpuszczonego sera i rozsmarować. Następnie położyć na to plaster łososia i znów posmarować serem. Zwinąć w roladkę. Tak zrobić z pozostałymi składnikami. Podawać z zieloną sałatą i różnymi nowalijkami (ogórek

Anielskie Smaki
Roladki drobiowe ze szparagami 155

równe) pęczek zielonych szparagów 2 łyżki serka Philadelphia zielone pesto sól, pieprz Przygotowanie : Filety z piersi kurczaka lub indyka rozbić na w miarę cienkie kotlety. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, posmarować serkiem Philadelphia, nałożyć niewielką ilość zielonego pesto, następnie położyć 3 szparagi, mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec

Codzienne Gotowanie
Rolada z indyka 151

Nowy Rok trzeba dobrze zacząć a święto Trzech Króli to doskonała ku temu okazja by przygotować coś wyjątkowego,no i smacznego. Tak więc na świąteczny obiad

Kolorowa kuchnia Elki
Zrazy wołowe 123

szklanki rosołu lub bulionu wołowego lub drobiowego 1/3 cebuli 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Wołowinę rozbić tłuczkiem na cienkie filety, doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano, posmarować musztardą. Następnie przy krótszym brzegu położyć słupek ogórka i papryki. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju z każdej strony na dobrej większej patelni na większym ogniu. W garnku zagotować rosół

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche al forno 159

pieprzem. Warzywa polewamy 3 łyżkami wody, przykrywamy i na małym ogniu dusimy ok. 10 minut. Na każdy filet kładziemy podduszone warzywa oraz 1-2 morele przekrojone na pół. Doprawiamy solą i pieprzem.   Mięso z farszem zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.   Dno i boki żaroodpornego naczynia smarujemy olejem. W ykładamy roladki, skrapiamy je oliwą

La grande e la piccola cuoca
Karczma Maciejówka w Czajowicach 134

smaki, profesjonalna obsługa. Wszyscy byliśmy oczarowani bez dwóch zdań. Zamówiliśmy: Niecka karczmarza (na dwie osoby) mięsa smażone na grillu: filet z drobiu, schab, mięsa pieczone: żeberka i karczek, mix pierogowy, ziemniaki, frytki, zestaw surówek, dwa rodzaje sosów. Naprawdę imponujące! Roladki drobiowe faszerowane szynką i serem otulone sezamem w sosie koperkowo - bazyliowym, ziemniaki (to danie w górnej części zdjęcia). Pyszne

Karola gotuje
Roladki z kurczaka z figami w sosie pomarańczowym 168

Jedna z moich propozycji na obiad. Tylko dla wielbicieli mięs na słodko. Składniki: 3 filety z kurczaka 12 suszonych fig słodka papryka, curry, granulowany czosnek, tymianek masło klarowane do smażenia Sos: masło ze smażenia roladek 1 łyżka mąki 2/3 szklanki soku z pomarańczy skórka z całej pomarańczy 2/3 szklanki słodkiej śmietany kremówki 1 duża łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu

Czerwień i błękit
Przekąska sylwestrowa z parowaru 226

dopiero dziś mam więcej czasu by opisać przystawkę, którą wtedy zrobiłem.Oprócz roladek warzywno-szwarcwaldzkich zrobiłem takie z farszem, z piersi kurczaka, groszku i ogórka konserwowego. Można zjeść go zarówno jako sałatkę, a także użyć jako nadzienie do przekąsek :)Składniki :1 filet z piersi kurczaka 6 ogórków konserwowych 1 puszka groszku zielonego konserwowego 2 łyżki majonezu

Parowar Faceta
Roladki z kurczaka z orzechami w cieście 157

gotowy. Polecam! Roladki z kurczaka z orzechami w cieście francuskim Składniki na 4 roladki: 4 piersi z kurczaka 500g ciasta francuskiego (2 płaty) 100g orzechów włoskich garść posiekanej natki pietruszki 4 łyżki startego parmezanu przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Mięso nacinamy wzdłuż (tak jakbyśmy chcieli przeciąć filet na dwie połówki, jednak nie rozcinamy ich do końca), Po rozłożeniu powstanie(...)porwało się na kawałki. Mięso nacieramy oliwą, oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Na każdy kawałek mięsa wykładamy po łyżce natki pietruszki, orzechów i parmezanu. Mięso zwijamy w roladki. Gotowe roladki układamy na cieście francuskim, ciasto musi być na tyle duże, by przykryło mięso. Mięso układamy około 2 cm od brzegu ciasta, nakrywamy drugą częścią ciasta. Możemy również utworzyć

Smak mojej kuchni
,,Roladki z cukinii i łososia ’’ 159

można także podać dodatkowe sosy. Roladki powstały dzięki uprzejmości marki Frisco, Frisco.pl – supermarket online z pełnym asortymentem spożywczym i nie tylko. … W sklepie Frisco znajdziecie między innymi produkt LIMITO Łosoś Norweski wędzony na zimno – plastry. Ciesz się przyjemnymi zakupami online z firmą Frisco !   Składniki: 1 opakowanie LIMITO Łosoś Norweski wędzony 1 filet z halibuta 1 cukinia 1 cytryna(...)Smarujemy cienko oliwą i smażymy na patelni aż zmięknie. Filety ryby solimy i posypujemy pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie kroimy wzdłuż na długie paski, o szerokości i długości odpowiadającej mniej więcej wielkości plastrów cukinii. Na pasku ryby kładziemy plasterek cukinii oraz suszonego pomidora i zwijamy w roladki. Każdą spinamy patyczkiem i układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym wcześniej

Podróż w kulinaria
Rolada drobiowa z kurkami 130

Rolada drobiowa z kurkami Dziś zamiast roladek usmażonych na patelni, postanowiłam upiec jedną roladę w piekarniku. Rolada wygląda efektownie i bardzo dobrze smakuje. Składniki : kurki - 300 g filet z kurczaka - 400 g cebula - 1 szt jajko - 1 szt natka pietruszki  żółty ser - 1 plaster wegeta sól i pieprz masło do smażenia Przygotowanie : Filety z kurczaka umyć, osuszyć

Kuchnia Danusi
Roladki Panierowane z Pieczarką Marynowaną 110

pieprz papryka słodka oregano 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 2 jajka olej do smażenia WYKONANIE: 1. Fileta ubić na kotlety. 2. Każdego kotleta posypać solą, pieprzem, oregano, papryką. 3. Na końcu położyć pieczarka, po czym zwinąć na roladkę. 4. Jajka rozbić w jednej misce, w drugiej zmieszać mąkę z bułką tartą. 5. Panierować na przemian. Smażyć

Dziś Ja gotuje
Roladki drobiowe 145

zbędnego tłuszczu i rozbijamy na cienkie plastry, uważając by się nie przedarły. Farsz nakładamy na całą powierzchnię fileta, zwijamy i wkładamy końce boków do środka. Całość spinamy wykałaczkami. Przekładamy do średniego garnka, tak by bulion mógł pokryć całe roladki. Gotujemy je na wolnym ogniu pod przykryciem, ok 40 minut.  3. Liście sałaty płuczemy i targamy na małe kawałki

Kuchnia w czekoladzie
Roladki z kurczaka z białą kiełbasą 220

wielkanocny obiad proponuję roladki z kurczaka z białą kiełbasą. Danie szybki w przygotowaniu, a mięso aromatyczne i idealnie pasujące na te święta... Składniki: 3 filety z kurczaka, każdy podzielony na 2 płaty 3 białe kiełbasy sól, pieprz, suszony majeranek, słodka papryka , granulowany czosnek ew. chrzan ze słoiczka olej do smażenia Do panierowania: 2 jajka rozmieszane z łyżką oleju mąka

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania