roladki z fileta - 500 przepisów (strona:21/34)

Roladki z Bekonem w sosie Porzeczkowym 218

jajko pęczek szczypiorku z dymką oliwa z oliwek sól pieprz słodki sos chili sos: 0,5 słoiczka dżemu porzeczkowego 1 łyżeczka octu winnego 2 łyżki masła sól pieprz Przygotowanie: filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na 3-4 części, wrzucamy do miseczki przygotowujemy marynatę- goździki oraz tymianek ucieramy w moździerzu, mieszamy z 2 łyżkami oleju oraz 2 łyżkami(...)stron na złoty kolor w międzyczasie przygotowujemy sos: na patelni podgrzewamy drzem, dolewamy ocet winny, ciągle mieszkając dokładamy masło, doprawiamy solą i pieprzem Podajemy gorące:) SMACZNEGO! P.S Po smażeniu roladek, powstaje cudowny sos, który można wykorzystać do ryżu

Luźna Kuchnia
ROLADKI PAPRYKOWE Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 175

dodatkiem pieczarek i cebulki. W centrum samej roladki jest rozpływający się ser. Natomiast wierzch obsypany papryką. Pycha ! Fajna propozycja na syty obiadek. SKŁADNIKI: schab bez kości 6 plastrów (ok. 1.5 cm ) papryka słodka mielona 1-2 łyżki sól i pieprz do oprószenia olej do smażenia woda 1/4 szkl. Farsz: filety z piersi kurczaka 3 szt. pieczarki 2 szt. papryka(...)Farsz: Filety zmielić w maszynce, cebulę i pieczarki obrać i posiekać. W rondelku rozgrzać olej. Dodać szczyptę soli i wrzucić cebulę z pieczarkami. Mięso mielone doprawić kucharkiem /vegetą, pieprzem i papryką. Dodać podduszoną cebulę z pieczarkami. Wymieszać. Na rozbity schab nakładamy 2 łyżki farszu ( na środku ). Do środka farszu wciskamy cienki plasterek sera mozzarella. Zwijamy roladki. Gotowe roladki

Kuchnia Paulettes
Roladki z botwinką i serkiem śmietankowym 221

wykorzystuję swoje zapasy z zamrażalki. Od kilku lat nie może zabraknąć jej kilku paczuszek, które wykorzystuję potem do różnych dań i o dziwo najrzadziej do zupy. Składniki na 6 roladek: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 pęczek botwinki świeżej lub mrożonej 2 ząbki czosnku 2 łyżki serka śmietankowego (np. Twój smak) Sól Pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie: Farsz: Botwinkę(...) z kurczaka przekroić wzdłuż na pół. Następnie je rozbić (przykryć fileta folią spożywczą i rozbić delikatnie, aby się nie podziurawił), oprószyć delikatnie solą i pieprzem oraz rozsmarować farsz z botwinki. Delikatnie zwijać, końce spiąć za pomocą wykałaczek, aby farsz nie uciekł w trakcie pieczenia.  Gotowe roladki umieścić luźno w worku do pieczenia, piec w 180 stopniach

Fabryka pomysłów
Nadziewane Roladki z kurczaka 204

obiad to dobra propozycja dla osób, które chcą połączyć tradycyjne roladki z kurczaka z odrobiną bardziej nowoczesnych smaków.  Sery, które znajdują się w ich wnętrzu nadają temu daniu soczystości. Natomiast wyrazisty smak suszonych pomidorów sprawia, że danie to nabiera oryginalności. Składniki: 5 sznycli z fileta z piersi kurczaka 5 plasterków sera żółtego typu salami 5 kawałków sera camembert(...)pieprzem z każdej strony, a następnie smarujemy z jednej strony musztardą.  Na musztardę  kładziemy po plasterku sera żółtego, kawałku sera camembert, wędliny i pomidora suszonego  Zwijamy roladki, zamykając je za pomocą wykałaczek - zwarcie, tak aby nic nie wypłynęło ze środka podczas pieczenia.  Układamy je w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą z oliwek Nagrzewamy piekarnik na 160 stopnia

Taste Therapy
Warzywne schaby 157

praskę. Cebulkę poszatkować. Cebulkę i porę zeszklić na patelni na odrobinie masła. Dodać czosnek i dalej podsmażać. Fileta podsmażyć na osobnej patelni. Wszystko razem wymieszać w osobnym naczyniu. Przyprawić wg uznania. Dodać pokrojone jajko. Całość przekładać na roztłuczone kotlety. Zwinąć w roladkę, panierować i smażyć. Podawać z sałatką

Gotuję Testuję
MAKARON Z KURCZAKIEM, BOCZKIEM I KOZIM SEREM W KREMOWYM SOSIE 240

Tesco, z lodówki "orecchiette", ale może być oczywiście inny dobrej jakości) 700 g filetów z piersi kurczaka 1 duża czerwona cebula 2 duże ząbki czosnku 250 -300 g wędzonego boczku garść ciemnych czarnych oliwek garść suszonej żurawiny 100-120 g koziego sera (najlepiej w roladce, ja dałam twardego w plastrach) kartonik 250-300 ml śmietany 12% (dałam pół na pół(...)osobnej miseczki. Na wytopionym z boczku tłuszczu zeszklij pokrojoną w piórka cebulę, na koniec dodaj starty na drobnej tarce czosnek i podsmaż krótko. Przełóż cebulę do boczku. Filety z kurczaka umyj, osusz i obierz z błonek. Dodaj majeranek, tymianek, słodką paprykę, sól i pieprz, wymieszaj. Na patelni po cebuli rozgrzej 3 łyzki oliwy i usmaż na niej kurczaka

Słodko-Słony Świat Ilony
Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim 164

pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej, mieszamy i zdejmujemy z patelni. Studzimy *** *** Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na dwie części. Dłuższe części ciast nacinamy tak by powstały paski, środek pozostawiamy nienacięty *** *** Filety dokładnie myjemy, osuszamy i delikatnie rozcinamy w poprzek tworząc kieszonki. Przyprawiamy z zewnątrz oraz w środku solą, pieprzem, papryką i ziołami *** *** Do kieszonek wkładamy porcje szpinaku oraz sera fety(...)spód, jeśli ciasto będzie za długie to przycinamy je *** *** Gotowe roladki smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i przekładamy na blaszkę lub do żaroodpornego naczynia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C ( piekłam z termoobiegiem ), i zapiekamy przez około 40 minut *** *** Podajemy na ciepło *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Roladki z pstrąga łososiowego i szynki parmeńskiej z kaszą gryczaną smażoną z gruszką, cebulką i orzechowami włoskimi 231

papryki łyżka oliwy z oliwek, u mnie z chili Gotuję kaszę gryczaną. Filet z pstrąga kroję na 4 części, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny z każdej strony. Następnie zawijam każdy kawałek w rulon i ponownie każdy rulon zawijam w plaster szynki parmeńskiej. Takie roladki układam w naczyniu żaroodpornym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Mango Papaja
Roladki z piersi kurczaka. 144

jajko sól, pieprz kilka plasterków sera kilka plastrów polędwicy wędzonej z kurczaka (lub innej) Fileta kroimy wzdłuż na plastry i rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem z każdej strony. Na kotletach układamy po plastrze sera i polędwicy. Zawijamy w roladki  (zaczynając od zagięcia boków do środka - wtedy ser nam nie wypłynie). Obtaczamy w jajku

Moje-pitraszenie
Roladki drobiowe z kozim serem i ananasem 126

Dla miłośników drobiu, sera koziego i mięsa przyrządzonego na słodko. Składniki 4 filety z piersi kurczaka ( po 200 g) 100 g twarogu koziego 3 łyżki

R'n'G Kitchen
Rolki leśniczego - roladki z kurczaka z leśnymi grzybami, pleśniowym serem w panierce z orzechów laskowych 252

Wszystko co kojarzy mi się z lasem zamknęłam w smaku roladek. Szpinakowe runo niczym mech, leśne borowiki i koźlarze, orzechy laskowe i piękne lazurowe niebo nad lasem w postaci niebieskiego sera. Smak obłędny. Całość tworzy jedną spójną całość! 500 g filetu z piersi kurczaka Sól Pieprz Przyprawa uniwersalna do potraw 1 cebula 200 g leśnych grzybów (borowiki, koźlarze(...)maśle na rozgrzanej patelni, dokładamy grzyby. Podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Filet z kurczaka kroimy poziomo na cienkie płaty. Przyprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalną. Na każdym płacie układamy leśne grzyby oraz kawałki pleśniowego sera. Nie solimy ponieważ ser jest dość słonawy. Mięso zwijamy w roladkę dość ściśle. Orzechy prażymy na suchej patelni (ok. 5 minut). Zawijamy je w czystą

VioletoweKucharzenie
Roladki z kurczaka zawijane w szynkę w sosie szparagowym 129

moment. Dzisiaj robimy roladki z kurczaka w sosie szparagowym. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka Plastry szynki wędzonej surowej ( na zimno ) Sól Pieprz Olej do smażenia Elementy szparagów 100 ml śmietany 18% słodkiej 1 łyżka masła Woda Wykonanie: Z filetów z kurczaka odkrawamy polędwiczkę ( tę małą część ). Na takie same wielkością kawałki kroimy pozostały kawałek fileta. Przyprawiamy solą(...)szparagów, miksujemy je i przecieramy przez sito ( pozbywamy się łyka ). Przetarte umieszczamy ponownie w płynie. Dodajemy śmietanę i masło. Gotujemy aż trochę zgęstnieje. Ewentualnie doprawiamy solą. Podajemy razem z roladkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Rolmopsy - koreczki śledziowe 218

pieprz 3 łyżki jogutu naturalnego, łyżeczka ostrego chrzanu (ze słoiczka), 2 łyżki posiekanego koperku. Przygotowanie : Jeśli filety są zbyt słone, należy je wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie. Ogórka i marchewkę kroimy w słupki, cebulę w piórka. Układamy na filtach śledziowych. Zwijamy w roladkę, przekłuwamy w dwóch miejscach wykałaczką, aby się dobrze trzynały, kroimy na pół. Jogurt mieszamy z chrzanem

Lena Gotuje
Drobiowe zawijańce ze szpinakiem i serem feta 481

Klasyczne, popularne w naszych domach roladki z kurczaka faszerowane zdrowym szpinakiem z dodatkiem czosnku i serem feta, to ciekawa propozycja na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w zielonych liściach. Składniki: 1kg fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 600g mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 130g sera feta 3 łyżki masła sól

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki z kurczaka w sosie serowo musztardowym 252

zbieraniną rożnych przepisów. Wyszły bardzo smaczne, delikatne, rozpływają się w ustach, a to dlatego, że są prużone w delikatnym serowym sosie lekko ostrym. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 roladki w piekarniku po połowie czasu najlepiej przewrócić na drugą stronę Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka ok. 300 g. pieczarek cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego słodka papryka sól,pieprz Składniki(...)gorczycą sól  pieprz Etapy przygotowania Filety poprzekrawać tak by powstał większy płat. Opruszyć przyprawami z obydwu stron. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki i smażyć chwilke, aż płyn odparuje. Dodać koncentrant i przyprawy. Farsz nakładać na płat, następnie zwinąć ciasno roladkę. Roladki można spiąć wykałaczką, obwiązać nicią

Kubki smaku