roladki z fileta - 500 przepisów (strona:22/34)

Warzywne schaby 130

praskę. Cebulkę poszatkować. Cebulkę i porę zeszklić na patelni na odrobinie masła. Dodać czosnek i dalej podsmażać. Fileta podsmażyć na osobnej patelni. Wszystko razem wymieszać w osobnym naczyniu. Przyprawić wg uznania. Dodać pokrojone jajko. Całość przekładać na roztłuczone kotlety. Zwinąć w roladkę, panierować i smażyć. Podawać z sałatką

Gotuję Testuję
MAKARON Z KURCZAKIEM, BOCZKIEM I KOZIM SEREM W KREMOWYM SOSIE 206

Tesco, z lodówki "orecchiette", ale może być oczywiście inny dobrej jakości) 700 g filetów z piersi kurczaka 1 duża czerwona cebula 2 duże ząbki czosnku 250 -300 g wędzonego boczku garść ciemnych czarnych oliwek garść suszonej żurawiny 100-120 g koziego sera (najlepiej w roladce, ja dałam twardego w plastrach) kartonik 250-300 ml śmietany 12% (dałam pół na pół(...)osobnej miseczki. Na wytopionym z boczku tłuszczu zeszklij pokrojoną w piórka cebulę, na koniec dodaj starty na drobnej tarce czosnek i podsmaż krótko. Przełóż cebulę do boczku. Filety z kurczaka umyj, osusz i obierz z błonek. Dodaj majeranek, tymianek, słodką paprykę, sól i pieprz, wymieszaj. Na patelni po cebuli rozgrzej 3 łyzki oliwy i usmaż na niej kurczaka

Słodko-Słony Świat Ilony
Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim 131

pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej, mieszamy i zdejmujemy z patelni. Studzimy *** *** Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na dwie części. Dłuższe części ciast nacinamy tak by powstały paski, środek pozostawiamy nienacięty *** *** Filety dokładnie myjemy, osuszamy i delikatnie rozcinamy w poprzek tworząc kieszonki. Przyprawiamy z zewnątrz oraz w środku solą, pieprzem, papryką i ziołami *** *** Do kieszonek wkładamy porcje szpinaku oraz sera fety(...)spód, jeśli ciasto będzie za długie to przycinamy je *** *** Gotowe roladki smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i przekładamy na blaszkę lub do żaroodpornego naczynia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C ( piekłam z termoobiegiem ), i zapiekamy przez około 40 minut *** *** Podajemy na ciepło *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Roladki z pstrąga łososiowego i szynki parmeńskiej z kaszą gryczaną smażoną z gruszką, cebulką i orzechowami włoskimi 199

papryki łyżka oliwy z oliwek, u mnie z chili Gotuję kaszę gryczaną. Filet z pstrąga kroję na 4 części, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny z każdej strony. Następnie zawijam każdy kawałek w rulon i ponownie każdy rulon zawijam w plaster szynki parmeńskiej. Takie roladki układam w naczyniu żaroodpornym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Mango Papaja
Roladki z piersi kurczaka. 111

jajko sól, pieprz kilka plasterków sera kilka plastrów polędwicy wędzonej z kurczaka (lub innej) Fileta kroimy wzdłuż na plastry i rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem z każdej strony. Na kotletach układamy po plastrze sera i polędwicy. Zawijamy w roladki  (zaczynając od zagięcia boków do środka - wtedy ser nam nie wypłynie). Obtaczamy w jajku

Moje-pitraszenie
Roladki drobiowe z kozim serem i ananasem 94

Dla miłośników drobiu, sera koziego i mięsa przyrządzonego na słodko. Składniki 4 filety z piersi kurczaka ( po 200 g) 100 g twarogu koziego 3 łyżki

R'n'G Kitchen
Rolki leśniczego - roladki z kurczaka z leśnymi grzybami, pleśniowym serem w panierce z orzechów laskowych 224

Wszystko co kojarzy mi się z lasem zamknęłam w smaku roladek. Szpinakowe runo niczym mech, leśne borowiki i koźlarze, orzechy laskowe i piękne lazurowe niebo nad lasem w postaci niebieskiego sera. Smak obłędny. Całość tworzy jedną spójną całość! 500 g filetu z piersi kurczaka Sól Pieprz Przyprawa uniwersalna do potraw 1 cebula 200 g leśnych grzybów (borowiki, koźlarze(...)maśle na rozgrzanej patelni, dokładamy grzyby. Podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Filet z kurczaka kroimy poziomo na cienkie płaty. Przyprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalną. Na każdym płacie układamy leśne grzyby oraz kawałki pleśniowego sera. Nie solimy ponieważ ser jest dość słonawy. Mięso zwijamy w roladkę dość ściśle. Orzechy prażymy na suchej patelni (ok. 5 minut). Zawijamy je w czystą

VioletoweKucharzenie
Roladki z kurczaka zawijane w szynkę w sosie szparagowym 98

moment. Dzisiaj robimy roladki z kurczaka w sosie szparagowym. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka Plastry szynki wędzonej surowej ( na zimno ) Sól Pieprz Olej do smażenia Elementy szparagów 100 ml śmietany 18% słodkiej 1 łyżka masła Woda Wykonanie: Z filetów z kurczaka odkrawamy polędwiczkę ( tę małą część ). Na takie same wielkością kawałki kroimy pozostały kawałek fileta. Przyprawiamy solą(...)szparagów, miksujemy je i przecieramy przez sito ( pozbywamy się łyka ). Przetarte umieszczamy ponownie w płynie. Dodajemy śmietanę i masło. Gotujemy aż trochę zgęstnieje. Ewentualnie doprawiamy solą. Podajemy razem z roladkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Rolmopsy - koreczki śledziowe 180

pieprz 3 łyżki jogutu naturalnego, łyżeczka ostrego chrzanu (ze słoiczka), 2 łyżki posiekanego koperku. Przygotowanie : Jeśli filety są zbyt słone, należy je wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie. Ogórka i marchewkę kroimy w słupki, cebulę w piórka. Układamy na filtach śledziowych. Zwijamy w roladkę, przekłuwamy w dwóch miejscach wykałaczką, aby się dobrze trzynały, kroimy na pół. Jogurt mieszamy z chrzanem

Lena Gotuje
Drobiowe zawijańce ze szpinakiem i serem feta 453

Klasyczne, popularne w naszych domach roladki z kurczaka faszerowane zdrowym szpinakiem z dodatkiem czosnku i serem feta, to ciekawa propozycja na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w zielonych liściach. Składniki: 1kg fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 600g mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 130g sera feta 3 łyżki masła sól

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki z kurczaka w sosie serowo musztardowym 221

zbieraniną rożnych przepisów. Wyszły bardzo smaczne, delikatne, rozpływają się w ustach, a to dlatego, że są prużone w delikatnym serowym sosie lekko ostrym. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 roladki w piekarniku po połowie czasu najlepiej przewrócić na drugą stronę Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka ok. 300 g. pieczarek cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego słodka papryka sól,pieprz Składniki(...)gorczycą sól  pieprz Etapy przygotowania Filety poprzekrawać tak by powstał większy płat. Opruszyć przyprawami z obydwu stron. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki i smażyć chwilke, aż płyn odparuje. Dodać koncentrant i przyprawy. Farsz nakładać na płat, następnie zwinąć ciasno roladkę. Roladki można spiąć wykałaczką, obwiązać nicią

Kubki smaku
Sama NATURa czyli sałatka zrolowana z podsuszonymi pomidorkami 162

warzyw, pestek z roladkami polewamy. Taka sałatka to uczta podniebienia, ciekawych smaków poł ą czenia, mo ż na j ą zjada ć dowoli, na ś niadanie, obiad, kolacj ę , jak kto woli. Składniki: pomidorki: 250 g pomidorów koktajlowych lub cherry, cukier puder do posypania, Vegeta Natur do mozzarelli i pomidorów, do posypania, 4 rolady: 2 filety z kurczaka

Moniki Smakołyki
Drobiowe Roladki z Chrzanem z Pigwą 159

pamięć na długo. Czasami na gotowanie czasu bywa mało, czasami mam takie chwile, kiedy nie chce mi się nic. Dnia, w którym powstały te roladki w kuchni pracy miałam. Roladki drobiowe wbrew pozorom nie wymagają zbyt wiele czasu, tylko cierpliwości troszkę zbyt więcej niż zwykle :) Wyszło pysznie, niebanalnie i ciekawie. Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka sól  pieprz chrzan(...)jajecznicy). Podzieliłam mięso na dwa osobne filety, które rozbiłam dość cienko tłuczkiem do mięsa. Wewnętrzną część posoliłam i posypałam świeżo zmielonym białym pieprzem. Następnie posmarowałam cienko chrzanem z pigwą, zwinęłam w długie ruloniki, które obsmażyłam z każdej strony bez tłuszczu na patelni grillowej. Obsmażone ułożyłam na folii aluminiowej, którą owinęłam każdą z roladek. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego

Blondynka Gotuje
Nadziewane ćwiartki z kurczaka 170

razem pomysł na doskonałą alternatywę dla roladek z kurczaka. Nadziewane ćwiartki! Są super! Dosłownie - po pierwsze mięso wychodzi niesamowicie soczyste, po drugie nie rozlatuje się podczas zwijania i pieczenia, a po trzecie udka są kilka razy tańsze niż filety. :) Mięso z udek jest naszym zdaniem niedoceniane. Większość stawia na filety, bo są pozornie prostsze do obróbki. Jednak wcale(...)miejscami z udkami i ściągamy folię, aby płyn wyparował. Pieczemy jeszcze 15 - 20 minut. Jeśli frytki będą gotowe szybciej możemy je wyjąc i przykryć, aby nie wystygły. Tak przygotowane roladki doskonale smakują również z kaszą bulgur, komosą ryżową lub sałatką. Smacznego

Kuchnia od dwojga

Proponowane wyszukiwania