roladki z fileta - 500 przepisów (strona:16/34)

Panierowane Roradki z Kurczaka z Szynka i Pieczarkami 107

grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym rozbitym Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek. 5. Zwinąć na roladki. 6. Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką. 7. Smażyć na oleju z każdej strony

Dziś Ja gotuje
Roladki z kurczaka ze szparagami 124

plastry szynki parmeńskiej oliwa z oliwek 1/3 szklanki białego wytrawnego wina Szparagi oczyść i podgotuj przez 5 minut w lekko osolonej wodzie. Filet z kurczaka rozbij, popieprz i na środku ułóż podgotowane szparagi. Zawiń w roladkę, owiń plastrami szynki parmeńskiej i zepnij wykałaczką. W garnku rozgrzej łyżkę oliwy i obsmaż roladkę ze wszystkich stron, wlej wino i duś

Kuchnia bezglutenowa
ROLADY DROBIOWE Z MIĘSEM MIELONYM 124

tutaj dogodzić mężusiowi?Cały tydzień poza domem  więc chociaż przez dwa dni niech zje dobrze i smacznie.Tym razem padło na roladki z mięsem mielonym,pomysł z Wielkiej Księgi Specjałów s.Anastazji. Składniki:   3 pojedyncze filety z kurczaka 20 dag mięsa wieprzowego 1 pęczek natki pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku jajka sól,pieprz bułka tarta Mięso kurczaka przeciąć

Niespełnione zdolności kulinarne
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z NATKĄ PIETRUSZKI-OBIAD DIETA 1500 KCAL. 205

olej ******************************************** Pierś z kurczaka lekko rozbić przez folię ,posypać solą ,pieprzem i czosnkiem granulowany,odstawić na 15 minut.Po tym czasie nakładamy na filet plasterek szynki drobiowej ,żółty ser light i posiekaną natkę pietruszki.i  zwijamy w roladkę.Gotową panierujemy w jajku i w bułce tartej.Smażymy na oleju na złoty kolor.Podajemy z ziemniakami piuree i surówką z kiszonej kapusty.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
dorsz szpinakiem nadziany w parowarze gotowany... 145

seler starty i rzodkiewki starte, podsmażać z 3 minuty dodać twaróg ze Strzałkowa i mieszając połączyć składniki, zostawić do wystudzenia 2 większe filety podzielić na 3 części każdy i na każdym kawałku nakładać szpinak zwinąć roladkę i wykałaczką spiąć roladki ułożyć w naczyniu do ryb w parowarze w dolnym pojemniku ułożyć na naci selera młodą obraną marchew, młode ziemniaki

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z wątróbką 229

Krucha wątróbka, suszone pomidory i odrobina przypraw a wszystko spakowanew delikatne filety z udek kurczaka i upieczone w warzywach.   Składniki:-8-10 filetów z udek kurczaka-25 dkg wątróbki drobiowej-puszka groszku konserwowego-2 marchewki-1 cebula-10 suszonych pomidorów-przyprawa barbecue-słodka papryka-sól, pieprz-2 łyżki pokrojonej natki pietruszki-olej   Udka delikatnie rozbijamy(...)Dwie łyżki groszku zgniatamy widelcem na papkę.   Do wątróbki dodajemy pognieciony groszek, 1/3 pokrojonych pomidorów,natkę pietruszki i mieszamy.   Wątróbkę nakładamy na udka, zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.   Roladki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do naczyniażaroodpornego.   Na pozostałym oleju podsmażamy do zeszklenia cebulę z marchewką.   Dodajemy groszek

Maminek kulinarny
Roladki drobiowe ze szparagami i fetą 190

się sezon na szparagi,a trwa o n bardzo krótko więc korzystajmy i jedzmy te bardzo wartościowe warzywo.   Roladki drobiowe ze szparagami i fetą w bardzo chrupiącej otoczce to moja propozycja na wiosenny obiad.   1 podwójny filet z kurczaka 16 szt zielonych szparagów ok. 80 g sera feta sól pieprz panierka: 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy(...)Filet z kurczaka umyć,osuszyć i podzielić na 4 kotlety. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem.  Przygotować szparagi.  Odłamać z każdego szparaga twarde końcówki  po czym wrzucić na 2 minuty do osolonego wrzątku,wyjąć,przelać zimną wodą i osączyć.  Na każdym płacie mięsa i ułożyć po 4 szparagi i kawałek fety,zwinąć roladkę

Kolorowa kuchnia Elki
Roladki wieprzowe dla dzieci 101

oliwek Przygotowanie karmelu: Cukier rozpuścić w rondelku, dodać 1 łyżeczkę  masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki. Przygotowanie: Kotlety dokładnie opłukać, osuszyć, natrzeć solą do smaku i rozbić tłuczkiem. Gruszkę obrać, pokroić w słupki. Następnie na rozbitym filecie ułożyć gruszkę, morele, skropić olejem i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, lekko podlać wodą, przykryć folią aluminiową. Wstawić(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić roladki. Podawać do obiadu polane karmelem z cukru trzcinowego

Tradycyjna Kuchnia
Roladki z kurczaka z sosem żurawinowo- szparagowym 164

dokładnie w nadzieniu przeczytacie poniżej. Roladki urzekły mnie kolorem! Podałam je z makaronem pełnoziarnistym, z sosem porowym, z dodatkiem szparagów zielonych i świeżej żurawiny! Przepysznie!  Przepis na roladki z kurczaka: SKŁADNIKI: - 2 szt filetu z piersi kurczaka - 6 świeżych szparagów - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka masła - parmezan starty (ilość według uznania) - chlust białego wina - sól himalajska - ząbek(...)minuty, podlej winem, duś aż odparuje. Następnie z pozostałymi składnikami zmiksuj blenderem. Po uzyskaniu gładkiej masy, krem jest gotowy. Filety z kurczaka rozetnij tak aby utworzyły jak największy blat do rolowania. Posmaruj kremem i zroluj w roladkę. Pospinaj wykałaczkami lub specjalnym sznurkiem z silikonowym do roladek - do kupienia w marketach, bardzo przydatny w kuchni. Roladki pieczemy polane oliwą

SMYKWKUCHNI
Kurczak nadziany dynią 117

Bardzo smaczne, roladki z kurczaka nadziewane aromatyczną pieczoną dynią są idealnym pomysłem na jesienny obiad. Słodkość dyni idealnie komponuje się z delikatnym kurczakiem, co daje zaskakujący efekt smakowy, który w pełni zadowoli fanów tego sezonowego warzywa. Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 500g dyni 1 cebula 2 ząbki czosnku 8 plastrów sera żółtego szczypta gałki muszkatołowej szczypta ostrej papryki(...)ugniecioną dynię, doprawić gałką muszkatołową i ostrą papryką. Wszystko razem dokładnie wymieszać i chwilę podsmażyć. 4. Każdą połówkę fileta przeciąć w taki sposób aby powstał jeden płat, troszkę rozbić, położyć 2 plastry sera, nałożyć podsmażoną dynie a następnie zwinąć jak roladkę. Każdą osobno owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez   30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą w sosie pieczarkowym 1384

Roladki drobiowe w sosie pieczarkowym Miękkie i soczyste roladki z kurczaka wypełnione pysznym szpinakowym farszem i zanurzone w aromatycznym sosie pieczarkowym to wspaniały pomysł na obiad. Polecam!     Składniki: 2 filety z kurczaka 100g świeżego szpinaku pół opakowania sera typu Feta 1 mała cebula kilka pieczarek Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego, papryka słodka(...)wody lub bulionu olej do smażenia     *** Filety myjemy, osuszamy, przecinamy wzdłuż na połówki i cienko rozbijamy *** *** Na każdym rozbitym płacie mięsa układamy łyżkę pokruszonego sera Fety, delikatnie pieprzymy i oprószamy papryką *** *** Następnie na mięsie układamy garść szpinaku i ponownie łyżkę pokruszonego sera *** *** Mięso dość ciasno zwijamy w roladki – najpierw rolujemy całość a następnie „wciskamy końcówki

Blog z Apetytem
Roladki z kurczaka w szynce długodojrzewającej 1452

pomidory świeży szpinak oliwki czarne bazylia sól pieprz szynka długo dojrzewająca oliwa z oliwek, wykałaczki Wykonanie: Przed wykonaniem roladek przygotowujemy wszystkie składniki nadzienia. Ser rozgniatamy widelcem, pomidory suszone, oliwki i liście świeżej bazylii kroimy w kaski, szpinak myjemy i osuszamy. Filety kurczaka myjemy, oczyszczamy z tłuszczu i błonek, osuszamy. Pojedynczą pierś z grubszej strony nacinamy tak, by po rozłożeniu(...)powstał jeden duży, płaski kawałek mięsa. Filet rozbijamy używając tłuczka do mięsa. Solimy i pieprzymy z obydwu stron. Na szerszą część mięsa nakładamy nadzienie, czyli ser, szpinak, bazylie, oliwki i pomidory. Zwijamy ostrożnie i ścisło w "rurkę", którą owijamy dokładnie plastrami szynki długo dojrzewającej. Roladki spinamy używając wykałaczek lub białej nitki i układamy w naczyniu żaroodpornym z wcześniej natłuszczonym

Taste Of My Day
Roladka z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem 134

smakuje na zimno jako przekąska. Na ostatniej imprezie urodzinowej prezentowała się na talerzu razem z roladkami z kurczaka z farszem szpinakowym i z pomidorów suszonych i fety. Składniki: • 3 filety z kurczaka Farsz • 500 g pieczarek • 200 g sera żółtego • 1 cebula • 1 łyżeczka ziół prowansalskich • sól, pieprz

To co kocham
ROLADKI DROBIOWE W SEZAMIE Z BAZYLIĄ 126

suszonej bazylii 1 łyżeczka estragonu pieprz sól sezam kolorowy 1 jajko SOS: 150 g boczku wędzonego 1 łyżka masła chlust wina   Filety posolić i obsypać przyprawami, ale tylko od wewnątrz, nałożyć kolorową bazylię i zwinąć. Roladki obtoczyć w jajku a potem w sezamie, zwinąć w folię spożywczą i gotować w rondlu ok 30 min zanurzone w wodzie

harrisa
Śledzie po włosku ;) 170

towarzystwie śledzika :) SKŁADNIKIKilka śledzi w olejuSuszone pomidory w zalewieGarść rukoli1/2 czerwonej cebuliPRZYGOTOWANIEŚledzie odsączamy na papierowym ręczniku. Na każdym filecie kładziemy kilka listków rukoli, suszonego pomidora i kilka piórek cebuli. Ciasno zawijamy i ...gotowe :) Pyszne, niestandardowe roladki śledziowe gotowe :) Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania