zaproponuję takie oto roladki. Alternatywa dla ryby po grecku. Smakuje tak samo, wygląda troszkę inaczej. Polecam Składniki:70 dag filetu z tilapii 4 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 por-biała część 1 słoiczek koncentratu pomidorowego z czosnkiem pół szklanki wody mąka do panierki olej do smażenia sół,pieprz do smaku Wykonanie:Filety dobrze nacieramy solą i pieprzem(...)selera,zalewamy wodą oby zakryło w\warzywa, solimy. Dusimy do prawie całkowitego wyparowania wody. Warzywa układamy na sicie zeby ściekły. Kiedy ostygną wykładamy porcjami na filet tilapii, uciskamy warzywa, zwijamy roladki,spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę panierujemy mące smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron. W garnuszku wlewamy pół szklanki wody, dodajemy koncentrat, wkładamy roladki, gotujemy
Z Majeczką w kuchnizakończę konkluzją, że w takie dni chociaż na talerzu warto bawić się kolorami. W ramach późno jesiennej terapii kolorami na obiad polecam wielobarwny makaron z mini roladkami z kurczaka. Składniki: niewielki filet z kurczaka 1 niewielki brokuł 1/2 opakowania makaronu penne tricolore 1 spory ząbek czosnku 1/2 kostki serka topionego koziego lub naturalnego sól, pieprz szafran kilka cienkich plasterków(...)kurczaka dzielimy na małe kotleciki, które dobrze rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Smarujemy cienko serkiem topionym. Kładziemy na każdym po plasterku sera żółtego i kawałeczek masła. Zawijamy ścisło w małe roladki. Oprószamy szafranem dla uzyskania intensywnie żółtej barwy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie pieczemy przez 45 minut w foli. W tym czasie gotujemy brokuła w osolonym wrzątku z odrobiną cukru. Kiedy
Kuchnia po mojemuzmniejszamy ogień, aby płyn tylko „mrugał”, gotując dalej przez dwadzieścia minut. Odcedzamy wywar ( najlepiej na durszlaku), ponownie zagotowujemy i wkładamy do niego filety szczupaka, wcześniej posypane drobno pokrojoną natką pietruszki, zwinięte w roladki i spięte wykałaczkami. Szczupaka gotujemy w wywarze na bardzo małym ogniu przez piętnaście minut. Następnie kawałki fileta wyjmujemy z wywaru i studzimy(...)jeszcze gorącego wywaru dodajemy żelatynę, całość dokładnie mieszamy i studzimy. Przestudzone roladki ze szczupaka kroimy na plastry trzy centymetrowej grubości. Na dno półmiska wlewamy nieco tężejącego wywaru, następnie układamy na półmisku kawałki szczupaka, przekładając je plastrami cytryny i pokrywając tężejącą galaretką . Rybę wstawiamy jeszcze do lodówki ( najlepiej na kilka godzin) i podajemy
Miód i pieprzposypujemy z obu stron przyprawami. Żurawinę siekamy drobno i układamy na jednej stronie fileta. Dociskamy. Ser kroimy na mniejsze kawałki. Jeden kawałek układamy na końcu fileta posmarowanego żurawiną i zawijamy roladkę. Spinamy wykałaczką. Roladki podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie przekładamy do naczynia lub blaszki, podlewamy tłuszczem, na którym smażyliśmy mięso i pieczemy w 180 stopniach 20-30 minut
Czerwona Porzeczkadodatkiem suszonych owoców. Roladki idealnie wpasują się w świąteczne menu. Danie możemy podać tradycyjnie z ziemniaczkami lub w towarzystwie dowolnej kaszy. Zamiast schabu możemy wykorzystać filety z kurczaka lub indyka. Polecam! Roladki ze śliwką Składniki na 4 roladki: 4 plastry schabu 4 plastry surowej szynki wędzonej garść suszonych śliwek 0.5 l bulionu warzywnego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, musztarda łyżka
Smak mojej kuchnipotem wykorzystać na dwa sposoby. Ps. do zakładki Lunchbox wrzuciłam starsze przepisy, które wg mnie nadadzą się do zabrania w pojemniku do pracy. Składniki na roladki – 5 sztuk: 400 g fileta z indyka np. w plastrach 150g szpinaku 1,5 łyżki jogurtu naturalnego (ewentualnie śmietanę) 2 ząbki czosnku sól pieprz 2 łyżki oleju przyprawa do drobiu lub ulubione przyprawy(...)Dusić do momentu, aż się rozmrozi. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodać jogurt naturalny i zdjąć z ognia. Rozbite mięso posmarować farszem szpinakowym. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć z obu stron na złoty kolor. Następnie blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Przełożyć roladki. Przykryć folią aluminiową i piec 20 minut w 180 stopniach
Fabryka pomysłówRoladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny jajko - 1 szt mąka - 2 łyżki sól i pieprz bułka tarta - 3 łyżki pietruszka - 0,5 pęczka ser koryciński http://www.ser-korycinski.pl/ - 4 słupki tłuszcz przyprawa do kurczaka - 1 łyżka PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko rozbić, posypać filety przyprawą do kurczaka(...)filecie ułożyć po jednym słupku sera i kilka gałązek natki pietruszki. Zwinąć w roladki, opanierować w mące, przełożyć do rozmąconego jajka z solą i pieprzem. Obtoczyć w tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu. Smacznego ! SER KORYCIŃSKI CZESŁAWY ZARZECKIEJ Otrzymałam od Pani Czesławy Zarzeckiej:) pyszniutki ser koryciński , dziękuję ślicznie za to , że mogłam go spróbować
Kuchnia Danusidodać nic ująć. Oczywiście ilość można zmienić, z 8 pojedynczych piersi mamy 16 roladek. Składniki: 8 pojedynczych piersi z kurczaka 500 gram pieczarek 1 cebula 1 jajko ½ szklanki bułki tartej Sól, pieprz Mielona słodka papryka Nitka/ sznurek Olej Bulion / woda Wykonanie: Każdego fileta kładziemy na desce i przekrajamy tak aby uzyskać dwa płaty ( poziomo ). Następnie delikatnie rozklepujemy przez(...)pieprzem. Pieczarki, cebulę kroimy, podsmażamy na oleju i doprawiamy również solą i pieprzem. Gdy pieczarki ostygną dodajemy jajko oraz bułkę tartą, całość mieszamy. Na rozłożone filety nakładamy farsz i zwijamy w roladki. Całość zawijamy nitką, posypujemy papryką. Roladki podsmażamy na zloty kolor, podlewamy bulionem lub wodą. Dusimy pod przykryciem 30 minut. SMACZNEGO
Smaki Ewyprzygotowaniu, soczyste roladki z indyka nadziane niezwykle aromatyczną, dobrze przyprawioną masą mięsną. To świetna propozycja mięsnego dodatku do dania obiadowego. Pokrojona roladka sprawdzi się również w roli imprezowej przekąski serwowanej także na zimno. Składniki: 850g fileta z indyka 5 łyżeczek przyprawy do mięs Natur Vegeta sól pieprz Farsz: 500g udźca z indyka 400g surowego boczku 1 cebula 2 ząbki(...)całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Z gotowej masy mięsnej uformować 8 podłużnych kotlecików. 4. Na każdy plaster fileta położyć mięsnego kotlecika, a następnie zwinąć w roladkę. 5. Każdą roladkę posmarować oliwą, oprószyć przyprawą do mięs i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
Szalona Kuchnia EwelinyRoladki drobiowe z pieczarkami i serem Pyszna propozycja na niedzielny obiad, zamiast zwykłych kotletów, proponuję zrobić oto takie roladki z pieczarkami. Składniki na 4 osoby 1 podwójny filet z kurczaka masło - 1 łyżka pieczarki - 350 g cebula - 1 szt ser żółty - 4 plastry sól i pieprz Panierka: mąka bułka tarta jajko tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Filety drobiowe cienko(...)masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić. Następnie dodać do cebuli pieczarki, posypać solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu. Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera i porcję pieczarek, zwinąć ciasno w roladki. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu. (function
Kuchnia Danusibardzo smaczne i efektownie wyglądają, a podane z ziemniakami smakują rewelacyjnie.Warzywka otrzymane od Firmy IGLOTEX za które bardzo dziękuję.Roladki rybne z warzywami na patelnię SKŁADNIKI:warzywa na patelnię, po polsku - 450 g ( IGLOTEX)filety rybne panga - 5 sztsól i pieprztłuszcz do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Filety rybne rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym(...)Rybę oprószyć solą i pieprzem. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, rozgrzać tłuszcz, wrzucić warzywa na patelnię, podsmażyć. Podsmażone warzywa ostudzić. Na filetach rybnych układać warzywa i zwijać ryby w roladki, spiąć roladki wykałaczkami. Wierzch oprószyć solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć na wolnym
Kuchnia Danusibardziej eleganckiej i wytrawnej formie, w postaci roladek z kasztanami, żurawiną i serek lazur. Ciekawy smak dania uzupełnia delikatny posmak mięty i odrobina wytrawnego wina. Polecam te proste roladki, gdyż nadają się również na odświętne dania na specjalne okazje. Roladki z kurczaka z kasztanami, żurawiną i serem lazur SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 4 upieczone kasztany bez skórki(...)lazur olej do smażenia 100 ml białego wytrawnego wina Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i delikatnie rozbijamy. Pieczone kasztany i suszoną żurawinę drobno siekamy i mieszamy ze sobą. Na mięsie układamy listki mięty, na środek nakładamy farsz z kasztanów i żurawiny i pokrojony w paseczki ser. Całość zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami. Z wierzchu posypujemy delikatnie solą
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikurczaka podzielić na 4 porcje. Rozbić lekko mięso uważając by go nie podziurawić. Filety oprószyć przyprawą do kurczaka. Banany obrać, pokroić na połowę. Na każdym filecie ułożyć połówkę banana, zwinąć w roladkę. Jajko roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć roladki na oleju na złoty kolor z obu stron
Kuchnia Danusijabłka będą miękkie. Uduszone jabłka z cebulą dokładnie blendujemy, przekładamy do garnuszka i lekko podgrzewamy. Jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy. Filety dorsza oprószamy solą i pieprzem cytrynowym, każdy zawijamy w plasterek boczku. Boczek spinamy wykałaczkami. Roladki układamy(...)żaroodpornym naczyniu i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Dokładny czas pieczenia jest uzależniony od grubości i wielkości filetów rybnych. Na talerzu układamy listki młodego szpinaku, na nim kładziemy upieczone roladki rybne. Mus jabłkowy podajemy w osobnej miseczce lub dekorujemy nim talerz, jak kto woli
Kulinarne przygody GatityGotowany, smażony, grillowany, wędzony czy też pieczony – pstrąg . Ryba o wspaniałym smaku, chudym mięsie zawierająca najwięcej spośród ryb słodkowodnych kwasów omega-3. Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: - 4 filety z pstrąga - 200 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach (16 plasterków) - papryka (czerwona, pomarańczowa) - kawałek pora - różowa sól himalajska - nasiona kolendry - suszony czosnek niedźwiedzi - czosnek suszony(...)pora, zwijamy w rulonik. Na jedną roladkę przygotowujemy po dwa plasterki szynki szwarcwaldzkiej, w które zawijamy rybę. Gotowe roladki spinamy wykałaczkami i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej roladce układamy po małym kawałku cytryny, oprószamy pieprzem, skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C na 30 minut. Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem
mojewypiekiinietylko