roladki z fileta - 500 przepisów (strona:5/34)

Roladki z indyka z grillowaną papryką i szynką parmeńską 154

smaku Składniki 1/2 kg fileta z indyka 5 dkg sera żółtego 2 grillowane papryki bez skóry sól, pieprz 8-10 plasterków szynki parmeńskiej Sposób przygotowania Fileta pokroić … Czytaj dalej Roladki z indyka z grillowaną papryką i szynką parmeńską

czarrna od kuchni
Roladki z hiszpańskim akcentem 181

filet z kurczaka 8-10 plasterków chorizo 1 łyżka kaparów 3-4 suszone pomidory do panierowania: jajko bułka tarta sól, pieprz   Sposób przygotowania Fileta przekroić wzdłuż na pół … Czytaj dalej Roladki z hiszpańskim akcentem

czarrna od kuchni
Roladki ze szpinakiem na sosie grzybowym 141

zimnej wodzie. Po tym czasie gotujemy je przez kolejną godzinę w tej samej wodzie, w której się moczyły. W międzyczasie przygotowujemy mięso. Oczyszczone filety kroimy na porcje (pamiętajmy jednak, że to mają być roladki, więc kawałki nie mogą być zbyt małe), rozbijamy je delikatnie. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy szpinak i smażymy aż się rozmrozi(...)praskę czosnek oraz wlewamy śmietankę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Gotujemy kilka minut, po czym odkładamy do przestudzenia. Na każdy filet wykładamy po około 1 łyżce szpinaku. Zwijamy ściśle w roladkę. Każdą roladkę układamy na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i zawijamy szczelnie (w tzw cukierek). Układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika

Smaki Na Talerzu
Roladki drobiowe z nadzieniem brokułowym 145

Chicken roulade with broccoli filling Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka / 1 chicken breast 1 brokuł / 1 broccoli 2 woreczki ryżu / 200 g rice 1 kulka mozzarelli … Czytaj dalej Roladki drobiowe z nadzieniem brokułowym

czarrna od kuchni
Roladki drobiowe z warzywami 275

Przygotowuję często takie roladki z pieczarkami lub żółtym serem, dziś dla odmiany dzięki firmie IGLOTEX  przygotowałam z mrożonymi warzywami. Roladki wyszły bardzo smaczne.Roladki drobiowe z warzywami SKŁADNIKI:filety drobiowe- 1 podwójnezupa jarzynowa warzywa- 1 opaknatka pietruszki- 2 łyżkijajko - 1 sztmąka do obtoczeniabułka tartatłuszczsól i pieprzostra paprykabazylia suszonaPRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso(...)patelnię wlać 3 łyżki oleju, wsypać mrożone warzywa, dodać przyprawy, dusić 5 minut na wolnym ogniu. Do uduszonych warzyw dodać natkę pietruszki, wymieszać. Na każdym filecie ułożyć porcję warzyw, zwinąć w roladki. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami

Kuchnia Danusi
Roladki z kurczaka z feta i pomidorami. 151

pieprzem oraz papryką słodką w proszku. 2. Fetę oraz pomidora kroimy w kosteczkę i mieszamy do lekkiego rozpadnięcia się ( ma się utworzyć pasta ) 3. Nakładamy pastę na filety i zawijamy w roladkę spinając je wykałaczkami. Obtaczamy je w jajku i bułce dwa razy i smażymy na rozgrzanym oleju najpierw na średnim ogniu, potem na najmniejszym tak aby filety

Gotowanie...to proste !
Soczyste roladki kurczaka z oliwkami w sosie śmietanowym 289

Soczyste roladki kurczaka z oliwkami w sosie śmietanowym na pewno przypadną do gustu wszystkim smakoszom dań z drobiu :) Soczyste roladki kurczaka z oliwkami w sosie śmietanowym – Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka pieprz, sól, papryka słodka 150g (1 opak.) serka Delikate śmietankowy z cebulą szczypiorkiem (lub Almette itp.) ok. 20 czarnych oliwek oliwa […] The post Soczyste roladki

Kulinarne Przeboje
Drobiowe roladki z żurawiną i serem gouda 173

przesiedzieć przy garach, możecie zrobić takie roladki w sobotę i w niedziele tylko je podgrzać. Nie tracą smaku. Są mięciutkie i pyszne :) Roladki drobiowe można podawać z kluskami, ziemniakami, frytkami, ryżem, kaszą etc. Składniki: Podwójny filet z kurczaka(...)100g żurawiny Kilka plasterków żółtego sera np. goudy Zioła prowansalskie Sól Pieprz 3 – 5 łyżek oleju do smażenia Dodatkowo: Bawełniane nici do zawinięcia roladek Sos: Wywar z roladek 1 łyżka mąki ½ szklanki zimnej wody Filet z kurczaka kroimy na kilka mniejszych filecików, po czym oprószamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, a następnie na środek każdego filecika kładziemy nieduży plasterek

Smakowy Raj
Zawijas z fileta, fety i szpinaku 115

rozbijam. Solę, pieprzę. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję szpinak. Smażę chwilę by szpinak zmiękł i zmniejszył swoją objętość. Dodaję fetę i śmietanę. Mieszam. Powstanie gęsty sos. Na fileta nakładam masę szpinakową, Roladki zwijam, nakłuwam wykałaczkami by się nie rozwijały, moczę w roztrzepanym jajku, później w mące. Smażę na oleju. Po usmażeniu wyjmuję wykałaczki, kroję w plastry. Podaję z ugotowanymi

MojaQchnia.pl
Roladki drobiowe z fasolką szparagową 132

można przejść obojętnie obok straganu, na którym pojawiła się fasolka szparagowa. Kupiłam i przygotowałam rewelacyjne roladki drobiowe.   Składniki: 2 filety z kurczaka ok. 30 ugotowanej fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej) 12 plasterków wędzonego boczku przyprawa do kurczaka esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr Filety z kurczaka przekrajamy wzdłuż na pół, rozbijamy delikatnie, ale cienko przez folię spożywczą(...)Każdą porcję posypujemy przyprawą do kurczaka. Ugotowaną wcześniej fasolkę dzielimy na porcje i owijamy boczkiem. Następnie przekładamy je na mięso i zwijamy roladki spinając je wykałaczkami. Roladki smażymy na patelni z każdej strony ok. 10 minut. Do garnka wlewamy szklankę ciepłej wody, dodajemy esencję do sosu pieczeniowego jasnego Knorr i doprowadzamy do wrzenia. Roladki wkładamy do sosu i dusimy

Salonik smaków
Roladki drobiowe w orzechach laskowych 152

Roladki nadziewane suszonymi pomidorami i serem żółtym-można powiedzieć klasyczny zestaw obiadowy, jednak niezupełnie, smaku dodaje panierka z mielonych orzechów laskowych całość komponuje się znakomicie, jednym słowem mówiąc nieskromnie- pycha! Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 4 łyżeczki majonezu 1/2 małego pora 4 suszone pomidory 50 g sera żółtego sól morska do smaku pieprz grubo mielony do smaku Panierka(...)smażenia Sposób przygotowania 1. Filet myjemy,dzielimy na 4 porcje rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy na cienkie płaty do zawinięcia.Smarujemy równomiernie majonezem po łyżeczce na każdego kotleta, oprószamy solą i pieprzem do smaku,suszone pomidory i por kroimy na małe kawałki posypujemy mięso na wierzch kładziemy starty ser żółty. 2. Zawijamy ściśle roladki panierujemy w mące pszennej oraz

Wanilia i Kardamon
Roladki śledziowe 267

Cebulę obieramy, przekrajamy na pół i kroimy pół talarki. Ogórek kroimy wzdłuż na cztery kawałki. Koperek myjemy i siekamy. Na talerzu o podwyższonych brzegach delikatnie wylewamy sos. Filety śledziowe zawijamy w roladki spinając je wykałaczką, by się nie rozwinęły. Układamy w sosie. W środku umieszczamy kawałek ogórka. Dookoła roladek układamy cebulę. Całość posypujemy koperkiem. Smacznego

Kolizje Smaków
Futomaki z indyka w sosie imbirowo-śliwkowym 134

płaty przeciąć na 4 części. W 6 ćwiartek zawinąć paski carpaccio z indyka i położyć na środku mięsa mielonego. – Zwijać roladki mięsa mielonego z filetem w środku tworząc rolkę. – Każdą rolkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą, tworząc kiełbaskę, którą należy powtórnie zawinąć w folię. Blanszowanie warzyw – Obrać marchewkę(...)najpierw paski marchewki, po 1 minucie dodać paski cukinii i gotować jeszcze 1 minutę. – Wyjąć warzywa łyżką cedzakową do wystygnięcia, a do wywaru wrzucić roladki mięsne i gotować je na wolnym ogniu 15 minut. Sos imbirowo-śliwkowy – Na suchej patelni uprażyć nasiona imbiru i odłożyć je do posypania dania

To co kocham
ŚLIWKOWE ROLADKI Z KURCZAKA 104

książkę. Oprószyć solą z dwóch stron, lekko rozbić tłuczkiem otrzymując trochę bardziej płaskie filety, mniej więcej jednakowej grubości. Wymieszać śliwki z  tymiankiem, sokiem i skórką z cytryny, bułką tartą i jajkiem. Doprawić solą oraz pieprzem. Nadzienie rozłożyć w środkowej części filetów, zwinąć ciasno w roladki i zabezpieczyć wykałaczkami. Roladki włożyć do lodówki na 1 - 2 godziny, a najlepiej

Kuchnia w opałach
Roladki z kurczaka z bananem 103

Roladki z niespodzianką w środku – banan owinięty szynką. Pysznie i szybko czyli to, co lubię! Składniki na 8 roladek: • 4 piersi z kurczaka • 4 banany • 8 plastrów szynki wędzonej • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia Wykonanie: • Każdą pierś z kurczaka przekroić wzdłuż na 2 plastry(...)przekroić każdy na 2 połówki z długości, skropić sokiem z cytryny. • Każdą połówkę banana owinąć plastrem szynki, położyć na rozbitym filecie i zwinąć w roladkę. Spiąć roladki wykałaczką. • Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. • Podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i poddusić

To co kocham

Proponowane wyszukiwania