najlepszego mięsa indyczego, które jest kruche, lekkie i rozpływające się w ustach. Postanowiłam go w jakiś bardziej twórczy sposób wykorzystać i powstały takie oto roladki z pysznym śmietankowym nadzieniem. Potrzebujemy: kilkanaście cienkich plasterków wędzonego fileta z indyka Hańderek 250 g półtłustego twarogu 1 przieciśnięty przez praskę ząbek czosnku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego szczypta ziół greckich sól
MamaOskarkaPyszne roladki drobiowe z żurawiną i migdałami na obiad. Z tego przepisu wychodzi 4 porcje.Roladki drobiowe z żurawiną i migdałami SKŁADNIKI:podwójny filet z kurczaka - 1 sztżurawina suszona - 12 łyżeczekmigdały tarte - 4 łyżeczkisól i pieprzbułka tarta do obtoczeniamąka do obtoczeniakoperek pokrojony - 4 łyżeczkijajko(...)szttłuszcz do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić dobrze z każdej strony, oprószyć solą i pieprzem.Na każdym filecie ułożyć po 3 łyżeczki żurawiny i 1 łyżeczce migdałów tartych. Posypać koperkiem, zwinąć roladki. Każdą roladkę obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor
Kuchnia DanusiNeapolitańskie roladki drobiowe Roladki drobiowe , nie są może najszybszym rodzajem obiadu , ale na pewno bardzo pysznym . Faszerowane serkiem feta , pesto , szczypiorkiem , a do tego zrumienione na maśle ..mniam . Po prostu pychota " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Warto chwilkę powalczyć , żeby zaskoczyć bliskich czymś smacznym i do tego(...)łyżeczki zielonego pesto 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 kostki fety pieprz do smaku 2 łyżki masła do obsmażenia folia strecz do żywności nie dodajemy soli gdyż feta jest słona Filety z piersi rozklepujemy bardzo cienko , warto to robić przez woreczek , wtedy się nie rozpadną . Na każdej rozklepanej piersi z kurczaka , rozsmarowujemy łyżeczkę pesto , sypiemy posiekanym szczypiorkiem , układamy równą ilość pokruszonej
Ogrodnik w podróżyszczypiorek ma w sobie składniki które powodują obumieranie niektórych komórek rakowych a brokuł poprawia humor postanowiłam więc połączyć te składniki i wyczarować obiad. Wędzone roladki z kurczaka z ryżem brokułowym Składniki: 600 g filetów z kurczaka 150 g sera białego chudego 3 jajka ugotowane na twardo pół szklanki ryżu pół niedużego brokuła pół szklanki szczypiorku posiekanego + 4 kawałki w całości(...)kurczaka i związujemy szczypiorkiem (można spiąć wykałaczką). Ryż gotujemy na sypko. Brokuł gotujemy na parze przez 2-3 minuty po czym miksujemy na puree. Mieszamy ryż z brokułem. Gotowe roladki z kurczaka podajemy z zielonym ryżem - całość posypujemy płatkami chili. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniprosty sposób wyczarować ciepłe danie z włoskim powiewem smaków :) Podawać można z kaszą, ryżem, ziemniakami lub pieczywem. Niech będzie pysznie! :D Pikantne bakłażanowe roladki z kurczakiem w sosie pomidorowym Potrzebujesz: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 bakłażan 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1 ząbek czosnku 1/2 świeżej papryczki chili 3 szczypty soli(...)cienkich plastrów i obtoczyć w pozostałej marynacie. 5. Ułóż po plastrze kurczaka na podpieczonych plastrach bakłażana, na kurczaku ułóż po jednym suszonym pomidorze i zawiń całość w roladkę - zabezpiecz wykałaczką. 6. W brytfance wymieszaj pomidory z puszki z cukrem i mieloną słodką papryką. 7. Ułóż bakłażanowe roladki w sosie i piecz 20-25min. w 180*C. 8. Gotowe roladki
Kuchnia w Słońcu Skąpanapasztet 6 plasterków boczku sól pieprz papryka Wykonanie. Filety z piersi kurczaka rozklepać przez folię. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Na każdy filet położyć po 4 dag. pasztetu i zwinąć jak de volailla. Każdą roladkę zawinąć w plasterki boczku. Na czas pieczenia, boczek spiąć wykałaczkami. Wstawić do nagrzanego do 190 oC piekarnika piec 25 minut
Kulinarny karnet ChristopheraPiersi kurczaka owinięte plastrami boczku, a w środku mozzarella i szynka parmeńska. Proste, pyszne i efektowne. Cóż tu więcej pisać, spróbujcie sami:) 4 pojedyncze piersi kurczaka
Smaki Na TalerzuSkładniki: filet z indyka około 50 dag żółty ser około 15 dag pieczarki 10-20 dag, ewentualnie papryka oliwa do smażenia jajko do panierowania bułka tarta, masło Przygotowanie : Mięso podzielić na CIENKIE plastry, można lekko potłuc Umyte i pokrojone pieczarki krótko obsmażyć Każdy cienki plaster mięsa solimy, posypujemy pieprzem i kładziemy po łyżeczce pieczarek, odrobinę masła oraz małą(...)kostkę sera Dokładnie mięso zawinąć, tak by wszystko pozostało we wnętrzu :) Jajko roztrzepać i maczać w nim każdą roladkę, potem w bułce, smażyć na gorącym tłuszczu, z każdej strony Przełożyć do naczynia żaroodpornego i dopiec w temp. 180 stopni C przez 15 -20 min.( od momentu gdy piekarnik osiągnie taką temp.). Najpierw pod przykryciem, a ostatnie
Proste PotrawyPyszne roladki na każdą okazjęRoladki z polędwicy otulone boczkiem SKŁADNIKI:ogórek kiszony- 1 sztpapryka czerwona- 4 strąkipolędwica wieprzowa - 450 gboczek wędzony - 4 duże plastrytłuszcz do smażeniasól i pieprz- do smakuSOSmajonez -2 łyżkiczosnek suszony- 1 szczypta małamusztarda- 1 łyżeczkasól i pieprzPRZYGOTOWANIE(...)Polędwiczkę pokroić w poprzek na 4 kawałki, rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ogórka przekroić wzdłuż na 4 części. Na każdym filecie z polędwicy ułożyć, kawałek papryki i ogórka, zwinąć w roladkę. Roladkę owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką. Smażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu z jednej i drugiej strony. Roladki układać na liściach rukoli, przybrać pomidorkami
Kuchnia Danusiczuję w powietrzu jesień, a Wy? A co tam w kuchni? - zapytacie... w kuchni roladki drobiowe :-) robi się je dość szybko, a smakują wprost wyśmienicie :-) Jeśli więc macie dość filetów w panierce i wszelkich nuggetsów, to zachęcam Was do przygotowania tej wersji fileta :-) Na pewno Was nie zawiedzie :-) SKŁADNIKI 3 pojedyncze filety z kurczaka 3 plasterki(...)papryka czerwona 1 marchewka 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 2 - 3 łyżki oleju sól, pieprz woda Filety myjemy, oczyszczamy z wszelkich żyłek i cienko rozbijamy. Każdy kawałek posypujemy solą, pieprzem, na środku układamy serek topiony i zawijamy roladki, spinamy by roladki się nie rozleciały. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, paprykę i cebulę kroimy w cienkie paski, natkę
Czary - gary w kuchniwylądowały pomidorki ze sklepu!:D Nie będę pisać składników na konkretną liczbę porcji, w zależności od potrzeb pomnóżcie odpowiednio :) Składniki: - filety z piersi z kurczaka lub indyka w ilości dowolnej - kulka mozarelli (na około 4 roladki) - pokrojone na kawałki suszone pomidory (u mnie dwa kawałki na roladkę) - świeża bazylia (po 2-3 listki na roladkę) - sól, pieprz
Kraina Tysiąca Smakówmielony pieprz Filet z kurczaka umyć,osuszyć i przekroić każdą połówkę na 2 płaty. Delikatnie rozbić mięso tłuczkiem, posypać z obu stron solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić i osączyć na sicie. W garnku roztopić 1 łyżkę masła,dodać rozgnieciony czosnek i szpinak. Dusić kilka minut. Na każdym płacie mięsa rozłożyć porcję szpinaku,ułożyć kawałek fety,zwinąć roladkę i spiąć
Kolorowa kuchnia Elkipieprztłuszcz do smażeniajajko - 1 sztmąka - 2 łyżkibułka tarta - 3 łyżki PRZYGOTOWANIE:Piersi lekko pobić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym filecie ułożyć po cztery suszone śliwki i zwinąć jak krokiety w roladki. Następnie panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron, kilka minut na wolnym ogniu
Kuchnia DanusiFilety z kurczaka delikatnie rozbijamy jak najcieniej uważając, aby nie porwać mięsa. Z każdej strony oprószamy mięso solą i białym pieprzem. Na każdy filet wykładamy porcję nadzienia ze szpinaku i zwijamy w roladkę. Płatki rozdrabniamy, dodajemy parmezan i mieszamy. Każdą roladkę obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w w panierce. Tak przygotowane roladki układamy na blaszce wyłożonej folią
Wędrówki po kuchnipomocą smaczny obiadek. Pierwszym i jakże udanym pomysłem, jaki przyszedł mi do głowy były roladki z filetu z kurczaka z mozzarellą i pomidorem. Roladki z kurczaka z mozzarellą i pomidorem Składniki: 2 filety z kurczaka 4 łyżki oliwy z oliwek 1 kostka bulionowa rosół z kury Knorr 1 kostka bulionowa z czosnkiem i pietruszką Knorr 2 podłużne pomidory
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki