roladki z fileta - 500 przepisów (strona:13/34)

Roladki drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej 211

Dzisiaj super przepis na soczyste roladki z kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką z serowo- warzywnym nadzieniem  SKŁADNIKI 2 filety z piersi z kurczaka8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej1/2 opakowania serka Almette z czosnkiem niedźwiedzim1/2 ogórka zielonego1/2 czerwonej paprykisól, pieprz PRZYGOTOWANIE Filety przekrawamy na dwa kotlety każdy. Najlepiej zrobimy to, gdy każdą pierś położymy na desce(...)przytrzymując drugą otwartą dłonią od góry. Lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy mięso. Smarujemy kotlety serkiem czosnkowym.Układamy po 2 kawałki ogórka i papryki pokrojonych w słupki. Zwijamy ciasno roladki i każdą zawijamy w dwa plastry szynki.Wkładamy do naczynia żaroodpornegoi wstawiamy pod przykryciem do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Po 30 minutach odkrywamy i pieczemy jeszcze

Moje Kuchenne Rewelacje
Poniedziałkowy "fit" - roladki z kurczaka z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami 164

włoskie są zdrowe chyba nikogo nie muszę przekonywać.  Do roladek wykorzystałam orzechy włoskie Helio, które dostałyśmy do przetestowania od tej firmy. Roladki z kurczaka z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Składniki: 4 małe pojedyncze filety z kurczaka 100 g orzechów włoskich Helio 100 g suszonych pomidorów z oliwy sól, pieprz 3/4 szklanki bulionu warzywnego 1 łyżka oliwy(...)oleju z pomidorów Przygotowanie: Filety z kurczaka rozbijamy na cieńsze i posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, a orzechy włoskie siekamy na drobno. Orzechy mieszamy z pomidorami i nakładamy na środek każdego filetu, po czym zawijamy tworząc roladkę. W rondelku rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim roladki z każdej strony. Kiedy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki drobiowe 2755

Składniki : filet z kurczaka jajko bułka tarta papryka, cebula, ogórek kiszony sól, pieprz, tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Umyte mięso pokroić wzdłuż na płaty które należy lekko rozbić Paprykę, cebulę pokroić w piórka, cebulę można przesmażyć, by straciła surowiznę Ogórek kroimy w cienkie paski Płat mięsa rozkładamy na desce, lekko solimy, posypujemy pieprzem i układamy przesmażoną cebulę, paprykę i ogórek(...)ewentualnie małą kosteczkę sera. Ja dałam odrobinę masła Zwijamy płat, obtaczamy w tartej bułce, roztrzepanym jajku, ponownie w bułce ( można pomóc sobie spinając roladki wykałaczką ) Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron, jeśli dewolaje są dość grube, po usmażeniu podlewamy wodą, przykrywamy i gotujemy chwilę Można dodać do tego resztę cebuli i paprykę, pogotować chwilę razem

Proste Potrawy
Krem z zielonego groszku 206

pojedyncze filety. Filety rozcinamy, robiąc z nich „motylka”, czyli rozcinamy wzdłuż dłuższego boku i rozkładamy. Filet przykrywamy folią i rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Na to układamy suszone pomidory zmiksowane z serem i bazylią. Zwijamy roladkę i zawijamy ją szczelnie najpierw w folię spożywczą, a potem w folię aluminiową. Tak zawinięte „cukierki” wrzucamy do gotującej się wody. Taka

ladykitchen
Roladki z gorgonzolą w szynce szwarcwaldzkiej 195

Przygotowałam te roladki po raz pierwszy na imieniny męża,   goście byli zachwyceni. Składniki: 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 2 aromatyczne gruszki 12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 150 g sera gorgonzola z niebieską pleśnią 2-3 spore garści drobno posiekanych orzechów włoskich Przyprawy: sól lub vegetta, pieprz 400ml śmietanki kremówki 30%-36% Olej rzepakowy Przygotowanie: Przygotowane filety rozkroić(...)przyprawami. Każdy kotlet ułożyć na plasterku szynki, posypać orzechami. Na każdym z nich ułożyć po kawałku sera oraz kawałek obranej i pozbawionej gniazd nasiennych gruszkę. Całość zwinąć w zgrabną roladkę, którą najlepiej spiąć wykałaczką aby utrzymała formę. Każdą z roladek delikatnie posmarować olejem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.   Całość zalać śmietanką do połowy wysokości mięsa, zapiekać w nagrzanym piekarniku

W garach u Gosi
Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem 226

Takie roladki przygotowuje się dosłownie w kilka minut a efekt smakowy i wizualny jest ciekawy. Polecamy zarówno na codzienny jak i na odświętny obiadek. Roladki z kurczaka z serem feta i szpinakiem SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 10 liści szpinaku 2 plasterki sera feta przyprawa do kurczaka olej do smażenia 1 jajko bułka tarta Filety z kurczaka delikatnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Walentynki u Pyzy 230

nadzieję, że komuś te propozycje się przydadzą więc zapraszam :) Pierś kurczaka grillowana Babeczki czekoladowe z kremem malinowym   Panna cotta waniliowa z sosem malinowy Roladki z sercem Makaron z krewetkami i pomidorami Różane piersi Filet z kurczaka z salsą truskawkową  Krewetki z pomarańczami Wieprzowina pomidorowo jarzynowa Polędwiczki w sosie różanym Serca śniadaniowe Pizza z żurawiną i serem pleśniowym

Smaczna Pyza
Indyk zrolowany z kuskusem 167

Filety z indyka cienko rozbijamy, rukolę z oliwą zmiksowaną    nakładamy, oliwki , ser dodajemy i mięso na roladkę rolujemy. Roladki na parze gotujemy, a do kuskusu oliwę, sezam i słonecznik dodajemy.    Gdy wszystko na talerzu poukładamy, kolorowe dodatki dodamy, oliwą z oliwek całość polejemy to smaczną i zdrową przystawkę mieć będziemy.    Składniki(...)kroimy po skosie na plasterki, a za pomocą dwóch łyżek formułujemy owalne kształty z kuskusu. Roladki podajemy z kuskusem, pomidorkami, rukolą, całość posypujemy sezamem i polewamy oliwą. Rada: Mięso podczas rozbijania przykleja się do tłuczka i rwie się na kawałki. Wystarczy umieścić filet miedzy dwiema warstwami foli spożywczej i delikatnie rozbijać.   Smacznego

Moniki Smakołyki
Roladki zapiekane z pomidorkami suszonymi i aksamitnym sosem cydrowo- śmietanowym 201

spożywczą i pozostawiamy w lodówce na minimum 2 godziny pomidorki odsączamy z oliwy, nie wylewając jej jednak, kroimy na mniejsze kawałeczki filety wyjmujemy z marynaty, smarujemy serkiem topionym, układamy pomidorki, posypujemy parmezanem, zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczką oliwę pozostałą z pomidorków wlewamy na patelnię, podgrzewamy na gorącą aromatyczną oliwę układamy roladki, podsmażamy na złoty kolor zdejmujemy

Luźna Kuchnia
Chrupiące roladki drobiowe. 185

Chrupiące drobiowe roladki do tego  pyszna surówka, trochę złotych frytek i może grzesznie, ale jak pysznie! SKŁADNIKI: 1 podwójny filet drobiowy 2 ogórki kiszone mała kulka młodej mozzarelli  drobno siekany szczypiorek trochę zielonego pora pociętego w krążki 2 łyżki masła masło klarowane do smażenia 3 łyżki płatków kukurydzianych drobno rozgniecionych 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki tartego(...)drobnych oczkach parmezanu przyprawy: grubo mielony pieprz, vegeta, przyprawa do drobiu WYKONANIE: każdy pojedynczy filet rozcinamy na pół i cienko rozbijamy, posypujemy przyprawami, smarujemy masłem, na każdym płacie układamy starte na grubych oczkach ogórki, paski mozzarelli, posypujemy szczypiorkiem, porem, zawijamy boki i formujemy roladki, mieszamy panierkę:bułka, parmezan, płatki, roladki maczamy w w rozkłóconym jajku, obtaczamy panierką i smażymy

Kuchnia Beaty
Roladki drobiowe z białą kiełbasą 276

Biała, surowa kiełbasa poza sezonem świątecznym? Pewnie, ale tylko w roladkach drobiowych ;) Nie miałam pomysłu czym wypełnić roladki więc postawiłam na kiełbasę. Smak drobiu z wieprzowiną świetnie się uzupełnia. Składniki na 4 porcje:4 filety piersi kurczaka4 pęta białej, surowej kiełbasypęczek natki pietruszkisól, pieprzolej do smażeniaFilety lekko rozbijamy (ostrożnie żeby nie uszkodzić delikatną strukturę mięsa). Filety oprószamy(...)solą i pieprzem z obu stron. Farsz: mięso z kiełbasy wyciągamy z osłonek, dodajemy do niego posiekaną natkę pietruszki oraz świeżo mielony pieprz. Farsz mieszamy. Nadziewamy nim roladki i zwijamy podobnie jak gołąbki. Można zabezpieczyć je wykałaczkami. Następnie obsmażamy roladki na rozgrzanym oleju z każdej strony a następnie zapiekamy około 15-20 minut (nie dłużej bo mięso się

Bon Appetit Małgorzaty
Devolay z puree z fasolki szparagowej 199

fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku łyżka mąki jajko bułka tarta sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie   Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano. Fasolkę płuczemy ,kroimy

R'n'G Kitchen
Roladki z kurczaka z marchewką. 184

sekretem tych roladek, aby bardzo ciasno je zrolować, dobrze obtoczyć w panierce i nie piec zbyt długo, jeżeli zrobimy te trzy etapy poprawnie roladki pozostaną nam bardzo soczyste i smaczne. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 3 filety z piersi kurczaka (każdy ok 200 g) 1 marchew 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżki masła(...)będą miękkie.   Na jednym z boków cienkiego filetu z kurczaka układamy ok. 3 kawałeczki obsmażonej marchwi i ciasno zawijamy  kopertą, aby powstała nam roladka.   Następnie w malutkiej miseczce rozmącamy jajko. Roladki obtaczamy w cienkiej warstwie mąki, następnie zanurzamy w rozmąconym jajku i dokładnie obtaczamy w bułce tartej. Odstawiamy do lodówki

Kuchnia Łukasza
ROLADKI ŚLEDZIOWE ZE ŚLIWKĄ W ŚMIETANIE 157

Roladki śledziowe są świetne na przyjęcia, święta i różne imprezy. Pięknie wyglądają, świetnie smakują i są banalnie proste w wykonaniu. Polecam.                                                                   SKŁADNIKI :  8 filetów śledziowych(...)zalewy. Śmietanę, majonez i jogurt mieszamy z przyprawami, dodajemy wyciśniętą cebulę i pokrojonym 1  ogórki.  Filety rozkładamy na desce, na każdy kładziemy śliwkę i kawałek ogórka. Zwijamy i spinamy wykałaczką.  Na półmisek wylewamy sos śmietanowy, układamy roladki śledziowe, posypujemy natką pietruszki i owocem granatu. Podajemy schłodzone, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladka z kurczakiem i suszonymi pomidorami 120

mozzarella sól pieprz oliwa z oliwek Filet z kurczaka kroimy wzdłuż jak na kotlety, rozbijamy. Na desce układamy szynkę parmeńską na nią filet rozbity, solimy, pieprzymy, dodajemy pasek mozzarelli i suszone pomidory. Zawijamy roladkę. Umieszczamy roladę w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy wierzch oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut.   Artykuł Roladka

MojaQchnia.pl
Drobiowe roladki ze szparagami z mozzarellą 381

oprószyć przyprawą do kurczaka. 2. Szparagi umyć, odłamać twarde końce, przyciąć na długość odpowiadającą mniej więcej długości plastra mięsa. 3. Na każdy plaster fileta ułożyć plaster sera, po 3 docięte szparagi i zwinąć w roladkę. 4. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Szalona Kuchnia Eweliny