roladki z fileta - 500 przepisów (strona:26/34)

Rolady drobiowe z kozim serem i świeżym szpinakiem w sosie szpinakowym z szybkowaru 170

krótkiej przerwie ! :) Mam dla Was wyśmienite roladki drobiowe z kozim serem. Są łatwe w przygotowaniu, bardzo, bardzo smaczne i dzięki swojej uniwersalności sprawdzają się za każdym razem. Uwielbiam! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 4 min 40 sek Otwieranie Garnka: Szybkie JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Rolady drobiowe Składniki 4 filety drobiowe 4 plastry twardego sera koziego

Szybko Szybkowar
Zbiór przepisów z porzeczkami 161

przepisów z wykorzystaniem czerwonej porzeczki: Roladka z czerwoną porzeczką Kruchy placek z porzeczkami i bezą Porzeczkowa fantazja z serem Kruche z porzeczkami - taki oszukany sernik Ciasto grysikowe z kremem czekoladowym Ciasto lawendowo - porzeczkowe Chałka z białym serem i czerwoną porzeczką Bułeczki z kremem waniliowym i porzeczkami Konfitura z czerwonej porzeczki Koktajl kokosowo - porzeczkowy Filet z kurczaka nadziewany czerwoną porzeczką

Z miłości do słodkości
Rolada drobiowa z brokułowym środkiem 135

osolonej wodzie. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso układamy na kształt prostokąta. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Na mięsie układamy połowę wędzonego boczku, starty żółty ser oraz rozgnieciony brokuł. Brokuł przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Na wierchu rozkładamy plastry boczku. Roladkę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem

VioletoweKucharzenie
Chickenrollki 186

sól, pieprz Przygotowanie : Filet z kurczaka oczyszczam z błonek i kroję na mniejsze ok 5 dag kawałki, przekładam do misy przyprawiam własną przyprawą do kurczaka oraz solą i pieprzem, skrapiam oliwą, mieszam i odstawiam na godzinkę do lodówki. Na plastrze boczku kładę podłużny plaster cukinii na to kładę kawałek filetu i zawijam w roladkę której kształt utrzymuje wbita wykałaczka

Mechanik w kuchni
Roladki na zielono z kalafiorem 258

smażenia Sposób przygotowania: Filet myjemy, dzielimy na cztery kotlety, delikatnie tłuczkiem rozbijamy przez woreczek foliowy, oprószamy solą i ziołową przyprawą.Odstawiamy do lodówki na 15 minut. Kalafiora blanszujemy 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do wystygnięcia.  Na mięsie układamy po liściu sałaty, pokrojonego kalafiora i ser mozzarella, posypujemy szczypiorem zawijamy ciasno w roladki. Obtaczamy mięso w mące

Wanilia i Kardamon
Chickenrollki czyli ... 243

sól, pieprz Przygotowanie : Filet z kurczaka oczyszczam z błonek i kroję na mniejsze ok 5 dag kawałki, przekładam do misy przyprawiam własną przyprawą do kurczaka oraz solą i pieprzem, skrapiam oliwą, mieszam i odstawiam na godzinkę do lodówki. Na plastrze boczku kładę podłużny plaster cukinii na to kładę kawałek filetu i zawijam w roladkę której kształt utrzymuje wbita wykałaczka

Mechanik grilluje
Rolada z indyka nadziewana brokułem z sosem serowym 153

jest słony. Filet rozciąć na jeden duży płat mięsa i lekko rozbić tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą aby nie poszarpać mięsa. Płat mięsa oprószyć solą, pieprzem oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Natępnie wyłożyć farsz brokułowy. Mięso zwinąć w roladę i owinąć sznurkiem. U mnie wyszła jedna duża rolada i jedna mała roladka z tzw. polędwiczki. Jeśli pozostanie

Monia miesza i gotuje
Rolada drobiowa ze śliwką i boczkiem 139

Olej do skropienia Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso rozkładamy tak aby każdy płat zachodził na siebie i tworzył prostokąt. Kurczaka doprawiamy przyprawą do mięsa oraz ostrą wędzoną papryką. Na mięsie rozkładamy połowę wędzonego boczku, pokrojone na mniejsze kawałki suszone śliwki oraz starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasną roladkę. Wierzch mięsa owijamy

VioletoweKucharzenie
Roladki z tortilli w smakach kilku 4291

jajka 50 gr filetów anchois 2 garście roszponki łyżka majonezu 2 placki tortilli pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obrane i wystudzone rozdrabniamy widelcem dodając 1 łyżkę majonezu. Doprawiamy pieprzem.  Pastą jajeczną smarujemy 2 tortille na którą układamy liście roszponki i anchois w pokazany obok sposób. Ciasno zwijamy tak aby anchois było idealnie w środku roladki. -------------------------------------------- Mechanik w kuchni

Mechanik w kuchni
Śledzie po żydowsku z pomarańczami 151

razem zapraszam na roladki śledziowe z pyszną sałatką na słodko. Pięknie wyglądają, wspaniale smakują, idealnie nadają się na imprezę. Ponieważ bardzo ciężko jest kupić śledzie w postaci surowej (tzw.śledź zielony) gdyż większość z nich solona jest już na kutrach, gdzie na 100 kg ryb używa się 25-30 kg soli, podstawą jest porządne wymoczenie filetów śledziowych, dostępnych w naszych(...)octu. Następnym razem zrobię po swojemu Śledzie po żydowsku z pomarańczami 60 dag solonych filetów śledziowych 3/4 szkl mleka 1 pomarańcza 1 cebula 1 duże winne jabłko 1 duży kiszony ogórek 3-4 łyżki gęstego majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz, cukier Filety śledziowe dokladnie opłukać, moczyć w wodzie przez 4-5 godzin (kilkakrotnie ją zmieniając), odcedzić

Pieguskowa Kuchnia
Roladki z kurczaka z serem feta i oliwkami 150

roladek z kurczaka. Komponuje się wyśmienicie :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500-600 gram) kilka suszonych pomidorów Pasta: 1/4 kostki seera feta 1/2 szklanki zielonych oliwek 1 ząbek czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek pieprz odrobina rozmarynu Przyprawy do kurczaka: czosnek niedźwiedzi sól, pieprz, słodka papryka Wykonanie: Kurczaka oczyścić, pociąć w mniejsze filety, ewentualnie grubsze kawałki lekko

Tradycyjna Kuchnia
Drobiowe roladki z omletem i papryką konserwową. 254

Przeglądając kuchnie blogerek trafiłam na ten przepis, zainspirował mnie bardzo i postanowiłam go wypróbować, wybrałam wersję z marynatą- palce lizać! SKŁADNIKI: 4 pojedyncze piersi z kurczaka

Kuchnia Beaty
Roladki z cukinii w sosie winegret 200

zachowałem. Filet z łososia pokroiłem na 8 cienkich plastrów. Każdy plaster skropiłem sokiem z cytryny, obłożyłem gałązką koperku, posoliłem, popieprzyłem i złożyłem wzdłuż na pół. Łososia położyłem na patelni, Dolałem pozostałe 50 ml rosołu oraz gorący rosół po cukinii, wszystko zagotowałem na małym ogniu pod przykryciem przez 3 minuty. Plastry łososia zdjąłem z ognia, owinąłem paskami cukinii. Roladki ułożyłem

R'n'G Kitchen
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 218

W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!