rolada z jajkiem - 1808 przepisów (strona:61/121)

BUŁKI DYNIOWE Z PASZTETEM I SZPINAKIEM 144

Mąkę i mus z dyni przekładamy do miski, dodajemy jajko, wodę rozmieszaną z drożdżami, olej i wyrabiamy elastyczne ciasto. Odkładamy je na 30 minut aby wyrosło. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę, rozwałkowujemy je posypując mąką na prostokątny kształt. Na ciasto rozsmarowujemy delikatnie pasztet, na to kładziemy szpinak i zwijamy jak roladę.  Tniemy 2 centymetrowe kawałki i układamy w wysmarowanym

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczeń rzymska- mięso mielone w innym wydaniu. 198

ciepło. folia aluminiowa Przygotowanie: Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, śmietaną, przyprawami.  Część wyrobionego ciasta wykładamy na kawałek folii. Formujemy długi prostokąt.  Po środku uformowanego prostokąta robimy delikatne wgłębienie po długości, w którym układamy parówki.  Przykrywamy resztą mięsa i dokładnie uciskamy aby parówki były całkowicie schowane w środku. Roladę zawijamy szczelnie w folię aluminiową.  Wkładamy

Tagebuch po polsku
Sarni grzbiet 509

wiśniami i kremem śmietankowym , czekoladowe ciasto nocnych łez , rolada czekoladowa , muffinki czekoladowe z wiśniami , muffinki czekoladowo-bananowe , mus czekoladowy , Stefania - czekoladowe ciasto z kaszy manny ,  torcik czekoladowy z czarną porzeczką Sarni grzbiet - przepis: Składniki: (na formę ćwibakówkę o długości 30 cm) 100 g margaryny 120 g cukru 4 jajka 100 g gorzkiej czekolady 125 g mielonych migdałów

Moje Qulinaria
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIE 310

jajka – oddzielnie żółtka i białka                                                                                                            szczypta(...)ostry nóż do krojenia rolady

w mojej kuchni
Rolada mięsna z kurkami i fetą 221

Delikatna mięsna rolada z nadzieniem z kurek i fety. Sprawdza się jako mięso obiadowe, jak i samodzielna przystawka lub odatek do chleba. Dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kurki można zastąpić innymi grzybami leśnymi, w tym mrożonymi. 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 opakowanie sera feta 300- 400 g kurek 2-3 cebule 2 kabanosy rozcięte wzdłuż(...)pół 1 sucha bułka namoczona w mleku i odciśnięta 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 4 ząbki czosnku 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki masła sól, pieprz 1. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Umyte kurki drobno pokroić i dodać do cebuli. Podsmażyć. 2. Mięso, odciśniętą bułkę, bułkę tartą, jajko, przecier pomidorowy, posiekany czosnek, sól i pieprz wyrobić

Trzeci talerz
Rolada biszkoptowa z malinami wg Wojtka 219

się porobiło - wnuk mi przepisy podrzuca . Piekł w szkole na zajęciachz gotowania taką roladę i chwalił się pokazując przez Skeypa .On co prawda robił z LemonCurd ( a mnie się już kończy i szkoda mi było zużyć ) - a ja zrobiłam z konfiturą malinową - ale zasada ta sama . Będą dalsze eksperymenty . ( przepis i zdjecia z archiwum bo nie wiem czemu najpierw(...)wstawiłam , a potem ukryłam w roboczych - no ale ważne , że się odnalazł ) Czas : 30 minut Składniki : 2 jajka 3,5 łyżki cukru 1/3 szklanki mąki tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania 1/2 słoika dobrej konfitury malinowej świeże maliny do dekoracji listki mięty ( melisy ) do dekoracji 2-3 łyżki masła Nastawić piekarnik na 200 * C . Jajka

Buniabaje w kuchni
Wieniec Makowy 470

wystudzenia. 3. Wyrośnięty zaczyn dodajemy do mąki, wbijamy jajko, dodajemy resztę cukru i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Gotowe odstawiamy do wyrośnięcia na około 40 minut. 4. Wystudzony mak mieszamy z orzechami i esencją migdałową. 5. Wyrośnięte ciasto, odgazowujemy i wałkujemy na prostokąt. Następie wykładamy masę makową i zwijamy całość w roladę.  Końce łączymy i całość łączymy w okrąg. Wykładamy

Gotowanie...to proste !
Drożdżówki z nadzieniem dyniowo-pomarańczowym 173

odstawiamy aż się rozpuszczą. Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz olejem. Mąkę pszenną przesiewamy. Dodajemy do niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość. Po tym czasie rozwałkowujemy na duży prostokąt. Dynię mieszamy z dżemem oraz cynamonem i rozsmarowujemy na cieście. Zwijamy jak roladę i delikatnie zlepiamy. Za pomocą ostrego noża kroimy plastry

Mienta blog
Strucla drożdżowa z makiem 200

połowę masy makowej, zwiń ciasno w klasyczną roladę, a końce bez masy podwiń. Przetnij ciasto wzdłuż i spleć masą do góry. Analogicznie przygotuj struclę z drugiej części ciasta. Odstaw do ponownego wyrośnięcia przykryte ściereczką, w ciepłe miejsce na około godzinę. Piekarnik nastaw na 170 stopni . Wyrośnięte strucle posmaruj roztrzepanym jajkiem z 1 łyżeczką wody (ewentualnie mlekiem, bądź wodą). Piecz około

Kulinarna (nie)codzienność
Orkiszowe bułeczki z czekoladą 154

wyrabiamy mikserem z końcówką hak. Dodajemy mleko z jajkami i ponownie wyrabiamy około 5 minut. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Ciasto rośnie bardzo wolno, po 1,5h zmiana nie będzie bardzo widoczna, ale tak ma być.  Wyciągamy ciasto z miski, zagniatamy na kształt rolady i tniemy na dziewięć kawałków. Każdy kawałek rozwałkowujemy

Gotowanie i blogowanie
STRUCLA Z JABŁKAMI 145

wanilinowy, wlać letnie mleko, wbić jajko i wlać wyrośnięty zaczyn. Wyrobić ciasto, przykryć ścierką, odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Ciasto wylać na stolnicę podsypaną mąką i dokładnie zagnieść. Rozwałkować na grubość około 1 cm i kształt prostokąta. Wyłożyć równomiernie jabłka prażone, posypać cynamonem. Zwijać w roladę wzdłuż dłuższego brzegu, brzegi ciasta zagiąć pod spód

Zrób to smacznie
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 26.08.2016r. 150

twarogiem i jagodami Bożena Grzyby z jajkiem Angelika Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką Magdalena  Francuskie tosty z dżemem i bananem Marta Lody z owocami   Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa z pleśniowym serem Marzena  Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni   Monika Rolada z cukinii i kaszy jaglanej  Justyna

Magiczne Życie Marty
Szpinakowa rolada z łososiem 184

widziało tę roladę a część nawet ją próbowała. Roladę którą prezentuję starałam się dopasować do gustu własnego i domowników. Zbliża się Święto, może dacie się skusić na przygotowanie tej smacznej potrawy. Składniki: Ciasto: Szpinak mrożony – 1 opakowanie 1 łyżka masła 1 łyżeczka rozmarynu Sól Gałka muszkatołowa Pieprz Czosnek suszony 4 jajka Nadzienie: 2 opakowania serka chrzanowego typu almette 2 łyżki

Smaki Ewy
Ciasto "Wiewiórka" - pyszny i szybki brzydal 355

owoców dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Jajka rozbełtać i wlać do masy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć na blachę (35x24x5) cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy, by jabłka nie przeszły blachą. ----- Podobne: Pieczone jabłka z amarantusem Biszkoptowa rolada z jabłkami Wytrawna sałatka z jabłka i mango

Weekendy w domu i ogrodzie
Raniżowski ryziok – ciasto drożdżowe z ryżem 342

Ryziok to wysokie ciasto drożdżowe wypełnione ugotowanym wcześniej na pół twardo ryżem na mleku, zamkniętym w niezbyt grubej otoczce z ciasta. Drożdżowy wierzch ciasta smaruje się

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania