Ogromny ptyś, bita śmietana....i świeże truskawki:) Zapraszamy:) Składaniki; 4 jajka, szklanka mąki, szczypta soli, 12 dkg masła 450 ml śmietanki kremówki, laska wanili, truskawki, Wykonanie; Na początek ciasto. Szklankę wody gotujemy z masłem i solą. Zdjemujemy z ognia i stopniowo dodajemy mąkę cały czas mieszając. Znowu podgrzewamy stale mieszając. Lekko studzimy. Dodajemy po jednym jajku mieszając aż całkowicie się
Anioły w kuchniGniazdka, pączki hiszpańskie lub wiedeńskie to kilka nazw na ten sam wypiek. Robi się je z ciasta parzonego, takiego jak na karpatkę lub ptysie z tą różnicą, że nie piecze się ich w piekarniku, tylko smaży na tłuszczu. Gniazdka są delikatne, puszyste i leciutkie, a ich przygotowanie zajmuje mniej czasu niż tradycyjnych pączków, przy których ciasto drożdżowe trzeba wyrobić, później
Danka Pichcisię oprzeć. Słodkie i mięciutkie pączki zwijane jak rogale, obtoczone w cukrze z cynamonem i nadziane dżemem i śmietankowym kremem. Postanowiłam połączyć moje ukochane pączki z rogalikami , churrosami i ptysiem. Wiem, wiem, powiecie, że bomba kaloryczna, ale jeden nikomu nie zaszkodzi, w końcu mamy karnawał.... to prawdziwa uczta dla podniebienia, polecam Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoKrem: 250 g mascarpone 2x śmietanka 30% (200 ml) 3 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietankę i serek miksuje na wysokich obrotach. J krem jest sztywny dodaje po łyżce cukru. Ptysie przekrawam wzdłuż i szprycuje je kremem. Na koniec posypuje cukrem pudrem. Autor przepisu: Karolina Artykuł Idealne eklerki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyczekoladowy Sernik królewski Ciasteczka Kruche z dżemem Orzeszki Rurki z kremem Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Jabłecznik bez pieczenia Filadelfia Sernik na zimno Błyskawiczne ciasto świąteczne Ciasta z orzechami: Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Monte Snikers Marysieńka Orzechowiec Krówka Placek iłowiecki Kora orzechowa Czekoladowy orzeszek Czekoladowe
Cynamonowe szczęścieOFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule • NOWOCZESNE I KLASYCZNE FORMY DEKORACJI
Ostra na Słodkofigi to sprawdzone połączenie. Tak przygotowany krem dyplomatyczny wykorzystać możecie oczywiście nie tylko w tym cieście, jest on idealny do wypełnienia wszelkiego rodzaju tart, babeczek, deserków w pucharku, ptysi i wielu innych słodkich wypieków. To kruche ciasto z pewnością posmakuje wszystkim tym, którzy lubią ciasta z kremem i owocami . Moja rodzinka na pewno będzie się nim zajadać w nadchodzący weekend
MeCookscytryny lub ocet winny oraz mąkę ziemniaczaną. Miksujemy do sztywnej piany. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy pianę wielkości małych ptysiów. Osobiście beziki formowałam łyżką, nakładając małą porcję masy i formując stożek za pomocą małego widelczyka, aby później móc ściąć górę bezy. Beziki pieczemy w 110C przez
Raj dla Podniebieniapokroić w plasterki. Wlać wodę, wymieszać. Gotować przez 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać serek, śmietanę i dokładnie zmiksować. Podawać z grzankami lub tak jak ja z ptysiami. Zupka niezwykle prosta i pyszna
Kuchnia PokoleńEuforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Makowa panienka Tort makowy Makowa pokusa Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Jabłecznik Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Kinder country Jagodowo kokosowa pianka Malinowy 3 bit Przekładańce: Poniżej znajdziecie tylko kilka moich propozycji pysznych warstwowych ciast - po więcej zajrzyjcie do zakładki: Przekładańce Pawi
Cynamonowe szczęściecytryny lub ocet winny oraz mąkę ziemniaczaną. Miksujemy do sztywnej piany. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy pianę wielkości małych ptysiów. Osobiście beziki formowałam łyżką, nakładając małą porcję masy i formując stożek za pomocą małego widelczyka, aby później móc ściąć górę bezy. Beziki pieczemy w 110C przez
Raj dla Podniebienia