ptysie - 825 przepisów (strona:29/55)

SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 14-15.11 ) 107

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
Lane chrusty 133

już przygotowaliście jakieś smakołyki w tegorocznym karnawale? U mnie w domu można powiedzieć tłusto :) faworki raz w tygodniu, chrusty zaliczone, pączki zaliczone, eklerki i ptysie zaliczone :) Do tego znajdzie się jeszcze kilka innych smakołyków i rarytasów. Można śmiało powiedzieć, że dieta nie trzyma się mnie za długo ale przecież nie można odmawiać sobie wszystkiego :) No dobra przyznam się, rzadko sobie

Niezły Młynek
Zielona serowa pasta z olejem z pestek dyni 110

całości i tak jak ja posypać po wierzchu pasty. Zieloną pastę podajemy w miseczce z krakersami lub z kanapkami z bagietki, chleba, ciabatty. Kremową pastą możemy również nadziewać ptysie. Smacznego! Przepis został  przygotowany razem z  Allegro Zdrowie i Uroda

Tajemnice Smaku
Serowa pasta z olejem z pestek dyni 102

całości i tak jak ja posypać po wierzchu pasty. Zieloną pastę podajemy w miseczce z krakersami lub z kanapkami z bagietki, chleba, ciabatty. Kremową pastą możemy również nadziewać ptysie. Smacznego! Przepis został  przygotowany razem z  Allegro Zdrowie i Uroda

Tajemnice Smaku
Ciastka sokoły 120

Ciastka sokoły , bezy z kremem kawowym to deser z PRL-u. Sokoły, obok kremówek, ptysiów z bitą śmietaną, babeczek z budyniem musiały być w każdej cukierni. Bardzo słodkie bezy z pysznym kremem kawowym. Przepis z czasów PRL-u. Z podanych proporcji otrzymamy 12 – 14 ciastek. Ilości produktów podaję w gramach, wagi kuchenne są ogólnie dostępne, więc nie powinno być problemów

królestwo garów
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 28-29.08 ) 138

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
Labneh – przepis na pyszny jogurtowy serek 141

słoika i zalać oliwą. Tak zrobione kulki będą smakowitą przekąską. Ale szczerze ja zdecydowanie wolę taki miękki ser, odciśnięty z serwatki. Taki serek możesz użyć np do wypełniania ptysi – tu przepis . Dzisiaj miałam taki na śniadanie w towarzystwie owoców delikatnie podduszonych z odrobiną wodą i syropu klonowego. Labneh – przepis na pyszny jogurtowy serek

Kuchnia na wzgórzu
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 24-25.08 ) 165

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 13-14.07 ) 121

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 15-16.06 ) 138

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
Słomki ptysiowe 103

Czas czytania: 2 min Ciasto ptysiowe, inaczej zwane parzonym ma już swoją wielowiekową tradycję, ciasto wymyślił kucharz Katarzyny Medycejskiej w 1540 roku przygotowując dla niej ptysie. Dziś z ciasta przygotujemy słomki ptysiowe smażone na oleju, ale można przygotować również słomki w piekarniku. Warto wypróbować obydwie wersje bo każda z nich smakuje inaczej. Smażone na oleju przypominają pączki, niestety są również

SprawdzonaKuchnia.pl
Karpatka 132

Czas czytania: 2 min Karpatka myślę, że to ciasto lubią wszyscy! Jest to połączenie ciasta parzonego dokładnie takiego jak na ptysie z pysznym lekkim kremem z bitej śmietany z dodatkiem malin. Co jest ważne w tym przepisie, łatwy i szybki do przygotowania :)Ciasto ptysiowe podczas pieczenia tworzy góry i doliny niczym Karpaty. Karpatkę najczęściej podaje się przełożoną kremem budyniowym

SprawdzonaKuchnia.pl
Dlaczego dzieci nie lubią jajek? 157

więc nadal próbowaliśmy z jajkami kurzymi Daliśmy sobie czas . Do tego czasu podawałam jej jajka w innych potrawach np naleśnikach, yorkshire pudding, makaronach i nuddlach jajecznych, ciastach, ciasteczkach, eklerkach, ptysiach. Nasza historia nielubienia jajek zakończyła się w wieku 3,5 roku wyjątkowo nagle. Pewnego dnia powiedziała przy śniadaniu " mmmm lubię jajka". Jednak myślę, że wpływ miał również przykład inncyh dzieci

wysmienity
Shackleton – whisky dla odkrywców 115

wymaga skupienia, żeby coś poczuć. Musiałem wsadzić cały nos do kieliszka i kilka razy mocno się zaciągnąć, żeby poczuć, tak jakby mokry rzemień, daleką nutkę cynamonu i słodkiego ptysia z kremem. Pierwszy łyk mnie zaskoczył. Bardzo łagodnie whisky utorowała sobie drogę przez przełyk, pozostawiając smak lekko słodkich, suszonych moreli, po których pogalopował pieprzny, gorący alkohol, by finiszować dymem

smakowitehistorie.com
Eklery ze smerfowym kremem 189

W tym roku zamiast tortu imieninowego są eklerki. Znikają bardzo szybko ze względu na niebieski krem. … Czytaj dalej Eklery ze smerfowym kremem

Pij soki wyciskane