przystawka - 12862 przepisów (strona:314/858)

Roladki z szynki parmeńskiej 371

Błyskawiczne roladki z szynki parmeńskiej i sera pleśniowego z sosem miodowo-balsamicznym są idealne jako szybka przekąska lub przystawka przed daniem głównym.Składniki:szynka parmeńskaser z niebieską pleśniąsuszone pomidoryroszponka lub rukolana sos: 2 łyżki oliwy z oliwek           1 łyżka octu balsamicznego           1 łyżeczka miodu

wyzwania kuchenne
"Zdrowie ze smakiem" 139

okładką..Na początku jest wstęp od autorów i wydawcy...a potem dział z zasadami zdrowego żywienia.. Przepisy są podzielone na 6 działów: mięsa sałatki zupy makarony, kasze,ryż przystawki desery Do każdego przepisu oprócz zdjęć [ wykonanych przez P.Jakuba Kaźmierczyk w oryginalnych aranżacjach zabytkowego Art Hotelu] dołączone są informacje o czasie przygotowania potrawy, stopniu trudności i ilości kalorii danej potrawy

Moje domowe kucharzenie
Focaccia 167

ulubionymi dodatkami. Ciasto wychodzi miękkie i puszyste. Można wykonać również wersję dodając na wierzch ciasta oliwki, koktajlowe lub suszone pomidory itp. W takiej formie idealna jako przystawka, pieczywo na piknik czy grilla. Z podanych porcji wychodzi duża blacha pysznego pieczywa. Serdecznie zachęcam do upieczenia domowej focacci. Post Focaccia pojawił się poraz pierwszy w Marta

Marta Gotuje
Sałatka z mozzarellą, pomidorkami i kurczakiem 264

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z mozzarellą, pomidorkami, kurczakiem, rukolą i grzankami to moja propozycja na pyszną kolację, przekąskę lub przystawkę dla gości. Prosta do wykonania i bardzo smaczna. Post Sałatka z mozzarellą, pomidorkami i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Enchiladas z korzenną nutą i salsą guacamole 140

gęsty sos podawany na zimno, przygotowywany z dojrzałych awokado, z dodatkiem różnorodnych dodatków: soku z cytryny, kolendry, cebuli, papryczki chili, pomidorów, przypraw itp. Meksykanie dodają go do niemal każdej przystawki. Salsa wyszła bardzo dobra. Pasowała idealnie do dania łagodząc jego ostrość i podkreślając smak.   Enchiladas z nutą korzenną i salsą guacamole           Składniki

Mania Gotowania
Placuszki z kurczaka pieczarkami i papryką 414

wyglądają bardzo apetycznie, ale są naprawdę bardzo smaczne. Idealna alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych.Placuszki można podać jako danie główne w towarzystwie frytek czy pieczonych ziemniaków, jak i na przystawkę z ulubionym dipem. Jedynym minusem jest to, że placki bardzo łatwo się przypalają i rozpadają. Najlepiej smażyć je na patelni teflonowej na małym ogniu. Placuszki z kurczaka pieczarkami i papryką

Mania Gotowania
Ogórki konserwowe ( korniszony ) 253

swój" sposób na korniszony.U mnie od lat ten sam przepis.Dziś dzielę się nim z Wami. Tak więc, róbcie zapasy. A zimną wykorzystujcie konserwowe ogórki do sałatek, kanapek, przystawek lub zjadajcie samodzielnie :) Zalewa do ogórków:( na około 2-2,5kg ogórków )* 9 szklanek wody* 1 szklanka octu 10%* 3 łyżki soli* 5 łyżek cukruDo słoika:* natka pietruszki - gałązka* ziele

kolorowotorcikowo
"Kuchnia Tajska" -Christine France wyd. Firma Księgarska Olesiejuk; kilka słów o książce 141

wnętrzem, książką uda się to osiągnąć. W książce znajdziecie wiele prostych i ciekawych przepisów, nie raz nie dwa zaskakujące połączenia smaków. Książeczka składa się z 5 podrozdziałów mianowicie: - Przekąski, przystawki i zupy - Dania główne z mięsa i ryb - Makaron i ryż - Warzywa i sałatki - Desery i napoje Przepisy znajdują się na ponad 250 stronach. Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem wykonanej

SMYKWKUCHNI
Recenzja książki GWYNETH PALTROW CÓRECZKA TATUSIA 157

zaskakują, połaczenia smaków czy też sposoby ich wykonania.  W książce znajdziecie pomysły dla dorosłych jak i dla dzieciaków, min. przepisy na zupy, sałatki, hamburgery, kanapki, makarony, dania główne, przystawki, śniadania czy desery. Przepisy są podane w jasny i klarowny sposób, sposób wykonania również. Sama kilka rzeczy już zrobiłam, a kilka mam juz zaplanowanych ;-) W związku z powyższym szczerze polecam

SMYKWKUCHNI
Sałatka z mozzarelli i oliwek 206

Italian Buffalo, czyli włoskich krów z południowych Włoch. Pierwsza wzmianka o mozzarelli siege roku 1570.Sałatka z mozzarella, zawiera dużo witamin I białka. Jest prosta, rewelacyjna  jako przystawka, dodatek do obiadu czy grilla. Polecam.Zaczynamy Składniki :Sałata lodowaczarne oliwkimozzarella - małe kulkipomidorki koktailowesól, pieprzoliwa z oliwek Wykonanie:Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidorki kroimy na pół, dodajemy odsączone oliwki I mozzarella

Smaki Edyty
Restauracja Sarmacka - opinia 145

dyspozycji było zarówno wnętrze restauracji, jak i ogródek przed lokalem - my wybraliśmy konsumpcję obiadu na zewnątrz. Po otrzymaniu kart zabraliśmy się do wybierania potraw. Restauracja oferuje wiele dań, m.in.: przystawki, zupy, dania z drobiu, wieprzowiny czy dania rybne. Nie zastanawialiśmy się długo. Ja postawiłam na zupę chrzanową z placuszkami ziemniaczanymi i bekonem (10 zł) i zapiekany filet z kurczaka

Pasja Smaku
Tapenada z czarnych oliwek 147

sałaty , Pasta jajeczna . Moje dzisiejsze śniadanie to grzanki z pastą, która nazywa się Tapenada, której głównym składnikiem są czarne oliwki. Tapenada to idealna pasta do kanapek przygotowanych jako przystawki, tapenadę można też dodawać do makaronu tak jak pesto , można jej również użyć jako pasty do pieczonych ryb czy też warzyw. Tradycyjnie pastę przygotowuje się z czarnych oliwek, ale wykorzystując zielone(...)przygotowania tej pasty to: czarne oliwki, anchois, ostra papryczka, czosnek, oliwa i pieprz, no i grzanki z piekarnika. Tapenada z czarnych oliwek z grzankami doskonale będzie prezentować się jako przystawka na imprezie. Składniki: ½ szklanki czarnych oliwek 1 filet anchois 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku biały pieprz 1 łyżka natki pietruszki 1 papryczka piri piri Przygotowanie: Oliwki bez pestek, anchois

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krem z zielonego groszku z grzankami 231

cebulę i ziemniaki - do miękkości.Zupę zmiksować blenderem, dodając jogurt naturalny i doprawiając do smaku.Z chleba odkroić skórę, a kromki pokroić w kosteczkę.Natkę pietruszki posiekać, ja pomogłam sobie przystawką siekającą będącą na wyposażeniu blendera BRAUN MQ 535. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić zgniecione, nie obrane ze skórki ząbki czosnku oraz chleb. Smażyć, aż grzanki staną się chrupkie

kolorowotorcikowo
Zaproszenie do Poznania na set degustacyjny w Piano Bar 135

degustować dania o różnych smakach uznaliśmy, że najlepszym napojem, który pomoże niwelować w ustach różne smaki będzie woda mineralna. W dużych kieliszkach podano nam S. Pellegrino. Degustację zaczęliśmy od przystawek, jako pierwszą zimną zakąskę podano nam delikatne carpaccio z gambasa (duża krewetka), z pomidorkami i z dodatkiem kiełków groszku cukrowego.    Jako ciepłą przekąskę, na stół wjechały ślimaki z kurkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię