przystawka - 12862 przepisów (strona:310/858)

Włoska kuchnia na polskim stole - Paolo Cozza 224

które przygotujemy ze składników dostępnych w polskich sklepach, anegdotki autora i opisy niektórych typowych potraw. Paolo tłumaczy nam również znaczenie włoskich nazw dań. Książka składa sie z 9 części:- przystawki- zupy- makarony i kluski- pizza- dania z ryżu- dania z ryb i owoców morza- dania z mięs- dania z warzyw- ciasta i deseryW książce znajdziemy najbardziej typowe dania

Kulinarne przygody Gatity
Patatas bravas, czyli "odważne" ziemniaki 199

Patatas bravas to jedna z popularniejszych przystawek w hiszpańskich barach. Są dwie szkoły ich podawania; jedna według której podajemy przysmażone ziemniaki polane sosem, i druga, która mówi, że ziemniaki  są najlepsze, gdy się je  wymiesza  z sosem od razu na patelni. Ja jestem zwolenniczką tej drugiej metody, ale wybór należy do Was :-). Jedno natomiast jest pewne: koniecznie

Kulinarne przygody Gatity
Koreczki z pomidorków i mozzarelli 183

Składniki (18 koreczków): 18 pomidorków koktajlowych 9 małych kulek mozzarelli 9 listków świeżej bazylii sos balsamiczny +18 wykałaczek Przygotowanie: Pomidorki i kulki mozzarelli kroimy na połówki

My Culinary Art
Sałatka z makaronem i pestkami dyni 162

dyni,polać przygotowanym dresingiem z oleju z pestek dyni. Oleje wydają mi się smaczne, świeże i naprawdę godne polecenia, dlatego już wkrótce zaproponuję użycie oleju słonecznikowego w pysznej, prostej przystawce, Zapraszam  na strony mojego bloga oraz do odwiedzenia sklepu

Proste Potrawy
Mozzarella z ostrym boczkiem i warzywami 222

Sałatki są bardzo zdrowe i kolorowe, można ją jako przystawkę podawać lub na kolację zajadać :) Składniki: 1 opakowanie sera mozzarella, 6 pomidorków koktajlowych, 3 plastry boczku, 1 mała cebulka biała, 1 mała cebulka czerwona, 1 mała cebulka czosnkowa, ¼ papryczki chili, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, sól himalajska do smaku, olej rzepakowy, listki młodej botwinki, świeża roszponka, ziarna młodej kukurydzy

Moniki Smakołyki
Parówki w cieście francuskim 678

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś przedstawiam Wam przepis na szybką przekąskę czyli parówki w cieście francuskim. W formie takich małych kąsków świetnie sprawdzają

Marta Gotuje
Krem z kalafiora z kurkami 225

która gości u nas co roku od kilku lat. Zupa jest bardzo delikatna, kremowa, a leśne kurki nadają jej eleganckiego wyglądu i wykwintnego smaku. Świetnie nadaje się zarówno jako przystawka na eleganckie przyjęcia, jak i na spotkania w rodzinnym gronie, ponieważ wychodzi jej dość spory garnek. Jeszcze nie zdarzyło się, żeby zupa komuś nie smakowała, dlatego szczególnie polecam. Składniki

Poezja smaku
OSIĄGNIĘCIA 149

PÓŁFINAŁ KONKURSU GRILLUJ I GOTUJ Z CHARLIEM 14.06.2014 Warszawa Udział w pierwszym etapie konkursu „Grilluj i Gotuj z Charliem” w Osadzie Firleje. Należało przygotować na grillach gazowych Broil King przystawkę, danie główne i deser, pod czujnym okiem Charliego Daigneault. Zakwalifikowałam się do Wielkiego Finału, który odbędzie się we wrześniu. http://grillujgotuj.pl/aktualnosci,90,polfinaly-konkursu-grilluj-i-gotuj-z-charliem.html I WIELKIE MISTRZOSTWA W GRILLOWANIU O PUCHAR

Moniki Smakołyki
"Szpinak 1000 Listków" Bonduelle 131

szpinaku jest produktem głęboko zamrożonym i jak zapewnia producent szpinak jest mrożony i pakowany w taki sposób, by przypominał nam świeże warzywo. Nadaje się do przygotowywania dań obiadowych, czy przystawek.                               Zakupiony szpinak rozmroziłam i po kilku godzinach zobaczyłam to, co przedstawia moja fotografia. Rzeczywiście

Proste Potrawy
Cebulka marynowana 135

słoiki, wstawić do gorącej wody i gotować około 10 min. od momentu zawrzenia wody. Cebulki już były próbowane w szerszym gronie i wszystkim smakowały. Nie jest to może super przystawka, ale dla urozmaicenia menu warto zrobić kilka małych słoiczków (mnie z tej ilości cebulki wyszły

Proste Potrawy
Śledzie w oleju i pomidorach 179

Renatki, ale widziałam już gdzieś na blogach pod nazwą "śledzi kaszubskich". Jak zawał tak zwał, śledzie są naprawdę świetne w smaku, polecam :) Najlepsze na drugi dzień.Mogą być świetną przystawką na wieczerzę wigilijną

Proste Potrawy
Pierogi ziemniaczane z pieczarkami 188

zapomniałam, ale pierogi też były smaczne i wyglądały apetycznie  Podawać gorące z sałatami, u mnie z czerwonym barszczykiem, polane tłuszczem z cebulką. Inspiracja "Przekąski i przystawki

Proste Potrawy
Proste Potrawy na warsztatach kulinarnych 140

wprowadzania swoich talentów kulinarnych w czyn :)Wskazówki były bezcenne.W dość krótkim czasie udało się nam przygotować aż 4 dania : czerwoną zupę z soczewicą   czarny ryż z krewetkami -przystawka pappardelle- kluski jajeczne z ragout bolońskim - danie główne tiramisu - deser                   Wszystkie okazały się smaczne, kolorowe i co ważne proste do wykonania.Kucharze udzielali

Proste Potrawy
Caponata - sycylijski gulasz z bakłażanem 200

Doprawić octem balsamicznym, solą, pieprzem, bazylią i cukrem, gotować na niewielkim ogniu 8-10 min. Podawać na gorąco, posypać świeżą bazylią lub natką. Przepis pochodzi z pozycji "Przekąski i przystawki"Trochę go zmodyfikowałam dla własnych potrzeb

Proste Potrawy
"Zdrowie ze smakiem" przepisy blogerów inspirowane olejami świata 145

oraz komentarze dietetyka i rady doświadczonych kucharzy. Będę więc stopniowo czerpać z bogatej oferty i "serwować " je na moim blogu :)Spis treści jest bardzo przejrzysty, znajdziemy w nim:  przystawki   sałatki  zupy  ryże, kasze, makarony mięsa  desery Wstęp zawiera ciekawe informacje o zasadach zdrowego żywienia. "Wszystkie kulinarne propozycje zachęcają, aby do diety wprowadzić zdrowe tłuszcze

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania