pyszną sałatkę z gotowanych podudzi kurczaka. Zdrowa, pyszna I dietetyczna. Gdy zostaje nam kurczak, gdy gotowaliśmy rosół- warto się pokusić na taka sałatkę. Rewelacyjna jako kolacja, śniadanie czy też przystawka. Polecam.Zaczynamy: Składniki:6 ugotowanych podudzi kurczaka1 zielona papryka10 pomidorków koktailowychmała puszka kukurydzy4-5 liści z kapusty pekińskiej2-3 łyżki joguru naturalnego Wykonanie:Kapustę kroimy w piórka. Obieramy kurczaka . Kroimy
Smaki EdytyPozostał mi ostatni kawałek oscypka. Wcześniejsze wykorzystałam jako element przekąski na desce serów, przystawkę na ciepło i pyszny deser z gruszką w roli głównej.Przyszła pora na danie obiadowe. Pomyślałam, że chyba najwygodniej będzie go włożyć w środek jakiegoś mięska. Tym razem wybór padł na sznycle wieprzowe. Z rzeczy dostępnych w lodówce ukręciłam też pyszny sosik
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaładłuższego czasu jego gotowa (kupiona - przyznaję bez bicia;) wersja, stanowi nieodzowny element stałego wyposażenia naszej lodówki. Można z niego w ekspresowym tempie wyczarować naprawdę wiele kulinarnych propozycji, poczynając od przystawki po danie główne i deser.Paluchy już prezentowałam, ale że ostatnio robiłam nieco inną wersję smakową, którą grupa testująca oceniła bardzo pozytywnie, zamieszczam ich kolejny wariant. Francuskie paluchy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałanaszego stołu!Ja zaprosiłam kolejne "buraczkowe" słoiczki do swojej spiżarni - uznałam, że to ostatni dzwonek na zapakowanie w słoiki małych buraczków, które podkreślą kolor i smak świątecznych przystawek a zalewa sprawdzi się doskonale jako bazę do wigilijnego barszczu. Buraczki marynowane w zalewie z octu winnego Składniki: 1 kg małych buraków 3 szklanki wody 1,5 szklanki białego
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałakule lub kształt jajka a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę
Monia miesza i gotujeJeśli szukacie inspiracji na świąteczny, sylwestrowy lub po prostu imprezowy stół, to polecam: Ciasto makowe z kremem serowym Babeczki z ciasta francuskiego z budyniem Krakersy z
czarrna od kuchniChoć w różnych domach na Wigilię króluje grzybowa lub rybna, to ja nie wyobrażam sobie Świąt bez czerwonego barszczu. Takiego z uszkami lub właśnie z pasztecikami
Poezja smakuDrożdżowe ślimaczki z szynką i serem Dziś mam dla Was przepis na pyszne drożdżowe ślimaczki z szynką i serem. Takie zawijane bułeczki, to świetny pomysł na
Słodkie okruszkiPyszne i delikatne wydanie śledzi w sosie pomidorwym, proste do zrobienia, skłądniki na nie masz z pewnością! Artykuł Śledzie w sosie pomidorowym z cebulą pochodzi z
Pieprzyć z FantazjąSprawdzony i smaczny przepis na śledzie z suszonymi pomidorami, z pewnością przypadną do smaku Tobie i gościom. Artykuł Śledzie z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Pieprzyć
Pieprzyć z FantazjąUniwersalna sałatka śledziowa z mnóstwem pysznych składników - ziemniakami, jajkiem, szczypiorem i kiszonym ogórkiem - to propozycja na różnego rodzaju okazje, również na Wigilię czy Sylwestra. Polecam Wam
babka w formieSałatka z łososiem i grillowaną cukinią to moja propozycja na zdrową, pełną witamin kolację. Przygotowanie jej nie zajmie zbyt dużo czas. Możecie łososia zrobić na patelni
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Miał być zupełnie inny zamysł, wyszły nuggetsy. Ci co lubią buraki, pokochają ten przepis. Jest to świetna przekąska nie tylko na świąteczny stół, ale również
Niezły MłynekTe składniki na rybę po grecku czynią ją niebagatelną i smaczną potrawą, ale jednak prostą do przygotowania. Artykuł Ryba po grecku pochodzi z serwisu Pieprzyć z
Pieprzyć z Fantazją