Przepis na : kolacja
Lobio z fasoli z jajkiem przyrządza się w każdej ormiańskiej rodzinie. W oryginale ta potrawa wygląda trochę inaczej, ponieważ do podduszonej fasoli dodaję się rozbełtane jajka i wszystko dokładnie się miesza przed podaniem. Ale ja uwielbiam też drugą formę podawania tej potrawy, ponieważ bardzo lubię maczać lawasz albo matnakasz w delikatne, płynne żółtko i zajadać razem w fasolką. Spróbujcie Składniki: – 500g fasolki szparagowej – 1 cebula – 3 jajka – 1 łyżka masła klarowanego (lub inne... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...