przystawka - 12862 przepisów (strona:320/858)

Guacamole z babietką 204

Guacamole z babietką   Składniki: 1 dojrzałe awokado 1  łyżka oliwy 1/2 limonki 1 szczypta soli 1 szczypta pieprzu 1 szczypta suszonej ostrej papryczki bagietka

Wino Francja Kuchnia
Podpłomyki z pastą z bakłażana, rukolą i jajkiem poche / Flatbreads with eggplant paste, arugula and poche egg 152

Scroll down for recipe in English. Cześć 😃 Dzisiaj mam dla Was coś co możecie potraktować jako przekąskę, lecz ja najbardziej lubię zajadać na śniadanie. Mowa o

Delicious Place
Biały salceson z drobiowych łapek i żołądków 125

5 / 5 ( 11 votes ) Biały salceson z drobiowych łapek i żołądków Biały salceson to zazwyczaj produkt zawierający świńskie uszy, ozorki, serca, golonko, nóżki itp… Cóż

Ogrodnik w podróży
Tabbouleh z cukinią i morelami / Tabbouleh with zucchini and apricots 161

Scroll down for recipe in English. Dzisiaj tabbouleh, którego ja jadam właściwie nie jako dodatek do mięsa czy ryby, a jako danie główne ;) Jako, że jesteśmy

Delicious Place
Pieczarki faszerowane pastą jajeczną 130

Kiedy zobaczyłam w sklepie duże pieczarki, nie mogłam im się oprzeć. Jeszcze tego samego dnia, wypełnione pastą jajeczną, powędrowały do piekarnika. Jeżeli lubicie jajka faszerowane pieczarkami

Smaki Na Talerzu
Sos chili 164

Domowy sos chilli jest bardzo łatwy do zrobienie, świetnie pasuje do różnego rodzaju przekąsek.  Składniki 1 ząbek czosnku 10 czerwonych papryczek chilli 1/2 kubeczka miodu

Smaki Przyprawy i Kolory
Mini naleśniki po holendersku 178

Mini naleśniki po holendersku to doskonała przekąska na śniadanie , podwieczorek lub kolację. W Holandii bardzo popularne, podawane najczęściej posypane cukrem pudrem. Tutaj, tak naprawdę dodatki możemy

gotuj ze mną
Placki z cukinii / Zucchini pancakes 171

Scroll down for recipe in English. Składniki: (12 sztuk) 1 cukinia 1 łyżeczka soli 2 łyżki startego drobno sera typu parmezan 1 jajko 2 łyżki mąki

Delicious Place
Jajka faszerowane tuńczykiem 145

…na śniadanie …na kolację …dla gości …na imprezę …na Wielkanoc Jajka jadamy bardzo często, czasem na twardo, czasem na miękko, sadzone

Kulinarny S.O.S.
Chrupiąca sałatka z kurczakiem, selerem, jabłkiem i orzechami 147

Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi dodatkami, w postaci jabłka i orzechów włoskich to pyszny pomysł na lunch lub sycące drugie śniadanie. Połączenie delikatnego mięsa z kurczaka

Korniszonki
Sówki z wafli ryżowych (dla dzieci) 132

Zbliża się Dzień Dziecka, fajnie z tej okazji sprawić naszym najmłodszym niespodziankę na talerzu. Które dziecko nie lubi tego typu stylizowanego jedzonka? Powiem Wam, że mój

Smaki Na Talerzu
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i boczkiem 135

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i boczkiem to świetna przekąska nie tylko na każdą imprezę, ponieważ idealnie sprawdzą się również do podjadania przed telewizorem oraz

Di gotuje
Pleciony chlebek z serem i pesto bazyliowym 177

Dostałam do wypróbowania pesto na bazie bazylii, orzeszków pinii i serów Grana Padano i Pecorino. Długo myślałam o tym jaką potrawę przygotować z użyciem tego smakołyku

Smaki Armine
ZIELONE SZPARAGI Z SOSEM MUŚLINOWYM 146

Sezon na szparagi trwa krótko, więc korzystajcie z tego okresu, aby przygotować smaczne potrawy z udziałem szparagów. Dziś podaję Wam prosty przepis na francuski sos muślinowy

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Mini pizzerinki 233

Składniki: 45 g drożdży + 1/4 szkl mleka + 1 łyżeczka cukru po 200 g mąki pszennej i żytniej T720 jajko po łyżeczce soli, słodkiej papryki i ziół

czarrna od kuchni