przetwory - 15331 przepisów (strona:787/1023)

Ogórki z chili 204

Coś dla miłośników ostrych smaków. Pyszne ogóreczki z chili i czosnkiem. Chili dodajemy wedle uznania, ja raczej jestem miłośniczką łagodnych smaków tylko męzuś woli ostrzejsze ale

Monia miesza i gotuje
KOMPOT AGRESTOWY Z KSYLITOLEM 244

   Kompot agrestowy choć nie ma zbyt wielu zwolenników, to u mnie idealnie sprawdza się jako dodatek do ciast, szczególnie jednego, a mianowicie kruszonu (skubańca

Smaczne Zdrowe
Syrop truskawkowo-rabarbarowy z cytrynką 150

Super pyszny i orzeźwiający dzięki dodatkowi cytryny i rabarbaru syrop z truskawek. Z dodatkiem lista mięty i kostki lodu jest doskonałym letnim napojem. Składniki: (na 1l

Pyry na Gaz
Sałatka z cukinii, selera i marchwii 152

Tylko mi nie mówcie, że nie robicie zapasów na zimę!, coś tam pewnie przygotowujecie?...czy nie? :).Cukinie rosną jak szalone i przecież trzeba je zużyć, a

Apetyczna babeczka
Dżem jagodowy --- marmellata di mirtilli 204

Składniki 900 g jagód 300 g cukru sok z 2 limonek 2 łyżki pektyny Wykonanie Świeże dojrzałe czarne jagody dokładnie umyć, odsączyć na sicie. zasypać cukrem

w mojej kuchni
cukinia w sosie musztardowo chrzanowym do słoików 195

Pyszna cukinia w zmienionym nieco sosie Składniki: - 3-4 nie wielkie cukinie ok 25 - 30 cm zalewa - 1 l wody - 5 łyżek musztardy - 2 łyżki startego

W królestwie smaków Beaty
Ognista sałatka z bobu do słoików 222

Dobra sałatka na zimę dla wielbicieli ostrych smaków Składniki - 1,5 kg bobu - 1 kg cebuli - 1 kg marchwi - 100 g papryki ostrej - pęczek pietruszki - 1

W królestwie smaków Beaty
Dżem czereśniowy nutą anyżu 160

Bardzo lubię czereśnie w każdej postaci a anyż dodał czereśniom  wspaniałego aromatu Składniki - 2 kg wydrylowanych czereśni - 1 kg cukru - sok z 1 cytryny - 3

W królestwie smaków Beaty
Syrop różany 181

Wspaniały syrop o niebiańskim aromacie i smaku Składniki - 250 g płatków z róży herbacianej - 500 g cukru - sok z 1 cytryny - 0.5 l wody Sposób przygotowania

W królestwie smaków Beaty
Koperek na zimę do zamrażarki 155

Zimą możemy się cieszyć pysznym aromatem koperku  Używam go do sałatek zup i sosów jest pachnący jak świeży Składniki - Koperek Sposób przygotowania 1. - Koperek umyć

W królestwie smaków Beaty
Pomidory w sosie własnym 189

Krojone pomidory takie jak z puszki można użyć  Do  zup ,sosów ,farszów lub spaghetti   Składniki - pomidory mięsiste  Sposób przygotowania - Pomidory sparzyć

W królestwie smaków Beaty
Sałatka z cukinii do słoików 221

Przepis na tą sałatkę pochodzi z zeszytu mojej mamy- cennego źródła różnych przepisów ;) Swój bardzo fajny smak zawdzięcza dużej ilości kopru- w przepisie dosłownie tak było

Czerwona Porzeczka
Jagody na zimę 159

Jagody przywiozłam sobie od siostry. Przejechały wiele kilometrów bp aż z Zaklikowa. Jeśli nie wiecie gdzie to jest to podpowiem Wam, że to w okolicach Stalowej

Ewa w kuchni
Dżem wiśniowy domowy bez konserwantów 116

Wiadomo, że domowe jest najlepsze- sprawdzone, bez konserwantów! Składniki: 1 kg wiśni 1 kg cukru Wykonanie: Wiśnie opłukać, wypestkować , zasypać połową cukru i gdy puszczą sok

Tradycyjna Kuchnia
Dżem z winogron domowy- konfitura winogronowa 146

Kolejna owocowa propozycja do domowej spiżarni. Składniki: 5 kg białych winogron, 125 dag cukru, 7 goździków. Wykonanie: Bardzo dojrzałe winogrona oczyścić, zasypać cukrem i odstawić na

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania