Sos paprykowy Zapach lata w środku zimy? Czemu nie. Otwieram słoiczek z sosem paprykowym i cała kuchnia wypełnia się intensywnym, cudownym zapachem. Co roku zwiększam porcje
na moim stole...Dżem truskawkowy Sezon truskawkowy w pełni, czas pomyśleć o uzupełnieniu mojej spiżarki w kilka słoiczków dżemu truskawkowego. Kilka zrobiłam dzisiaj, i jeszcze kilka zrobię w najbliższym
na moim stole...Kolejna propozycja warzywnych sałatek na zimę do słoików- z ogórków, papryki, selera i cebuli. Składniki: 4 kg młodych ogórków, ½ kg cebuli, 5 czerwonych papryk, 1
Tradycyjna KuchniaWizyta w babcinym wiśniowym sadzie zaowocowała nabyciem kilku kilogramów wiśni (a ile jeszcze na drzewach zostało...) i ponad czterdziestoma słoiczkami wiśniowej frużeliny. Przepis banalnie prosty
pyszne zdrowościSkładniki 2 szklanki wody 1 szklanka cukru 150 g świeżego imbiru obranego ze skórki sok z 1 cytryny Papeda - Limonka Kaffir tutaj poziom: łatwy czas: 1
w mojej kuchniSkladniki 1, 25 kg. dojrzałych wiśni - ok. 300g. cukru 10 ziaren kardamonu zielonego Wykonanie Wiśnie myjemy i drylujemy. zasypujemy je ok.0,5 szklanki cukru i zostawiamy
w mojej kuchniCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuNa wczoraj ambitnie zaplanowałam sprzątanie mieszkania. Obiad uszykowałam dzień wcześniej na dwa dni, na deser - błyskawiczne ciasto, które nie wymagało nawet użycia miksera. Na drodze stanęła
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJeśli jeszcze nie macie dość moich truskawkowych inspiracji to zapraszam Was na pyszny kompot! Nie taki z babcinego słoika. Inny ale równie pyszny! Myślę, że to
Mango PapajaPrzepis pochodzi od Kasi, prowadzącej bloga Gotuj z Cukiereczkiem , która ma zawsze świetne przepisy. Bez zastanowienia podwoiłam od razu porcję i to był strzał w dziesiątkę
Czerwona PorzeczkaJuż niedługo moje ukochane, wiosenne Święta, więc pomału czas zacząć przygotowania. I nie chodzi mi tu bynajmniej o mycie okien, trzepanie dywanów, czy
Rozpustne gotowanieŚwięta za pasem, więc najwyższy już czas rozpocząć do nich przygotowania. Ja zaczęłam od przyrządzenia swojskiej, domowej kiełbasy w słoiku. Jest przepyszna!!! Jeśli
Rozpustne gotowanieŁąki dookoła zażółciły się od kwitnących mleczy, ich miodny zapach nęci pszczoły, które już od rana dzielnie pracują zbierając pyłek i zamieniają go
Rozpustne gotowanieTo już druga porcja w tym roku. Pierwsza tak szybko zniknęła, że nie zdążyłam nawet zrobić zdjęć. Nie ma się co dziwić, były
Rozpustne gotowanie