przetwory - 14998 przepisów (strona:777/1000)

Sok z czarnej porzeczki 126

Owoce porzeczek są bardzo zdrowe i smaczne :) Aby cieszyć się ich smakiem cały rok polecam sok z czarnej porzeczki ! Składniki: 3 kg czarnych porzeczek 30-50

Tradycyjna Kuchnia
Konfitura z czarnej porzeczki 156

Klasyka gatunku w moim domu. Porzeczek zawsze mamy pod dostatkiem, mimo, że krzaczków rośnie tylko kilka. Osobiście nie lubię porzeczek na surowo za to przetworzone, o

Cakes By Kejt
Konfitura czereśniowa 162

Kolejny klasyk. Cudownie słodka, pyszna, z pływającymi owockami. Mmmm... Pomyślcie, jak wspaniale jest otworzyć taki słoiczek w zimie, kiedy za oknem mróz, a na dworze zaspy

Cakes By Kejt
Mus rabarbarowy 126

Mus rabarbarowy Skład: - 2-3 sztuki rabarbaru - 1-2 łyżki cukru   do smażenia: - masło   dodatki: - przekąska owsiano-orkiszowa ToPfit Granex (więcej o produkcie na

Kuchnia co dnia
Syrop z mirabelek 128

Mirabelki smakują dzieciństwem! Syrop z nich przygotowany będzie zima jak złoto... nie tylko za sprawa pięknego koloru ale tez wspaniałego, kwaskowego smaku. Pycha! SKŁADNIKI: (na około

Pyry na Gaz
Gładka konfitura z moreli 108

Tegoroczne konfitury z moreli zostały przez mnie zmiksowane blenderem. Efekt znakomity. Ale przypadkowy. Kupiłam morele, ale za nic nie chciały się zrobić "konfiturowe". Zmiksowałam je. 

AZgotuj!
Luksusowa galaretka z octu balsamicznego do pasztetów, serów 145

Nieprawdopodobnie smaczny i luksusowy dodatek do mięs, serów, pasztetów rodem z Toskanii. W sklepach internetowych maleńki słoiczek kosztuje ok 56 zł!. A wykonanie jest bardzo łatwe

AZgotuj!
Pikle w zalewie musztardowej 226

Kolejne pyszne ogóreczki na zimę. Tym razem pikle w zalewie z musztardą. Ogórki można obrać ze skórki ale ja wolę wersję ze skórką bo są lepsze

Monia miesza i gotuje
Przecier pomidorowy 132

Pierwsza porcja przecierów zrobiona, będzie co jeść w zimie ;D  Składniki (na ok. 10 średnich słoików): - 4 kg bardzo dojrzałych pomidorów (u mnie malinowe) - 10

Corner With Recipes
Konfitura z czerwonej cebuli 159

Prosty przepis na zagospodarowanie nadmiaru cebuli, jak trafi się trochę jej białej odmiany, to też nic się nie stanie. Jutro za to pokażę jak pysznie wykorzystać

Corner With Recipes
Sok z czarnego bzu 153

Na przełomie sieprnia/ września rozpocznie się sezon na czarny bez! Już dziś warto pomyśleć o przyrządzeniu konfitur i soków z ich udziałem. Są bardzo zdrowe i

Tradycyjna Kuchnia
Marynowana czerwona cebulka 200

Marynowana cebulka jest dodatkiem dość znanym. Najczęściej marynuje się niewielkie sztuki w całości. Ładnie wyglądają potem takie drobne kuleczki dorzucone do sałatek. Ja pokusiłam się o

Codzienna kuchnia niecodzienna
Dżem malinowo-melonowy z miętą 154

Mój pierwszy własnoręcznie przygotowany dżem gotowy! Powstał z połączenia malin i melona. Jest bardzo winny i dosyć kwaskowaty. Konsystencja jest gładka i aksamitna, gdyż maliny wcześniej

Moja Galeria Smaku
Surówka z cukinii do słoików 143

Rewelacyjna surówka z cukinii, papryki i marchewki do weków. Idealna jako dodatek do obiadu. Składniki na 5 słoików o pojemności 0,5l: 2 kg cukinii 3

Moja Galeria Smaku
O jagodowej tęsknocie. I borówki - zamiast 163

W Danii nie ma jagód. Jak to? - spytacie z oburzeniem. Przecież jagody są wszędzie - w lesie całe pola (wystarczy wiedzieć, gdzie szukać), przy drodze siedzą starsze

Pożeraczka, czyli raz adobrze