przetwory - 14998 przepisów (strona:775/1000)

Dżem z czerwonej porzeczki i jabłek 188

Sezon czerwonej porzeczki w pełni, więc muszę go wykorzystać. Dziś pyszny dżem ! Składniki: 1 kg czerwonej porzeczki, 1 kg jabłek, 1 kg cukru żelującego, Skórka z

Tradycyjna Kuchnia
Przecier ogórkowy- do słoików na zimę- miazga ogórkowa 110

Ten przepis dostałam od mojej znajomej- muszę przyznać że jest rewelacyjny! Tak przygotowanych ogórków używam przez cały rok- dodając do zup (słynnej ogórkowej), ale także do

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka ogórkowa z papryką w kurkumie do słoików na zimę 126

Bardzo lubię tą sałatkę. Idealnie pasuje do każdego obiadu, a dodatkowo dzięki kurkumie ma piękny żółty kolor :) Składniki: 3 kg ogórków, ½ kg cebuli, 3 ząbki czosnku

Tradycyjna Kuchnia
Sok z czarnej porzeczki 129

Owoce porzeczek są bardzo zdrowe i smaczne :) Aby cieszyć się ich smakiem cały rok polecam sok z czarnej porzeczki ! Składniki: 3 kg czarnych porzeczek 30-50

Tradycyjna Kuchnia
Konfitura z czarnej porzeczki 160

Klasyka gatunku w moim domu. Porzeczek zawsze mamy pod dostatkiem, mimo, że krzaczków rośnie tylko kilka. Osobiście nie lubię porzeczek na surowo za to przetworzone, o

Cakes By Kejt
Konfitura czereśniowa 167

Kolejny klasyk. Cudownie słodka, pyszna, z pływającymi owockami. Mmmm... Pomyślcie, jak wspaniale jest otworzyć taki słoiczek w zimie, kiedy za oknem mróz, a na dworze zaspy

Cakes By Kejt
Mus rabarbarowy 129

Mus rabarbarowy Skład: - 2-3 sztuki rabarbaru - 1-2 łyżki cukru   do smażenia: - masło   dodatki: - przekąska owsiano-orkiszowa ToPfit Granex (więcej o produkcie na

Kuchnia co dnia
Syrop z mirabelek 133

Mirabelki smakują dzieciństwem! Syrop z nich przygotowany będzie zima jak złoto... nie tylko za sprawa pięknego koloru ale tez wspaniałego, kwaskowego smaku. Pycha! SKŁADNIKI: (na około

Pyry na Gaz
Gładka konfitura z moreli 112

Tegoroczne konfitury z moreli zostały przez mnie zmiksowane blenderem. Efekt znakomity. Ale przypadkowy. Kupiłam morele, ale za nic nie chciały się zrobić "konfiturowe". Zmiksowałam je. 

AZgotuj!
Luksusowa galaretka z octu balsamicznego do pasztetów, serów 151

Nieprawdopodobnie smaczny i luksusowy dodatek do mięs, serów, pasztetów rodem z Toskanii. W sklepach internetowych maleńki słoiczek kosztuje ok 56 zł!. A wykonanie jest bardzo łatwe

AZgotuj!
Pikle w zalewie musztardowej 228

Kolejne pyszne ogóreczki na zimę. Tym razem pikle w zalewie z musztardą. Ogórki można obrać ze skórki ale ja wolę wersję ze skórką bo są lepsze

Monia miesza i gotuje
Przecier pomidorowy 135

Pierwsza porcja przecierów zrobiona, będzie co jeść w zimie ;D  Składniki (na ok. 10 średnich słoików): - 4 kg bardzo dojrzałych pomidorów (u mnie malinowe) - 10

Corner With Recipes
Konfitura z czerwonej cebuli 161

Prosty przepis na zagospodarowanie nadmiaru cebuli, jak trafi się trochę jej białej odmiany, to też nic się nie stanie. Jutro za to pokażę jak pysznie wykorzystać

Corner With Recipes
Sok z czarnego bzu 156

Na przełomie sieprnia/ września rozpocznie się sezon na czarny bez! Już dziś warto pomyśleć o przyrządzeniu konfitur i soków z ich udziałem. Są bardzo zdrowe i

Tradycyjna Kuchnia
Marynowana czerwona cebulka 205

Marynowana cebulka jest dodatkiem dość znanym. Najczęściej marynuje się niewielkie sztuki w całości. Ładnie wyglądają potem takie drobne kuleczki dorzucone do sałatek. Ja pokusiłam się o

Codzienna kuchnia niecodzienna