przetwory - 14998 przepisów (strona:782/1000)

domowy kompot z truskawek 169

składniki: 1000 g truskawek 200 g cukru 500 ml wody wykonanie: Truskawki szypułkujemy i myjemy. Owoce wkładamy do gotującej się wody z cukrem i doprowadzamy do

Domowy Smak Jedzenia
Jabłka na szarlotkę w słoikach 104

Z racji tego ,że ciężko w moich rejonach kupić szarą renetę ,po zakupie większej ilości starłem i zatrzymałem ich niesamowity smak w słoikach. Składniki 3,5

R'n'G Kitchen
Prawdziwki leśniczego 96

Marynowane prawdziwki , przepis od znajomego leśniczego Składniki prawdziwki woda i ocet w proporcji 4:1 cukier - zależnie od smaku listek laurowy - po 1 do każdego słoika

R'n'G Kitchen
Dżem z pigwy i pomarańczy 131

Idealny na lekkie śniadanie. Składniki 2 kg pigwy 2 limonki 3 duże pomarańcze 200 g cukru 2 łyżki żelatyny Przygotowanie Pigwy obieramy i kroimy w drobną

R'n'G Kitchen
Ogórki z kuminem rzymskim 123

Ogórki orientalne Składniki ogórki Zalewa (proporcje) 4 litry wody 500 ml octu 4 łyżki soli 250 g cukru pieprz łyżka kuminu mielonego ziele angielskie liście laurowe

R'n'G Kitchen
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler 144

Idealny na świąteczny barszcz z uszkami. Składniki 1 kg buraków 1,2 l wody 1 łyżeczka cukru 4 ząbki czosnku liść laurowy 4 łyżki kminku kilka

R'n'G Kitchen
Surówka z czerwonej kapusty (do słoików) 117

Smaczna surówka w sam raz nada się jako dodatek do obiadu. Składniki 2,5 kg czerwonej kapusty 700 g jabłek 4 duże cebule Zalewa: 200 ml

R'n'G Kitchen
Domowy ekstrakt waniliowy 94

Bardzo prosty w przygotowaniu ,niezbędny w kuchni podczas domowych wypieków. Składniki 3 laski wanilii 250 ml czystej wódki Przygotowanie   Normal 0 21 false false false

R'n'G Kitchen
Orientalna marynata z warzyw 145

Marynata z warzyw jest wegetariańską przystawką, której urok leży w egzotycznych przyprawach i niecodziennej kompozycji warzyw. Marynatę można trzymać w lodówce 2 tygodnie. Pasuje ona do

R'n'G Kitchen
Małosolne ogórki 165

Ogórki małosolne to rzecz ,której nie możemy sobie nigdy odmówić. W sezonie robimy po kilka razy. Składniki 2 kg ogórków gruntowych główka polskiego młodego czosnku korzeń

R'n'G Kitchen
Dżem wiśniowy 141

Sezon wiśniowy w kuchni u Aniołów zaczynamy:) Składniki: 1,2 kg wiśni 80 dag cukru 1 żelfix Wykonanie; Wiśnie płuczemy, przebieramy i drylujemy. Wydrylowane wiśnie zasypujemy

Anioły w kuchni
Dżem czereśniowo malinowy 110

Połączenie dwóch pysznych, moich ulubionych sezonowych owoców, zakręconych w wekach! Pyszności! Składniki: ½ kg czereśni, ½ kg malin, ¼ litra soku o dowolnym smaku, ½ kg cukru żelującego. Wykonanie: Maliny

Tradycyjna Kuchnia
Tuszonka z golonki 195

Tuszonka zawsze będzie kojarzyć się nam z wyprawami do lasu na jagody. Każdy, kto zbierał jagody wie, ile czasu zajmuje uzbieranie kilku litrów tych małych, czarnych

Maminek kulinarny
Ogórki małosolne 163

Początek lata pachnie koprem, czosnkiem i ogórkami małosolnymi. Składniki: małe ogórki gruntowe czosnek gałązki kopru korzeń chrzanu sól Wykonanie: Do słoika wkładamy ogórki, kilka obranych ząbków

Smak mojego domu
Likier truskawkowy 159

To łatwy w wykonaniu, acz uczący cierpliwości kobiecy trunek, który jesienną lub zimową porą przywołuje smak lata. Składniki : 1,5 kg obranych truskawek garść poziomek 1

Weekendy w domu i ogrodzie