przetwory - 14998 przepisów (strona:785/1000)

Dżem z pigwy i pomarańczy 123

Idealny na lekkie śniadanie. Składniki 2 kg pigwy 2 limonki 3 duże pomarańcze 200 g cukru 2 łyżki żelatyny Przygotowanie Pigwy obieramy i kroimy w drobną

R'n'G Kitchen
Ogórki z kuminem rzymskim 114

Ogórki orientalne Składniki ogórki Zalewa (proporcje) 4 litry wody 500 ml octu 4 łyżki soli 250 g cukru pieprz łyżka kuminu mielonego ziele angielskie liście laurowe

R'n'G Kitchen
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler 134

Idealny na świąteczny barszcz z uszkami. Składniki 1 kg buraków 1,2 l wody 1 łyżeczka cukru 4 ząbki czosnku liść laurowy 4 łyżki kminku kilka

R'n'G Kitchen
Surówka z czerwonej kapusty (do słoików) 111

Smaczna surówka w sam raz nada się jako dodatek do obiadu. Składniki 2,5 kg czerwonej kapusty 700 g jabłek 4 duże cebule Zalewa: 200 ml

R'n'G Kitchen
Domowy ekstrakt waniliowy 86

Bardzo prosty w przygotowaniu ,niezbędny w kuchni podczas domowych wypieków. Składniki 3 laski wanilii 250 ml czystej wódki Przygotowanie   Normal 0 21 false false false

R'n'G Kitchen
Orientalna marynata z warzyw 134

Marynata z warzyw jest wegetariańską przystawką, której urok leży w egzotycznych przyprawach i niecodziennej kompozycji warzyw. Marynatę można trzymać w lodówce 2 tygodnie. Pasuje ona do

R'n'G Kitchen
Małosolne ogórki 155

Ogórki małosolne to rzecz ,której nie możemy sobie nigdy odmówić. W sezonie robimy po kilka razy. Składniki 2 kg ogórków gruntowych główka polskiego młodego czosnku korzeń

R'n'G Kitchen
Dżem wiśniowy 128

Sezon wiśniowy w kuchni u Aniołów zaczynamy:) Składniki: 1,2 kg wiśni 80 dag cukru 1 żelfix Wykonanie; Wiśnie płuczemy, przebieramy i drylujemy. Wydrylowane wiśnie zasypujemy

Anioły w kuchni
Dżem czereśniowo malinowy 105

Połączenie dwóch pysznych, moich ulubionych sezonowych owoców, zakręconych w wekach! Pyszności! Składniki: ½ kg czereśni, ½ kg malin, ¼ litra soku o dowolnym smaku, ½ kg cukru żelującego. Wykonanie: Maliny

Tradycyjna Kuchnia
Tuszonka z golonki 186

Tuszonka zawsze będzie kojarzyć się nam z wyprawami do lasu na jagody. Każdy, kto zbierał jagody wie, ile czasu zajmuje uzbieranie kilku litrów tych małych, czarnych

Maminek kulinarny
Ogórki małosolne 151

Początek lata pachnie koprem, czosnkiem i ogórkami małosolnymi. Składniki: małe ogórki gruntowe czosnek gałązki kopru korzeń chrzanu sól Wykonanie: Do słoika wkładamy ogórki, kilka obranych ząbków

Smak mojego domu
Likier truskawkowy 147

To łatwy w wykonaniu, acz uczący cierpliwości kobiecy trunek, który jesienną lub zimową porą przywołuje smak lata. Składniki : 1,5 kg obranych truskawek garść poziomek 1

Weekendy w domu i ogrodzie
domowa konfitura z czerwonej porzeczki – naturalna, bez wspomagaczy 168

składniki: 600 g czerwonej porzeczki 100 g cukru wykonanie: Porzeczkę szypułkujemy, myjemy i wkładamy do rondelka. Dodajemy cukier, mieszamy i gotujemy na małym ogniu. Gotujemy, aż

Domowy Smak Jedzenia
Dżem malinowo truskawkowy. 153

Maliny i truskawki to połączenie idealne - na prawdę. Polecam dżem robić właśnie teraz, kiedy truskawki są tak bajecznie słodkie i właśnie, kiedy jeszcze są, kiedy możemy

MamaOskarka
Syrop (sok) z czerwonych porzeczek - idealny do przygotowania napoju na upały 133

Dziś zgodnie z zapowiedzią przepis na domowy syrop (sok) z czerwonych porzeczek. Robi się go bardzo prosto i szybko, a napoje z nim są niezwykle orzeźwiający

Słodkie okruszki