Przepyszny, wyjątkowy w smaku syrop z kwiatów bzu czarnego. Piłam go pierwszy raz w zeszłym roku, więc w tym postanowiłam przygotować go samodzielnie
Rozpustne gotowanieWiem, że sezon rabarbarowy właśnie się zakończył, ale wczoraj udało mi się zebrać tak dorodne łodyżki, że postanowiłam coś jeszcze z nich upichcić
Rozpustne gotowanieDzisiaj przedstawię przepis na dżem z wiśni, taki długo smażony, staroświecki, czyli taki jaki robiła moja babcia. Jest gęsty, aksamitny, a smak po
Rozpustne gotowanieDziś przedstawiam przepis na dżem jagodowo-brzoskwiniowy, który jest bardzo prosty do zrobienia i bardzo smaczny. Dodatek brzoskwiń urozmaica smak i nadaje wyjątkowej
Rozpustne gotowanieU mnie ostatnio królują brzoskwinie. Nie ma się co dziwić, bo sezon w pełni, więc trzeba korzystać. Około 20 kilometrów od naszego domu
Rozpustne gotowanieWiecie, że dziś minął rok od mojego pierwszego posta zamieszczonego na blogu? Jak ten czas szybko leci! Przede wszystkim chcę Wam wszystkim
Rozpustne gotowaniePyszny! Idealny do naleśników, kanapek, ciast. Mi posłużył jako nadzienie do ciasteczek. Idealnie się sprawdził, bo jest gęsty i nie wypływa. Dodatek skórki
Rozpustne gotowanieCukinia to bardzo uniwersalne warzywo, okazuje się, że można z niej zrobić również dżem! :) W jego skład wchodzi galaretka, której smak można sobie wybrać. Widziałam przepis
Czerwona PorzeczkaW sklepach na półkach możemy znaleźć wiele gotowych mieszanek mąk bezglutenowych. Jednak gdy bliżej przyjrzymy się składom...taka mieszanka moze okazać jeszcze bardziej niezdrowa niż czysta
chili & sugarCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuDziś pokażę Wam jak zrobić sok z czarnej porzeczki bez użycia sokownika. Do gotowania dodajemy za to liście wiśni, które dodadzą fajnej nuty smakowej naszemu sokowi
Kuchnia domowa AniWitajcie. Dziś propozycja z serii 'coś na zimę'. Przedstawiam dwa sposoby. Sposób I: Składniki: 1 kg borówek leśnych 30-35 dag cukru żelującego Sposób wykonania: 1
Kuchnia domowa AniPrzygotujcie w domu własny aromatyczny cukier waniliowy. Jego podstawą może być cukier biały lub brązowy. Taki nasz bez dodatków syntetycznych. Składniki: 200 g drobnego
Anioły w kuchniUwielbiam urozmaicać smakowo moje codzienne posiłki. Ostatnio na śniadanie przygotowałam ryżowe wafle z domową konfiturą żurawinowo-jabłkową. Słoiczek takiej zdrowej, domowej konfitury możecie przygotować dosłownie w
Słodkie okruszkiSkładniki: 1kg kg wiśni 1 szkl.cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łużki zimnej wody sok z 1 cytryny Wykonanie Wydrylowane wiśnie przekładamy do garnka
w mojej kuchni