Kolejny sezon trwa a mianowicie sezon na paprykę. Dzisiaj prezentuję marynowaną paprykę do słoików. Przepis wykorzystuję co roku. Papryka jest pyszna. Zachęcam do wypróbowania. Składniki: Dowolna ilość świeżej papryki Cebula Gorczyca Ziele angielskie Liść laurowy Pieprz w ziarnach olej Zalewa 750 ml wody 250 ml octu 10% 7 łyżek cukru 2 łyżeczki soli Wykonanie: Paprykę myjemy, kroimy w dowolne kawałki i blanszujemy w lekko osolonej wodzie przez 3 – 4 minuty. Do słoików wkładamy kawałek cebuli, 1 łyżeczkę gorczycy... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...