Wspaniały syrop o niebiańskim aromacie i smaku Składniki - 250 g płatków z róży herbacianej - 500 g cukru - sok z 1 cytryny - 0.5 l wody Sposób przygotowania
W królestwie smaków BeatyZimą możemy się cieszyć pysznym aromatem koperku Używam go do sałatek zup i sosów jest pachnący jak świeży Składniki - Koperek Sposób przygotowania 1. - Koperek umyć
W królestwie smaków BeatyKrojone pomidory takie jak z puszki można użyć Do zup ,sosów ,farszów lub spaghetti Składniki - pomidory mięsiste Sposób przygotowania - Pomidory sparzyć
W królestwie smaków BeatyPrzepis na tą sałatkę pochodzi z zeszytu mojej mamy- cennego źródła różnych przepisów ;) Swój bardzo fajny smak zawdzięcza dużej ilości kopru- w przepisie dosłownie tak było
Czerwona PorzeczkaKolejny przepis z tych "zaległych" na blogu, bo tak naprawdę powinien pojawić się tu kilka lat temu. Ogórków małosolnych nie trzeba chyba nikomu przedstawiać.
Sto kolorów kuchniJagody przywiozłam sobie od siostry. Przejechały wiele kilometrów bp aż z Zaklikowa. Jeśli nie wiecie gdzie to jest to podpowiem Wam, że to w okolicach Stalowej
Ewa w kuchniWiadomo, że domowe jest najlepsze- sprawdzone, bez konserwantów! Składniki: 1 kg wiśni 1 kg cukru Wykonanie: Wiśnie opłukać, wypestkować , zasypać połową cukru i gdy puszczą sok
Tradycyjna KuchniaKolejna owocowa propozycja do domowej spiżarni. Składniki: 5 kg białych winogron, 125 dag cukru, 7 goździków. Wykonanie: Bardzo dojrzałe winogrona oczyścić, zasypać cukrem i odstawić na
Tradycyjna KuchniaOgórki małosolne W okresie letnim nie może zabraknąć na moim stole ogórków małosolnych. W zasadzie robię je co kilka dni, znikają ze słoja w zastraszającym tempie
na moim stole...Składniki 30-40 gałązek świeżej mięty 2 litra wody sok wyciśnięty z 2 limonek
w mojej kuchniKorniszonki w dobrej cenie, więc Kochani pora zakisić ogóra!. Sprawdzona, najlepsza metoda w solance na zimno :). Składniki: ogórki czosnek koper chrzan Zalewa: 1 l przegotowanej wody
Apetyczna babeczkaMarynowana cebula ma wyrazisty smak, który dodaje charakteru niejednej potrawie. Dodatek czerwonej cebuli o intensywnym kolorze sprawia, że danie od razu chce się jeść. Tak przygotowana
Tradycyjna KuchniaMarynowana papryka to klasyczny dodatek na polskich stołach, każdy ma swój wypróbowany przepis. Ja już kilka publikowałam kilka propozycji. Dziś w wersji z cebulką. Składniki: 1
Tradycyjna KuchniaCzytelnicy mojego bloga wiedza, że ostatnio zakochałam się w bazylii i odkrywam jej smak w wersji na słodko. Na blogu pojawiła się ostatnio bazyliowa
Kulinarne przygody GatityOrzechówka często kojarzy się z mało smacznym, cierpkim alkoholem spożywanym w problemach żołądkowych. Ten przepis łączy prozdrowotne właściwości i świetny, aromatyczny smak, który mi osobiście przypomina
Pyry na Gaz