Papryka marynowana

Papryka marynowana

Papryka marynowana

Co roku robię paprykę z tego samego przepisu...moja mama tak robi i ja też.. papryka  zalewa 7 szkl.wody 1 szkl.octu 3 łyżki cukru 1,5 łyżki soli  listek laurowy ziele angielskie Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski.Zalać wrzącą wodą i tak zostawić na kilka minut [ja w tym czym czasie szykuję zalewę i słoiki ].Wodę z octem, cukrem , solą zagotować.Można dodać także do zalewy listki i ziele - ja jednak dodaję od razu do słoików i mam pewność, że w każdym słoiczku będą przypr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.