Patisony z curry

Patisony z curry

Patisony z curry

2-3 kg małych patisonów, cebula, ziarna gorczycy, zalewa: 1 l wody, 1,5 szklanki octu 10%, 3 szklanki cukru, 20 g przyprawy curry, 1,5 łyżeczki soli Zagotować wodę z przyprawami, wlać ocet i zagotować pod przykryciem. Słoiki umyć, wyparzyć. Do każdego słoika włożyć patisony, 2-3 plastry cebuli, kilka ziaren gorczycy. Gorącą zalewą zalać patisony, słoiki zamknąć, pasteryzować 5 minut. Słoiki około 300 ml.   zastawa z czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.