Patisony z curry

Patisony z curry

Patisony z curry

2-3 kg małych patisonów, cebula, ziarna gorczycy, zalewa: 1 l wody, 1,5 szklanki octu 10%, 3 szklanki cukru, 20 g przyprawy curry, 1,5 łyżeczki soli Zagotować wodę z przyprawami, wlać ocet i zagotować pod przykryciem. Słoiki umyć, wyparzyć. Do każdego słoika włożyć patisony, 2-3 plastry cebuli, kilka ziaren gorczycy. Gorącą zalewą zalać patisony, słoiki zamknąć, pasteryzować 5 minut. Słoiki około 300 ml.   zastawa z czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.