Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Wiem, wiem że dużo jest przepisów z kiszonymi ogórkami,ale co tam ; Na słoik litrowy - 7-8 małych ogórków gruntowych - 0,5 l wody z pół łyżki soli (dobre pół) kamiennej - 4-5 baldachimy z kopru - 3 ząbki czosnku - 2 cm chrzanu - kawałek liścia chrzanu Zagotuj wodę z solą kamienną. Do słoika włóż na dno połowę chrzanu, czosnku i koper. Poukładaj ogórki ciasno i wciśnij liść chrzanu, drugi kawałek korzenia,czosnek i jak masz miejsce koper. Zalej wszystko gorącą wodą z solą. Porządnie zakręć, odwróć słoiki do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, słoik, koper, ogórki kiszone, ogórki małosolne, przetwory

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.