Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini koktajlowe

Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini koktajlowe

Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini koktajlowe

Jak co roku przychodzi czas na suszenie pomidorów,  pierwszą porcję Limy już zasłoikowałam, ale jak zobaczyłam żółto- pomarańczowo- czerwoną mieszankę pomidorków koktajlowych to zwyczajnie nie mogłam się im oprzeć. Tym razem mocno czosnkowa zalewa z dużą ilością świeżych liści bazylii.  Ostatnie upały wykorzystałam do suszenia odmiany Lima, a koktajlowe maleństwa suszyłam przez dwa wieczory w piekarniku po 2-3 godziny. Temperaturę ustawiam na 50-60 stopni, dodatkowo termoobieg i koniecznie drewniana łyżka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.