Jak co roku przychodzi czas na suszenie pomidorów, pierwszą porcję Limy już zasłoikowałam, ale jak zobaczyłam żółto- pomarańczowo- czerwoną mieszankę pomidorków koktajlowych to zwyczajnie nie mogłam się im oprzeć. Tym razem mocno czosnkowa zalewa z dużą ilością świeżych liści bazylii. Ostatnie upały wykorzystałam do suszenia odmiany Lima, a koktajlowe maleństwa suszyłam przez dwa wieczory w piekarniku po 2-3 godziny. Temperaturę ustawiam na 50-60 stopni, dodatkowo termoobieg i koniecznie drewniana łyżka... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...