naszego układu immunologicznego - chroni naszą odporność, zatem jest idealny do stosowania podczas jesieni, gdy jesteśmy narażeni na wszelkiego rodzaju infekcje i choroby. Z pigwy są dostępne różnego rodzaju przetwory - można je również zrobić samemu! Jednakże, jeżeli ktoś nie ma takiej możliwości polecam sok z pigwy 100%, który można dodawać do rozgrzewających herbat lub koktajli. Sok z pigwy 100% zawiera tylko
MintTasteciemnym i chłodnym miejscu nie dłużej niż 1 rok. Życzę smacznych przetworów
Przepisy i porady kulinarnepomidorów. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-chleba-pieczonej-dyni-papryki-czosnku-suszonych-pomidorow/ MieszamWGarnku Artykuł Pasta do chleba z pieczonej dyni, papryki, czosnku i suszonych pomidorów pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuchłodnym miejscu nie dłużej niż 1 rok. Owoce pigwy Życzę smacznych przetworów
Przepisy i porady kulinarneOstatnio miałam przyjemność poznać produkty firmy Jamar, z którą wcześniej nie miałam do czynienia. Miłym zaskoczeniem okazał się smak tych przetworów. Szczególnie do gustu przypadła mi passata pomidorowa oraz ketchup pikantny, który ma w sobie to coś i nie przypomina smaku większości znanych nam ketchupów. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1-2 cebule 2 ząbki
Malinowo w kuchnichłodnym miejscu nie dłużej niż 1 rok. Życzę smacznych przetworów
Przepisy i porady kulinarneRydze dzięki temu, że są twardymi grzybami doskonale nadają się do robienia przetworów. Na blogu znajdziecie przepis na Rydze po cygańsku lub Marynowane grzyby słodko-kwaśne. Dzisiejszy przepis przedstawia najzdrowszy sposób na przetworzenie rydzów. Kiszone rydze mogą być smaczną przystawką oraz na ich bazie, gotuje się wyśmienity żur na rydzach. Ukiszenie rydzów nie jest trudne, jednak trzeba zadbać
Codziennik Kuchennywyżej składników. Racuchy drożdżowe z morelami mogłabym jeść na okrągło – na śniadanie, obiad, deser i kolację. Jestem wielką fanką moreli. Za ich wygląd, smak i piękną barwę. Zwolenników domowych przetworów warto przestrzec przed nadmiernym dosładzaniem tych owoców. One wspaniale smakują, gdy ograniczymy to wątpliwe „poprawianie” smaku. Gorąco polecam i życzę smacznego. Na blogu znajdziecie też inne przepisy
mojewypiekiinietylkochłodnym miejscu nie dłużej niż 1 rok. Życzę udanych przetworów
Przepisy i porady kulinarnemiksujemy na gładką masę. Gotowe! 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/delikatny-serek-ziolowy-smarowania/ MieszamWGarnku Artykuł Delikatny serek ziołowy do smarowania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuJesień to idealna pora na przetwory.. również na marynowanie grzybów. Jeśli nie masz pomysłu co zrobić z grzybami, które zebrałaś w lesie; albo Twój Mąż :-) marynowane będą idealne. W Święta zaś jak znalazł
AniaGotuje.plPowoli kończy się już sezon na truskawki. Z ostatków najlepsze są przetwory i domowe koktajle oraz lody. Ten bardzo prosty i super popularny napój bez dodatku cukru polecam głównie dla Dzieci. Jest zdrowy i bardzo sycący :-) Czas przygotowywania: 5 minut Ilość porcji: 4 Składniki: • 300 g truskawek • 1 dojrzały banan • 500 ml maślanki
AniaGotuje.plBardzo prosty i pyszny domowy budyń. Z dodatkiem nasiona Chia i świeżymi owocami sezonowymi jest rewelacyjnym śniadaniem, czy kolacją. Poza sezonem domowe przetwory też dadzą radę :-) Szczególnie polecam marmoladę z jeżyn i brzoskwiń
AniaGotuje.plSerwujemy z cukrem pudrem lub dżemem 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/placki-dyniowe-placki-dyni/ MieszamWGarnku Artykuł Placki dyniowe, placki z dyni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku