Śliwkowe powidła to mój ulubiony dodatek do naleśników. Takie smakują mi najbardziej, przywołując wspomnienia z młodych lat, kiedy to mój Tata smażył naleśniki - natłuszczając uprzednio
Kulinarne przygody GatityWszyscy doskonale wiemy, że pakowanie próżniowe przedłuża nawet kilkukrotnie trwałość produktów żywnościowych poczynając od mięsa i jego przetworów, poprzez ryby, owoce i warzywa, sery, kawy, przeprawy, na pieczywie i herbatnikach kończąc. Pozwala również dłużej zachować ich walory smakowe i wartości odżywcze, w tym niezbędne dla organizmu mikro- i makroelementy oraz zapobiega uwalnianiu aromatów. Pisałam już o tym na blogu
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakilka godzin do lodówki. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/fit-ciacho-bez-pieczenia-kinder-country/ MieszamWGarnku Artykuł Fit ciacho bez pieczenia jak Kinder Country pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuLasy w tym roku obrodziły w grzyby. Jest ich mnóstwo, wystarczy się wybrać na godzinny spacer do lasu i wraca się z całym koszyczkiem. Ja część
Bon appetit mon amiepołowie pieczenia smarujemy bułeczki wodą. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/zytnie-buleczki-razowe-drozdzach/ MieszamWGarnku Artykuł Żytnie bułeczki razowe na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkużelfix. Torebkę szczelnie zamknij ( słoik zakręć szczelnie wieczkiem ), wstrząśnij nią mocno kilkanaście razy. W ten prosty sposób szybko i dokładnie wymieszasz składniki razem. Tak wymieszane składniki wsyp do przetworów, które przygotowujesz. Pozdrawiam
Przepisy i porady kulinarneWarto sobie wcześniej przygotować słoik. Ja używam taki z zamykanym na zatrzask wiekiem. Może być też zwykły, czyli zakręcany. Pamiętajcie jednak, by nasz słoik nie podchodził przedziwnymi zapachami dawnych przetworów, czy marynat. Musi być czysty. Wszystkie wymienione w składnikach przyprawy łączymy w słoiku, po czym go zamykamy i potrząsamy, by składniki równomiernie się wymieszały. Marynata jest gotowa do użycia. Trzeba
Kuchennyviral.plPozostawiamy do ostygnięcia 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-owsiane-siemieniem-slonecznikiem-zurawina-chrupiace/ MieszamWGarnku Artykuł Ciastka owsiane z siemieniem, słonecznikiem, żurawiną, bardzo chrupiące pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkukolację. Taki wieczór z serii leje, wieje, nic mi się nie chce, jestem głodna a jednocześnie na nic nie mam ochoty. Do kompletu na kuchni i w piecu kolejne przetwory, słoiki się wyparzają i ogólny przetworowy rozpiernicz, więc pole manewru ograniczone. Aż w oczy weszła mi kukurydza. Myślę sobie… – a może kukurydza z masełkiem…? Łeeee… brzyyyydal – a może
Kate's Kitchengarnka, w którym pasteryzuję przetwory, wykładam kuchennym ręcznikiem papierowym ( bez kolorowych nadruków ) pojedynczą lub podwójną warstwą. Układam słoiki i zalewam wodą. Dawniej wykładałem ściereczką, ale ściereczka nie raz farbowała mi garnek. Teraz nie mam z tym problemów, dno garnka jest czyste i nie muszę go szorować
Przepisy i porady kulinarnetrochę lodowatej wody. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/hummus-pasta-z-ciecierzycy/ MieszamWGarnku Zapisz Zapisz Artykuł Hummus – pasta z ciecierzycy, przepis klasyczny pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkukrwi i dlatego jest polecane osobom cierpiącym na nadciśnienie. Łagodzi również dolegliwości w chorobach trzustki i wątroby, oczywiście konsumowane z umiarem. Wrzesień to czas zbioru owoców aronii i robienia przetworów. Gorąco polecam sok z aronii oraz nalewkę . Doskonałe są również dżemy. Owoce aronii obfitują w unikalne, zdrowotne składniki. Są bogatym źródłem witamin: C, B2, B6, PP, P, E oraz
Kolorowa kuchnia ElkiKiszenie kapusty zawsze kojarzyło mi się w wielką beczką i czasami dzieciństwa, kiedy to moja babcia zabierała się za szatkowanie kapusty, a ja miałam frajdę z
Bon appetit mon amiedodamy zbyt mało soli grzyby marynowane wychodzą przeważnie zbyt kwaśne. Życzę udanych przetworów
Przepisy i porady kulinarnePiec ok 45 min w 180 stopniach. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/kakaowiec-malinami-agnieszki/ MieszamWGarnku Artykuł Kakaowiec z malinami Agnieszki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku