Jakiś czas temu mój organizm zbuntował się i przestał tolerować mleko i wszelkie jego przetwory. Wiadomo, że z organizmem ciężko wygrać, bo jak się już na coś uprze to koniec, dlatego nastały dla mnie ciężkie czasy. Ja, miłośnik mleka, musiałam zacząć się zastanawiać co zrobić, żeby czymś sobie go zastąpić. W przypadku serów rozwiązanie nie było takie bolesne – zrezygnować
365 dni dookoła kuchnistopniach. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybkie-paluchy-makiem-drozdzach/ MieszamWGarnku Artykuł Szybkie paluchy z makiem, na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkustopniach do zrumienienia. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/rugelach-rogaliki-nadzieniem-orzechowym/ MieszamWGarnku Artykuł Rugelach – rogaliki z nadzieniem orzechowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkukratce. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/latwy-chleb-pszenny-ziolami-prowansalskimi-pieczony-garnku/ MieszamWGarnku Artykuł Łatwy chleb pszenny z ziołami prowansalskimi, pieczony w garnku pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupotas i żelazo. Owoc ten występuje pod kilkoma nazwami: persymona, szaron, hurma, hebanowiec. Zwany też jest jabłkiem orientu. Najlepiej jest go spożywać na surowo. Można z niego zrobić przetwory: galaretkę, dżem, kandyzować w cukrze lub ususzyć. Wartości odżywcze w 100 g owocu Wartość energetyczna - 70 kcal Białko ogółem - 0.58 g Tłuszcz - 0.19 g Węglowodany
Kulinarne przygody GatityPoczątek roku to czas podsumowań. Zebrałam najchętniej oglądane przez Was przepisy. Największą popularnością cieszyły się przetwory i ciasta, chociaż znalazła się też sałatka. Jeśli chcecie być w tym roku na bieżąco - zapraszam do polubienia bloga na Facebook'u: LENA GOTUJE BLOG Z PRZEPISAMI KULINARNYMI. Popularne w 2017roku: OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ PIGWA DO HERBATY PAPRYKA KONSERWOWA OGÓRKI CURRY GRZYBY MARYNOWANE
Lena Gotujeprzemiana" Haylie Pomroy Najłatwiejsze ciasto na pierogi. Pierogi z ziemniakami i kiszona kapustą Oponki serowe - prosty przepis Galaretka z kurzych łapek Dużą popularnościa cieszyły się również przepisy na domowe przetwory: pikantny sos pomidorowo-paprykowy, młoda kiszona kapusta, ogórki kiszone na solance kołobrzeskiej, kiszone cytryny itd... Dla mnie osobiście największym odkryciem smakowym 2017 roku była kiszona marchewka i smak kremu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!marzy o dziecku, ale liczy się z niezrozumieniem ze strony męża Waldemara, który okazuje się koszmarnym sknerą i rozlicza ją z każdego wydanego grosza. W ukryciu zaś podjada cudze przetwory w piwnicy, oglądając pewne "maleństwa" 😉 Jest jeszcze Maciek, nauczyciel wf. Nie mieszka w tym samym bloku, ale jego historia związana jest z losami mieszkańców. Niespodziewanie zostaje obarczony obowiązkiem przejęcia wychowawstwa
Weekendy w domu i ogrodzieSchładzamy. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/bajaderki-ziemniaczki-czyli-drugie-zycie-swiatecznych-ciast/ MieszamWGarnku Artykuł Bajaderki – ziemniaczki, czyli drugie życie świątecznych ciast pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkubyło. W smaku jak pieczony z tym że z żadnej strony nie był zarumieniony. Jest to tzw. sernik gotowany w kąpieli wodnej (trochę jak pasteryzacja słoików z przetworami). Ten sernik gotowany nie ma nic wspólnego z tym sernikiem , którego również nazwałam gotowanym, choć przygotowuje się go w całkowicie inny sposób- jak budyń. Polecam wypróbować przepis na święta. Jeśli Wasi domownicy
Nastoletnie WypiekanieCiasto ze świeżą żurawiną - już dawno miałam na nie chęć, ale zwykle żurawina lądowała w przetworach . Tym razem kupiłam malutkie opakowanie i w końcu udało się zrobić ciasto. Ciacho jest super! Żurawina nadaje mu lekko cierpkiego smaku, a biała czekolada fajnie rozbija ten smak swoją słodyczą. Bardzo polecam! Dla kogo: dla szukających pomysłu co zrobić ze świeżej żurawiny
Mania Wypiekaniastopniach do zrumienienia. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/szybki-makowiec-na-ciescie-francuskim-choinka/ MieszamWGarnku Artykuł Szybki makowiec na cieście francuskim – choinka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupodałam w przepisie poniżej. Ja wybieram pasteryzację “na sucho” przy użyciu piekarnika bo uważam, że jest to najszybszy i najprostszy sposób pasteryzacji, który pozwala na składowanie przetworów przez kilka miesięcy bez potrzeby trzymania ich w lodówce. Jeśli tak jak ja uwielbiasz potrawy z dyni to przygotowanie własnego puree w większej ilości jest świetnym rozwiązaniem. W poniższym przepisie opisana
Book of spellsdodatkowo przyozdobić płatkami migdałów i listkami świeżej mięty. Do piernikowej tarty z budyniowo-wiśniowym nadzieniem użyłam konfitury od Owocowy Dom . Gęsta, pyszna, idealna do świątecznych wypieków. Polecam Wam przetwory od Owocowy
Słodkie okruszkidodać dodatkową łyżkę wody. Polukrować ostygnięte makowce. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/boze-narodzenie/makowiec-zawijany-strucla-z-makiem/ MieszamWGarnku Artykuł Makowiec zawijany, strucla z makiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku