przetwory - 15331 przepisów (strona:406/1023)

Makaron ze szpinakiem i sosem serowo-śmietanowym 143

wkruszamy ser. Doprawiamy do smaku. Podajemy makaron polany sosem. Artykuł Makaron ze szpinakiem i sosem serowo-śmietanowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 143

ręczniczek papierowy i odsączamy z tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane lukrem. Artykuł Puszyste, pyszne twarogowe oponki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Prosta pasta z ryby wędzonej 151

biały, olej, sól, pieprz i szczypiorek. Wszystko mieszamy widelcem na gładką masę. Artykuł Prosta pasta z ryby wędzonej pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Puszysta babka pomarańczowa 124

wolno olej. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka. Artykuł Puszysta babka pomarańczowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni 151

ładnie się rozpuści. Serwujemy z ryżem, frytkami czy ziemniakami. Artykuł Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek 147

Faworki smażymy na złoto z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem Artykuł Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pesto ze szpinaku i pestek słonecznika z makaronem 140

dolać trochę oliwy. Podawać z makaronem, chlebem, wędlinami, serami Artykuł Pesto ze szpinaku i pestek słonecznika z makaronem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek 235

Faworki smażymy na złoto z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem Artykuł Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Puszysta babka pomarańczowa 156

wolno olej. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka. Artykuł Puszysta babka pomarańczowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni 209

ładnie się rozpuści. Serwujemy z ryżem, frytkami czy ziemniakami. Artykuł Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kiszonki – naturalny probiotyk 146

najlepiej jadać je na surowo. Idealne są kiszonki wykonane samodzielnie, ponieważ naturalnym konserwantem jest kwas mlekowy. Kiszonki robione na dużą skalę, przemysłowo, zawierają zazwyczaj środki konserwujące. Przeważnie do przemysłowych przetworów dodaje się również np. jeden szczep bakterii albo inne substancje, które przyśpieszają proces fermentacji. W związku z tym takie kiszonki mają mniej walorów zdrowotnych niż te, gdzie proces fermentacji przebiega

Przepisy Babci
Jak oszczędzić na codziennych zakupach spożywczych? Rady. 197

zakupy. Nie przesadzaj z ilością. Kupuj tyle ile wykorzystasz. A jeśli już Ci się zdarzy kupić więcej, to odpowiednio to przechowaj. Sposobów jest wiele: żywność można zamrozić, można przygotować przetwory i umieścić je w słoikach, można zapakować próżniowo itd. Unikaj impulsywnych zakupów. Plan, to podstawa. Przemyśl wszystko przed wyjściem, sprawdź promocje, porównaj. Nie każda okazja jest nią w rzeczywistości

Słodkie okruszki
Prosta pasta z ryby wędzonej 135

biały, olej, sól, pieprz i szczypiorek. Wszystko mieszamy widelcem na gładką masę. Artykuł Prosta pasta z ryby wędzonej pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Schab wędzony w zimnym dymie 180

Kilka lat temu byliśmy zachwyceni produktami w sklepach, które nie wiele miały wspólnego z produktami naturalnymi. Od kilku lat w moim domu rodzinnym przygotowuję domowe wędliny, piekę chleb, robię przetwory i nalewki. Kilka dni temu zrobiłam schab wędzony w zimnym dymie, który jest naturalny, zdrowy, świeży

Kulinarne pyszności Molki
Pulpeciki w sosie pomidorowym// Makaroniada 159

gotuję. Na koniec dodaję świeżą bazylię. Podaję z ziemniakami (jak widać na zdjęciu), lecz to danie dobrze komponuję się także z kaszą gryczaną, świetnie też pasują do tego zimowe przetwory z piwnicy (ogórki kiszone, korniszone, sałatki z papryki itp.) Równie dobrze smakują też na zimno z kromką chleba razowego, który zatapiam w sosie. Hmm Pychotka !  Wyszło

Na moim talerzu