przetwory - 15331 przepisów (strona:409/1023)

Klasyczne buraczki zasmażane 133

dodajemy do startych buraków i doprawiamy do smaku. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/klasyczne-buraczki-zasmazane/ MieszamWGarnku   Artykuł Klasyczne buraczki zasmażane pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Powidło z dyni i pomarańcza. 133

wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk. Dynia jest także bogatym źródłem kwasu foliowego i pantotenowego oraz błonnika i pektyn, warto więc zrobić sobie z niej powidło lub inne przetwory, zwłaszcza jeśli mamy dynię z własnej działki

Przepisy i porady kulinarne
Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem 179

dzieciom. Jeśli chodzi o dynię to ja użyłam dyni muszkatołowej (prowansalskiej), która wyróżnia się bardzo słodkim miąższem w pięknym pomarańczowym kolorze. Idealnie nadaje się do ciast i słodkich przetworów, ale równie dobrze można wykorzystać dynię zwyczajną, piżmową czy hokkaido. Polecam zamiast masła dać olej kokosowy (tak jak w przepisie) – nie tylko doda on ciasteczkom chrupkości, ale dzięki takiemu zabiegowi

A to pestka
Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie 166

masą lub robimy z niej paski. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-dyniowy-na-ciasteczkowym-spodzie/ MieszamWGarnku   Artykuł Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Piernik staropolski długo dojrzewający 198

wyłożyć resztę powideł, rozsmarować i przykryć trzecim blatem. Piernik szczelnie przykryć papierem (żeby nie poobsychał) - a następnie ułożyć na nim dużą blachę obciążoną równomiernie (np. słoikami z wodą lub przetworami). Odstawić na 4 dni w chłodne miejsce. W tym czasie piernik ładnie zmięknie. 1 DZIEŃ LUB KILKA GODZIN PRZED PODANIEM Piernik przekroić na pół. Przygotować polewy.  Czekolady rozpuścić

Świat Ciasta
Chutney z jabłek i mango 192

owoców, bo inaczej było to zupełnie nieopłacalne. Właściciele ogrodów z kilkoma jabłonkami rozdawali bardziej lub mniej znajomym torby pełne owoców, a kucharze amatorzy słoiki pełne bardziej lub mniej wymyślnych przetworów. Ja dzielę się ze wszystkimi moim jabłkowym przepisem (promocję na ładne mango należy wypatrzeć we własnym zakresie). Składniki: 8 dużych jabłek obranych i pokrojonych w drobną kostkę (u mnie renety

zadanie-gotowanie
Warsztaty z gwiazdą i z All About Life 143

mogło też zabraknąć grzybów. A jak wiadomo - skoro grzyby to od Runoland. Firma RUNOLAND to producent zdrowej żywności, ale przede wszystkim  gwarancja wyśmienitego smaku i doskonałej jakości przetworów z warzyw i owoców oraz suszonych i  marynowanych grzybów. Podczas Warsztatów z gwiazdą powstało więc pyszne risotto z grzybami. Przepis na risotto z grzybami  Składniki: 20 g podgrzybka suszonego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sok z owoców śliwy tarniny 180

Zdrowy sok z owoców śliwy tarniny, gotowy jest na trzeci dzień od pierwszego zagotowania owoców. Nie oznacza to jednak, że jego przygotowanie jest pracochłonne.

Przepisy Kulinarne
Jabłecznik, szarlotka na miodowym spodzie 254

blatem ciasta. Posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/jablecznik-szarlotka-na-miodowym-spodzie/ MieszamWGarnku Artykuł Jabłecznik, szarlotka na miodowym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
KIMCHI: PRZEPIS 144

składniki i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na kimchi. SKŁADNIKI NA KIMCHI: 1 dużka główka kapusty pekińskiej, ok. 3kg 3/4 szklanki soli morskiej lub himalajskiej (ew. soli kamiennej do przetworów, niejodowanej) 2 główki czosnku, drobno posiekać 1 cały por, białą część przekroić wzdłuż na pół, następnie w poprzek na plasterki, liście posiekać. 1 cebula dymka ze szczypiorkiem, posiekać 3 cebule

Moja Książka Kucharska
Surówka z selera z kukurydzą, żurawiną i kaki 166

pieprzem oraz majonezem. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-z-selera-z-kukurydza-zurawina-i-kaki/ MieszamWGarnku Artykuł Surówka z selera z kukurydzą, żurawiną i kaki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Alergia pokarmowa co jeść – 100 przepisów – rodzinny survival 175

jest całe mnóstwo, które mnie, jako laika w kwestii alergii pokarmowej, niesamowicie zainteresowały. Dla osób, które kiedykolwiek usłyszały od lekarza: NIE WOLNO glutenu, NIE WOLNO mleka ani żadnych jego przetworów, NIE WOLNO cukru pod żadną postacią. NIE WOLNO czosnku, wiśni, i jabłek ( przynajmniej przez kilka miesięcy) ……. aby nie wpadły w kołomyje odsyłam do omawianej przeze mnie książki. Dowiedziałam

W Kawiarence
Szlachetna jabłoń domowa 198

krzem i pektyny są doskonałym źródłem błonnika. Dzięki powróceniu do naturalnych metod rolnictwa, w ekologicznych sadach można dziś odnaleźć niemal całkowicie zapomniane jabłonie domowe: antonówki – jesienną odmianę doskonałą do przetworów, czy championy – twarde, soczyste jabłka, które świetnie nadają się do wyrobu soków. Ekologiczne owoce jabłoni domowej uprawiane są w zgodzie z naturą, bez użycia pestycydów i nawozów syntetycznych. Dzięki swym

greenscarf
Miechunka peruwiańska/rodzynek brazylijski (Peruvian groundcherry) 234

superżywności. O jej wartościach odżywczych możecie poczytać tutaj . Najlepsza w sałatkach, jako dekoracja koktajli lub w deserach. Ja jem ją na surowo jako przekąskę, ale jest też idealna na przetwory (marmolady, nalewki). Można ją również suszyć. Miechunka peruwiańska to nie to samo, co miechunka pomidorowa . Pochodzi z Ameryki Południowej, ale obecnie uprawiana prawie na całym świecie Owoce dostałam od rodziców

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania