przetwory - 14998 przepisów (strona:409/1000)

Kopytka ze szpinakiem i masłem tymiankowym 131

kluski polane masłem i posypane serem. 4.26 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/kopytka-ze-szpinakiem-maslem-tymiankowym/ MieszamWGarnku Artykuł Kopytka ze szpinakiem i masłem tymiankowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Włoska babka cytrynowa dwukolorowa 142

białą. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. 4.26 http://mieszamwgarnku.pl/desery/babki/wloska-babka-cytrynowa-dwukolorowa/ MieszamWGarnku Artykuł Włoska babka cytrynowa dwukolorowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Śledzie marynowane w kwasie buraczanym 113

śledzi zlewamy olej i jeżeli są zbyt słone moczymy je w zimnej wodzie. Następnie kroimy na kawałki i umieszczamy w kwasie buraczanym ( prezentowany na blogu do samodzielnego wykonania – zakładka przetwory, kiszenie buraków do barszczu czerwonego ) na 24 godziny, pozostawiamy w lodówce. Następnego dnia odsączamy. Cebulę kroimy umieszczamy na śledziach i wykładamy gęsty jogurt. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem

Smaki Ewy
Kasza manna – nie tylko dla dzieci? 131

wersji słodkiej przez mamy. Mannę można podawać w wielu różnych wariantach – zarówno pod postacią deseru, jak i w formie wytrawnej. Jej praktyczne zastosowanie opiewa w zagęszczenie zup, pasztetów oraz przetworów mięsnych. Alternatywnym wariantem w menu naszych pociech może być przygotowanie smacznych i delikatnych kluseczek, które z pewnością posmakują nawet najbardziej wymagającym małym smakoszom. Artykuł sponsorowany, redakcja nie ponosi odpowiedzialności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb Polny pszenno żytni 159

mocno brązowy. Chleb wyjmujemy i studzimy na kratce. 4.26 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/chleb-polny-pszenno-zytni/ MieszamWGarnku Artykuł Chleb Polny pszenno żytni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Il Mercato Centrale Firenze i sekrety toskańskiej kuchni. 126

włoscy kucharze dokładnie znają właściwości każdego używanego składnika. Np. bazylia. Jest najlepsza jedynie latem, kiedy ma słońca pod dostatkiem. Dlatego wtedy się ją mrozi, robi pesto i inne przetwory. Zimowa jest niedobra i nadaje się tylko do dekoracji. Oczywiście jeśli chodzi o niektóre produkty nie ma szans, aby smakowały tak samo we wszystkich krajach, ale zawsze znajdą się jakieś inne

DominikaDolci
Metrowiec – dwukolorowe ciasto z kremem 515

ciasto kroimy pod skosem. 4.26 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/metrowiec-dwukolorowe-ciasto-kremem/ MieszamWGarnku     Artykuł Metrowiec – dwukolorowe ciasto z kremem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wafle domowe z gotowaną masą 170

wafli obciążamy. Najlepsze dopiero na drugi dzień. 4.26 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/wafle-domowe/ MieszamWGarnku Artykuł Wafle domowe z gotowaną masą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Strogonow- Boeuf Stroganow 142

mięsa. Śmietanę i mięso mieszamy i dusimy 2 min. 4.26 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/strogonow-boeuf-stroganow/ MieszamWGarnku Artykuł Strogonow- Boeuf Stroganow pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szkodliwy cukier 148

choroby przewlekłe; - zaburzenie flory bakteryjnej w jelitach, - podniesienie poziomu trójglicerydów. ❌ Nie zdajemy sobie sprawy, że cukier może być w produktach takich jak chleb, płatki śniadaniowe, tzw.batony fitness, gotowe dania, przetwory i dżemy, soki oraz napoje itd. Tego typu produkty w codziennej diecie mogą sprawić, że dziennie zjadamy nawet ponad 6 łyżeczek cukru! Nie mówiąc już o osobach, które dodatkowo słodzą

MintTaste
Crumble ze śliwkami 155

zimowej. Osobiście mam dwa ulubione smaki, jeden z nich to śliwka pod delikatna maślana kruszonką, a drugą są jabłka. W porze kiedy są trudno dostępne warto sięgnąć po pyszne przetwory lub mrożonki (ja każdego roku mrożę maliny, truskawki i jagody).   Składniki na kruszonkę:   160g mąki pszennej 75 g masła 2-3 łyżki cukru brązowego Śliwki

ChilliJemy
Hiszpańska ensaimada de Mallorca – drożdżowo-francuski zawijaniec 167

oryginale wymieszanym z wanilią;). 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/hiszpanska-ensaimada-de-mallorca-drozdzowo-francuski-zawijaniec/ MieszamWGarnku Artykuł Hiszpańska ensaimada de Mallorca – drożdżowo-francuski zawijaniec pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ziołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru 129

Wolnowar – wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale boicie się zapytać W wolnowarze przygotujecie praktycznie wszystko, od aromatycznych zup, przez wspaniały bigos, żeberka i golonkę, do pożywnych gulaszy i wyśmienitych domowych przetworów. W wolnowarze można też upiec ciasto i pieczywo. Świetne przepisy na ciasta i desery z wolnowaru opracowane przez Darka Kuźniaka znajdziecie m.in. na stronie  Crock-Pot.pl Ziołowa focaccia z rozmarynem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dietetyczne frytki z selera 135

papierze do pieczenia. I pieczemy do zezłocenia. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/dietetyczne-frytki-selera/ MieszamWGarnku Artykuł Dietetyczne frytki z selera pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciastka pełnoziarniste bez cukru 143

pieczenia. Piec w 180 stopniach do zrumienienia. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-pelnoziarniste-bez-cukru/ MieszamWGarnku Artykuł Ciastka pełnoziarniste bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku