przetwory - 15331 przepisów (strona:414/1023)

Rogaliki maślane 383

mój ulubiony sezon na warzywa i owoce, staram się wykorzystać go w pełni. Dlatego też każdy dzień targowy to kilogramy warzyw i owoców dowiezionych do domu i przerabianych na przetwory. Ogórki w curry, occie, musztardzie, śliwki i gruszki w occie, wiśnie w syropie, konfitura wiśniowa. Tylko właśnie do tej ostatniej czegoś mi brakowało. Nie przystoi domowej konfiturze zostać zjedzoną

Jacob Tastes
Krem z cukinii i pomidorów 213

Krem z cukinii i pomidorów to bardzo aromatyczna i orzeźwiająca zupa idealna na upalne dni. Najlepiej przygotować ją w sezonie kiedy mamy możliwość kupienia świeżych, dojrzałych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybkie, owocowe wypieki – ucierane ciasto z owocami 196

owocowej różnorodności. Ten przepis warto mieć pod ręką u progu sierpnia, który oznacza bogactwo owoców do zjadania w pierwotnej postaci, do robienia smakowitych dań i ciast oraz do przygotowywania przetworów na zimę. Owocowo i kolorowo Ucierane ciasto z owocami to klasyka, której nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni. To rarytas, który kolorowo prezentuje się na talerzu i jeszcze lepiej smakuje

KulinarneImpresje.pl
Kompot z wiśni na zimę do słoików. Wiśnie w syropie. 386

Kompot z wiśni na zimę do słoików. Wiśnie w syropie. – czyli wisienki w sosie własnym :) Idealne nie tylko na zimę, ale też na jesień i

Kulinarne Przeboje
Smaki BieszczadówOczywiście na głównych skrzyżowaniach turystycznych szlaków znajdziecie to, co w każdym kurorcie: pizze, 157

ruszać dalej na szlak. Jagody też są wszechobecne w dzisiejszej kuchni Bieszczadów. Od jagodzianek, przez pierogi, naleśniki (szczególnie te Gigantyczne, ale o nich innym razem), aż po rozmaite przetwory. A jeśli w głowie wam coś na ochłodę, tuż obok “Paśnika” w Wetlinie, usadowił się drugi foodtruck. Serwujący tajskie lody. Do wyboru 6 różnych baz, w tym bezglutenowa i wegańska. Kilkanaście

Gotuj z Rumcajsem
Sałatka ogórkowa z papryką 594

Sałatka na zimę? Tak, poproszę 🙂 sałatka ogórkowa z papryką to przepis, który dostałam od jednej z obserwatorek na Instagramie

Kolorowy Przepisownik
Jogurtowiec z brzoskwiniami na kruchym spodzie, który udaje sernik 233

Dawno nie było u mnie ciasta. Ostatnio tylko same przetwory do słoiczków. Zbliża się weekend i jak to może być bez słodkiego deseru? Miałam znów szczęście, że zostałam obdarowana sporą ilością brzoskwiń z własnego ogrodu. Najpierw zajadaliśmy się tymi wspaniałymi owocami, ale postanowiłam też część przeznaczyć do wypieku ciasta.     Co by tu upiec? Czy coś co już znamy

Kuchnia u Krysi
Ogórki w miodzie – do słoików na zimę 4315

Ogórki w miodzie to kolejna propozycja na pyszne zimowe przetwory. Mam słabość do słodko-kwaśnych potraw, więc nie mogło zabraknąć tego przepisu w mojej kuchni. Ogórki są wyśmienite, chrupiące, z lekko słodką nutą – dla mnie rewelacja! Idealnie pasują do pieczonych mięs, jako przystawka na grillu czy imprezie ze znajomymi, choć u niektórych mogą budzić kontrowersje. Jak to, słodkie ogórki?! Myślę

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka ogórkowa z kapustą i papryką 376

Sałatka ogórkowa z kapustą i papryką to świetny dodatek do drugiego dania. A ja to czasem nawet tak po

Kolorowy Przepisownik
DŻEM TRUSKAWKOWY 177

Dżem truskawkowy domowej roboty jest najlepszy. Przepis jest bardzo łatwy. Przekonajcie się sami. SKŁADNIKI: 2 kg. dojrzałych truskawek 800 gr. cukru sok z 1 cytryny WYKONANIE

RITA food channel
Placek drożdżowy z jabłkami i kruszonką oraz "Portugalka" 192

rozrzucić ciasto na kruszonkę. Piec w temperaturze 200 stopni C. przez ok. 40 minut. Po upieczeniu wyjąć ciasto na kratkę i pozostawić do ostudzenia. W nawale prac związanych z przetworami i opieką nad ogrodem udaje mi się znaleźć jeszcze chwilę na czytanie. Na czas urlopu zaplanowałam sobie lekturę "Portugalki" Iwony Słabuszewskiej - Krauze . Książka ma niskie noty, więc z obawą

Weekendy w domu i ogrodzie
Podwójnie wiśniowy sernik na zimno 234

Uwielbiam wiśnie i wszelkie słodkości i przetwory z ich wykorzystaniem. W tym roku wzbogaciłam swoją spiżarnię o kilka słoiczków domowej konfitury wiśniowej. Wyszła przepysznie i pomyślałam, że użyję jej do jakiegoś deseru. Tak oto powstał ten sernik bez pieczenia. W masie serowej mamy wspomnianą konfiturę, wierzch natomiast stanowi frużelina wiśniowa - stąd sernik podwójnie wiśniowy ;). Wykonałam go na spodzie z czekoladowych

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania