Sałatka z ogórków i papryki w kurkumie – do słoików na zimę – :) Inspiracja pochodzi ze strony smaczny.pl @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads
Kulinarne Przebojewielkości. Podajemy z czym lubimy. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/kladzione-serowe-kluseczki-sosem-owocowym/ MieszamWGarnku Artykuł Kładzione serowe kluseczki z sosem owocowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuteż desery. Dlaczego mnie nie było? Sprawy rodzinne, domowe i osobiste wzięły górę nad wszystkim. W tym czasie po prostu byłam gospodynią domową, jak każda kobieta. Robiłam wszystkie przetwory do spiżarni, które są zamieszczone na blogu, jak każda gospodyni. Byłam też babcią na pełny etat, to cieszy najbardziej. A poza tym sprawy rodzinne tak się potoczyły, że przemieszczałam się
Kuchnia u Krysimieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/szybkie-ciasto-drozdzowe-owocami-masa-serowa-oleju-bez-wyrastania/ MieszamWGarnku Artykuł Szybkie ciasto drożdżowe z owocami i masą serową na oleju bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkużemem tym możesz smarować bułeczki, pieczywo itp. jest zdrowy. Życzę smacznych przetworów
Przepisy i porady kulinarneTyndalizacja, czyli wielokrotna pasteryzacja żywności: na czym polega? Tyndalizacja to jedna z metod konserwowania żywności. Stosowana jest na przykład podczas przygotowywania przetworów na zimę. W ten sposób pasteryzuję także mięsa i kiełbasy w słoikach. Jest to też świetny sposób gdy zabieramy domowe obiadki wyjeżdżając w delegacje lub na wczasy. Mamy pewność, że wszystko zachowa swoją świeżość nawet po za lodówką
W garach u Gosiwitamin, a przede wszystkim jedno z najbogatszych źródeł witaminy C. Jakby tego było mało, witamina ta występuje w owocach czarnej porzeczki w trwałych wiązaniach, dlatego zachowuje się także w przetworach. Można by sporo pisać o właściwościach leczniczych tych owoców ale chyba o tej porze roku istotna jest informacja, że hamują rozwój bakterii, wirusów i grzybów, dlatego zaleca się picie soku
Pieguskowa Kuchniakolor po każdej ze stron. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/serowe-placki-maka-ryzowa/ MieszamWGarnku Artykuł Serowe placki z bananem i mąką ryżową pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumasło klarowane natka, sól, majeranek, natka, pieprz czarny mielony 2 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu czarnego gałązka lubczyku i selera naciowego kilka łyżek koncentratu pomidorowego lub mały słoiczek przetworu pomidorowego własnej roboty Przygotowanie : Warzywa obrać, kapustę pokroić dość grubo Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, seler, cebulę, ziemniaki, pora, pietruszkę pokroić w kostkę Do ok. 2 l wody wrzucić
Proste PotrawyBuraczki tarte na zimę robię co roku, są bardzo smaczne, lubimy je jako dodatek do zimowych obiadów. Każdego roku robię kilkanaście słoików z tartymi buraczkami, aby
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrobi najpyszniejsze wypieki? oczywiście że babcia. Zawsze w weekend zbieraliśmy śliwki węgierki w sadzie, wielkie prawie jak jabłka Większość była przerabiana na przetwory, dżemy, kompoty, knedle, ale pewna część zawsze zostawała. I tutaj zaczynała się magia… Babcia robi najlepszy placek ze śliwkami i kruszonką na świecie. Pachnący drożdżami, pełen cukru, glutenu – ciasto, jak babcie tylko potrafią zrobić Nawet
PaleoLifemniejsze kawałki i blendujemy. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/orzezwiajacy-koktajl-arbuza-melona-ananasa/ MieszamWGarnku Artykuł Orzeźwiający koktajl z arbuza, melona i ananasa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkurobi najpyszniejsze wypieki? oczywiście że babcia. Zawsze w weekend zbieraliśmy śliwki węgierki w sadzie, wielkie prawie jak jabłka Większość była przerabiana na przetwory, dżemy, kompoty, knedle, ale pewna część zawsze zostawała. I tutaj zaczynała się magia… Babcia robi najlepszy placek ze śliwkami i kruszonką na świecie. Pachnący drożdżami, pełen cukru, glutenu – ciasto, jak babcie tylko potrafią zrobić Nawet
PaleoLifeJakiś czas temu wpadłam w szał robienia domowych przetworów. To właśnie tego dnia przygotowałam moją pierwszą konfiturę malinową (koniecznie sprawdźcie tutaj przepis, robi się błyskawicznie). Po przygotowaniu kilku słoiczków zostało mi jeszcze sporo malin, które postanowiłam przerobić w nieco inny sposób. Ostatecznie padło na połączenie ich z wiśniówką. Efekty tego eksperymentu wyszły bardzo smaczne. Dżem malinowy w wersji dla dorosłych
Okolice PalnikaSierpień miesiącem ogórkowych przetworów, podaję znakomity przepis na ogórki w zalewie słodko-kwasnej. Przepyszne;) 3 kg ogórków (najlepiej takie większe) 3 papryki (czerwona, żółta) 3 duże cebule 3/4 szklanki soli kamiennej 4 l wody Ogórki kroimy wzdłuż w ósemki, czy ćwiartki zależy od wielkości ogórka. Paprykę w paski, cebulę w piórka. Do miski wlewamy wodę i wsypujemy sól, rozpuszczamu
Moje Słodkie Piekiełko