przetwory - 14998 przepisów (strona:428/1000)

Młoda kapusta – szybki przepis na młodą kapustę 121

doprawiamy octem. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/mloda-kapusta-szybki-przepis-mloda-kapuste/ MieszamWGarnku   Artykuł Młoda kapusta – szybki przepis na młodą kapustę pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem 941

lodówki do stężenia. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/mech-lesny-szpinakowe-ciasto-kremem-granatem/ MieszamWGarnku Artykuł Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami 148

włoskiego. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/czekoladowe-trufle-orzechami-herbatnikami/ MieszamWGarnku   Artykuł Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wielkanocna Pascha 147

lodówki. Rano wyjmujemy paschę na talerz, dekorujemy. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/wielkanocna-pascha/ MieszamWGarnku   Artykuł Wielkanocna Pascha pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pszenno – żytni chleb razowy, wieloziarnisty na zakwasie 131

studzimy na kratce. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/pszenno-zytni-chleb-razowy-wieloziarnisty-zakwasie/ MieszamWGarnku   Artykuł Pszenno – żytni chleb razowy, wieloziarnisty na zakwasie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wytrawne placki ryżowe i "Długie lato w Magnolii" 141

niezmienna i niepowtarzalna. Przed śmiercią Filip Spalski przekazał Czesi Gawlińskiej darowiznę w postaci pensjonatu i jadłodajni pod nazwą "Magnolia". Kobieta przygotowuje w niej przeróżne pyszne posiłki, wykorzystując m. in. przetwory, warzywa, owoce, sery i mięsa od mieszkańców okolicznej wsi. Gośćmi pozostającymi na noc zajmuje się Doris, która co 2 dni biega na cmentarz, by wymienić kwiaty na grobie Filipa

Weekendy w domu i ogrodzie
ciasto drożdżowe na żółtkach z kisielowym nadzieniem... 156

wyrośnięcia na około 1 godzinę, u mnie było krócej z 45 minut bo ciasto rosło szybko i mocno dżem z ciemnych winogron, konfiturę niskosłodzoną z czereśni (użyłam swoje przetwory, są u mnie w przepisach) wymieszać z dużym kisielem lub 1,5 paczki zwykłego bez cukru obrane jabłka ze skórki zetrzeć do nadzienia na tarce grubsze oczka, wszystko wymieszać ciasto wyjąć

W Mojej Kuchni Lubię
Klasyczne placki ziemniaczane – kudłacze 112

ręczniczku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/klasyczne-placki-ziemniaczane-kudlacze/ MieszamWGarnku   Artykuł Klasyczne placki ziemniaczane – kudłacze pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makaron w kokosowym sosie curry z mango 127

wielu chorobom, spowalniają również procesy starzenia. Mango świetnie sprawdzi się w wielu potrawach, jako składnik sałatek, lodów, deserów, jako dodatek do dań mięsnych , rybnych, świetnie nadaje się również na przetwory (mango można konserwować lub robić z niego dżemy). U Nas co roku z mango przygotowujemy pyszny sos chutney, który serwujemy jako dodatek do wędlin, serów lub pasztetu

Smak mojej kuchni
Konfitura z pigwy 124

jako roślina ozdobna. Owoce pigwy dojrzewają późną jesienią. Kształtem przypominają gruszki, są żółte, bardzo twarde i cierpkie w smaku. Nie nadają się do bezpośredniej konsumpcji, ale są idealne na przetwory, nalewki, wina, soki. Pigwa powinna znaleźć się w Naszym menu w okresie jesiennych i zimowych przeziębień, jest źródłem witaminy C, która wspiera Naszą odporność. Ponadto zawiera kwasy organiczne, garbniki

Smak mojej kuchni
Lekka pasta z jajek i czosnku niedźwiedziego 139

roku czosnku niedźwiedziego mam dużo. Nawet bardzo. Poza przetworami (posiekany, wymieszany z oliwą, zakiszone całe liście, całe liście zalane olejem) staram się dodawać go wszędzie gdzie to możliwe. Dzisiaj jajeczna pasta z niedźwiedzim czosnkiem. Zwykle dodaję do niej majonez, tym razem dodałam owczy jogurt i połówkę awokado, które akurat leżało w lodówce. Wyszła smaczna, lekka, wiosenna, pasta do chleba. Bardzo

Stare Gary
Domowa bryndza – jak zrobić bryndzę w domu 552

dojrzenia sera. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/domowa-bryndza-zrobic-bryndze-domu/ MieszamWGarnku   Artykuł Domowa bryndza – jak zrobić bryndzę w domu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bezglutenowe, wegańskie, dwukolorowe muffiny; Cocina Verde 174

gotowania kaszy) sok z 1-2 cytryn 1 opakowanie kremu kokosowego/pasty kokosowej ksylitol  (ewentualnie cukier lub inne sypkie słodziwo - dowolna ilość) 1 szklanka mrożonych borówek (mogą być również przetwory) Ugotuj kaszę na mleku (może być lekko rozgotowana). Dodaj sok z cytryny, ksylitol i pokrojony na kawałki krem kokosowy. Wszystko dokładnie zblenduj na gładką masę. Podziel na 2 części

Qlinarnie i Qlinarnie
Promocje wielkanocne- PRZEGLĄD GAZETEK 145

odwiedzania bloga, bo na bieżąco będą pojawiały się kolejny wpisy z ciekawymi promocjami :) Tuż przed Świętami przyjrzę się również promocjom spożywczym, a przede ruszę na poszukiwania dobrych jajek, wędlin, przetworów (do sałatek) i napojów. Polecam także: PRZEGLĄD WIELKANOCNYCH POMYSŁÓW

Tradycyjna Kuchnia